• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στήνουν νέο προπαγανδιστικό σκηνικό για να συγκαλύψουν τα ολέθρια αποτελέσματα της διαχείρισης της πανδημίας

May 26, 2021 245

 

Μπορεί η τρομοϋστερία που όλους τους προηγούμενους μήνες κατέκλυζε τα ΜΜΕ να έδωσε τη θέση της σε ελάχιστες μετρημένες και μάλλον αισιόδοξες νότες ενημέρωσης για τον κορονοϊό, όμως η πανδημία και τα τραγικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο ΕΣΥ από τη διαχείρισή της παραμένουν.
Από τον Οκτώβρη μέχρι το Μάρτη, με τους δείκτες τους περισσότερους μήνες να παρουσιάζονται ασήμαντα πιο ανησυχητικοί σε σχέση με τους τωρινούς, στήνονταν τηλεοπτικοί μαραθώνιοι παρακολούθησης των κρουσμάτων και των θανάτων. Η τρομοκράτηση και ο ζόφος ήταν στην ημερήσια διάταξη προκειμένου, όπως αποδείχθηκε, να επιβληθούν στο λαό οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί της δεξιάς. Τώρα που το κυβερνητικό πρόταγμα είναι η διάσωση των μεγαλοξενοδόχων και λοιπών μεγάλων της τουριστικής «βιομηχανίας», οι όποιες αναφορές στην πανδημία αφορούν κυρίως την πορεία των εμβολιασμών με μόνιμη θεματολογία τα περιστατικά που αφορούν τον καταλογισμό της «ατομικής ευθύνης».

Σε κάθε περίπτωση, όσο και αν η συστημική προπαγάνδα επιδιώκει να παραδοθούν τα κυβερνητικά εγκλήματα στη λήθη, τα ολέθρια αποτελέσματα της πολιτικής που επιβλήθηκε στο όνομα της πανδημίας πνίγουν τον ελληνικό λαό. Οι αυξημένοι θάνατοι λόγω covid, αλλά και λόγω άλλων ασθενειών που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το διαλυμένο ΕΣΥ, ο εφιάλτης του -ανούσιου σε ό,τι αφορά την πανδημία- εγκλεισμού, των απαγορεύσεων και της καταστολής, οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι, η οικονομική εξόντωση κλάδων και τμημάτων του πληθυσμού είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της πολιτικής με την οποία, εδώ και 14 μήνες, οι άριστοι της ΝΔ οδήγησαν το λαό και τον τόπο σε νέα τραγικά αδιέξοδα.

Πίσω από τα κυβερνητικά χαμόγελα και την επίπλαστη αισιοδοξία των δημοσιογραφικών παπαγάλων, μια αλήθεια τροφοδοτεί και θα τροφοδοτεί με οργή την κοινωνία. Ο λαός που βίωσε ένα από τα πιο σκληρά σε μέτρα και διάρκεια lock down, παγκοσμίως, είναι αυτός που μετράει έναν από τους χειρότερους απολογισμούς παγκοσμίως. Και είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα που περνάει η θέση της Ελλάδας στον πάτο αυτής της μαύρης λίστας όλο και επιδεινώνεται. Η αποκλειστική ευθύνη για όλα αυτά ανήκει στην κυβέρνηση και τις ακολουθούμενες στα πλαίσια της ΕΕ πολιτικές.

Τώρα που η τουριστική σεζόν έχει ανοίξει επισήμως, τα μαθηματικά μοντέλα των ειδικών -παρά το πλήρες άνοιγμα των δραστηριοτήτων και της αύξησης των παραγόντων μετάδοσης που αυτό συνεπάγεται- προδικάζουν την υποχώρηση των κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ειδικοί της επιτροπής προβλέπουν λιγότερα από 1000 κρούσματα στο πρώτο δεκαήμερο το Ιουνίου! Είναι αυτοί οι ίδιοι και τα μαθηματικά τους μοντέλα που προέβλεπαν την αύξηση των κρουσμάτων από το τραπέζι της πρωτοχρονιάς και τον εορτασμό των Φώτων! Ακόμη και τώρα, αν αποδεικνύεται κάτι, αυτό είναι ότι η πολιτική προηγείται των πορισμάτων των «ειδικών».

«Γαλάζια ελευθερία», προκλητική, ανάπηρη, πνιγμένη στις αντιφάσεις

Εμβόλια…

Ο τίτλος που έδωσε η κυβέρνηση στην επιχείρηση εμβολιασμού αποτελεί σίγουρα πρόκληση για ένα λαό που βιώνει εδώ και 14 μήνες το γαλάζιο βούρδουλα. Δέσμια των δυτικών συμφερόντων η κυβέρνηση δεν κινήθηκε με γνώμονα την εξασφάλιση επαρκών σε αριθμό εμβολίων, αλλά με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των φαρμακευτικών των ΗΠΑ και ΕΕ. Τα προβλήματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες των εμβολίων είναι φανερό ότι θα βρίσκονται για καιρό στην επικαιρότητα, για εμβόλια που έχουν παραχθεί κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Οι δόσεις της Astra Zeneca έχουν μείνει στα συρτάρια, χωρίς να μπορεί κανείς με βεβαιότητα να πει πού τελειώνει η επιστημονική αλήθεια και πού αρχίζει ο εμπορικός πόλεμος και οι ανταγωνισμοί. Το ίδιο ερώτημα βέβαια ισχύει για διαφορετικούς λόγους για όλα τα εμβόλια, είτε διατίθενται είτε δεν διατίθενται στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, το «σχέδιο ελευθερία» βρίσκεται εκτός αρχικού προγραμματισμού και είναι βέβαιο ότι τα δεδομένα θα ανατρέπονται διαρκώς και λόγω των προβλημάτων στην παράδοση των δόσεων και λόγω των νέων στοιχείων που θα προκύπτουν από τους εμβολιασμούς.

