• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης

May 21, 2021 2473

ΕΛΜΕ Κέρκυρας                                                                                                                              

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης

Στις 10 του Μάη, μετά από 5 σχεδόν μήνες υποχρεωτικής αναστολής της κανονικής – δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, άνοιξαν και πάλι τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα. Η χαρά μαθητών και εκπαιδευτικών που ξαναβρέθηκαν στα σχολεία, η επανεκκίνηση της δια ζώσης διδασκαλίας φαίνεται ότι δεν κράτησε για πολύ.

Ήδη 9 μόλις μέρες μετά το, τρίτο κατά σειρά, άνοιγμα των σχολείων για φέτος, μετράμε πάνω από 700 τμήματα και σχολικές μονάδες κλειστά! Περιοχές ολόκληρες ξαναμπαίνουν σε βαθύ κόκκινο, σχολεία και τμήματα καθημερινά κλείνουν,  τα κρούσματα και η διασπορά αυξάνεται. Τα σχολεία ανοιγοκλείνουν χωρίς ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ενώ το διάστημα της αναστολή της λειτουργίας τους δεν αξιοποιήθηκε ώστε να υπάρξει σχεδιασμός και μέριμνα για να επιστρέψουμε εκπαιδευτικοί και μαθητές στα σχολεία χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μας.

Στην Κέρκυρα, έκλεισαν άλλα δύο σχολεία σήμερα και ολόκληρη τάξη από 3ο σχολείο, μετά τα 11 τμήματα και το 1 σχολείο της προηγούμενης εβδομάδας ενώ και η διασπορά του ιού στο νησί μεγαλώνει επικίνδυνα.

Την ίδια στιγμή που το κλείσιμο τμημάτων και σχολείων και στην περιοχή μας αυξάνεται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο, η κυβέρνηση αποφάσισε να «κόψει» το δεύτερο self test που δικαιούνται μαθητές και εκπαιδευτικοί ανά εβδομάδα παρά το γεγονός ότι αποτελούσε το πολυδιαφημιζόμενο «όπλο» κατά της πανδημίας! Ενώ είναι ανοιχτά σχεδόν τα πάντα, ενώ ο εμβολιασμός είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ εκτίμησαν ότι είναι σπατάλη το 2ο δωρεάν selftest την εβδομάδα!

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, έσπευσε να δείξει με το δάχτυλο τους εργαζόμενους και τη νεολαία ως υπεύθυνες για την αύξηση των κρουσμάτων από δω και πέρα αφού η κυβέρνηση βλέπει μόνο τη «συμπεριφορά μας και την ατομική ευθύνη».

Επιπλέον, πληθαίνουν οι καταγγελίες αναπληρωτών συναδέλφων ότι δεν τους εντοπίζει το σύστημα για την προμήθεια των τεστ, ενώ υπάρχουν καταγγελίες από διάφορες περιοχές για ελλείψεις self – test τα φαρμακεία, ενώ στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δεν δικαιούνται δωρεάν self – test ούτε εκπαιδευτικοί ούτε μαθητές!

Η διατύπωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην τελευταία ΚΥΑ της κυβέρνησης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, να παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία ακόμα και με 4 κρούσματα. Κάτι που και η τοπική διοίκηση (υγειονομική και εκπαιδευτική) προσπαθεί να εκμεταλλευτεί, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, γονιών κι εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα ακόμα υπάρχουν προβλήματα με τις καθαρίστριες, αφού σε απουσίες των ήδη υπαρχουσών δεν υπάρχει σχέδιο κάλυψής τους από το Δήμο, ενώ και δε γίνονται απολυμάνσεις στα σχολεία που έχουν κρούσματα, αφού ο Δήμος δεν καλύπτει τα έξοδα.

Ως εδώ! Τέρμα πια στην κοροϊδία! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση, Υπ. Παιδείας και Δήμοι να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να μην καταστούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Εδώ και τώρα:

  • Μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους (σχ. καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία )
  • Επιτάχυνση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.
  • Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.
  • Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
  • Άδεια ειδικού σκοπού για όλους τους γονείς μικρών παιδιών. Να μην κοπεί ούτε μια μέρα κανονικής άδειας για όσους συναδέλφους έκαναν ή θα κάνουν χρήση της συγκεκριμένης άδειας.
  • ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα θέση για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search