Προσπαθώντας η κυβέρνηση -σε μία χώρα που έχει χαθεί κάθε έννοια ελέγχου της πανδημίας– να μετατρέψει τα νησιά σε covid free προορισμούς, αποσύρει το μονοδοσικό εμβό­λιο της Johnson από την ενδοχώρα και το διαθέτει αποκλειστικά σε νησιά με μοναδικό στόχο τα τουριστικά γκρουπ! Και αυτό αποτελεί μια ακόμη πρόκληση για νησιώτες και μη. Όσο όμως και αν πανηγυρίζουν κυβέρνηση και ΜΜΕ, τα μαντάτα από τις χώρες που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικές δεξαμενές της Ελλάδας είναι μάλλον πικρά. Χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία δίνουν ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό κρατήσεων και οι προβλέψεις για τον τουριστικό τζίρο αναθεωρούνται διαρκώς προς τα κάτω. Και μαζί με αυτές οι περίφημοι δείκτες οικονομικής ανάκαμψης.

Χτίζοντας διαρκώς τον κοινωνικό εχθρό των «αρνητών» και προβάλλοντας σταθερά την «ατομική ευθύνη», ως υπαίτια για κάθε αρνητική εξέλιξη, η κυβερνητική προπαγάνδα αναπαράγει ένα επικίνδυνο κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού. Μάλιστα μια επικίνδυνη συζήτηση περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία αναμένεται -και λογικό είναι- να τροφοδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις.

… και τεστ

Πριν λίγες εβδομάδες η Ελλάδα ήταν από τις τελευταίες χώρες του πλανήτη που υιοθέτησε, έστω και στα λόγια, την πολιτική των τεστ ως εργαλείο ελέγχου της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και για αυτό οι κυβερνώντες ανακάλυψαν τον κίνδυνο στους «αρνητές» των τεστ και κάθε σχετικό περιστατικό (από τα ελάχιστα) το κρεμάνε στα μανταλάκια της δημοσιότητας. Προσπαθούν έτσι να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες για την τραγική καθυστέρηση της έναρξης διενέργειας μαζικών τεστ. Ένα εργαλείο που -κατά πως φαίνεται από άλλες χώρες- είναι το πλέον αναγκαίο για τον έλεγχο της νόσου.

Στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά λιγότερα από 6 εκατομμύρια τεστ. Δηλαδή κατά μέσο όρο λίγο περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους έχουν ελεγχθεί μόλις μια φορά. Αν μιλάμε για πανδημία πρόκειται για ένα αστείο νούμερο. Ο αριθμός βέβαια είναι πολύ μικρότερος, αφού διάφοροι κλάδοι (όπως σε τηλεοπτικές εκπομπές) ελέγχονται 2 και 3 φορές τη βδομάδα. Πρόκειται για μια κυβερνητική επιλογή που σίγουρα στοίχισε χιλιάδες ζωές. Πρόκειται για έναν αριθμό που από μόνος του μαρτυρά τον λόγο που η πανδημία πήρε στην Ελλάδα τέτοιες διαστάσεις.

Ακόμη όμως και αυτοί οι έλεγχοι έγιναν στην τύχη, χωρίς πραγματικό κεντρικό σχεδιασμό και χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορούν να δώσουν επιδημιολογική εικόνα για κάθε -ή έστω κάποια- περιοχή. Για να συμβεί αυτό απαιτείται ο ταυτόχρονος έλεγχος τμημάτων του πληθυσμού, κάτι που στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ. Και στο θέμα των τεστ όμως η Ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε στον αστερισμό της ατομικής ευθύνης. Τα self test, η διενέργεια και η καταγραφή των οποίων γίνεται με ευθύνη του καθενός, αναδείχθηκαν σε ένα ακόμα κυβερνητικό φιάσκο. Από το γεγονός ότι πολλές παρτίδες ήταν ελαττωματικές -καθιστώντας αδύνατο τον κυβερνητικό σχεδιασμό για σχολεία και εργασιακούς χώρους- μέχρι το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τις λανθασμένες διαγνώσεις, και αυτό το αφήγημα ενός ακόμη «κυβερνητικού θριάμβου» μετατράπηκε σε μπούμερανγκ. Έτσι, με τον ίδιο στόμφο και «υπευθυνότητα» που ανακοίνωσαν τη διενέργεια 2 self test την εβδομάδα για εκπαιδευτικούς και μαθητές, μια μόλις εβδομάδα μετά την έναρξη άλλαξαν την κυβερνητική απόφαση για διενέργεια ενός τεστ!

Είναι βέβαιο ότι τα self test δεν μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό εργαλείο έλεγχου της νόσου. Αποτελούν μόνο ένα επικοινωνιακό τρικ για το οποίο δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ. Ήδη αποκαλύπτονται οι προθέσεις της κυβέρνησης να μεταθέσει το κόστος των τεστ στις πλάτες των εργαζομένων και κυρίως να προάγει ξανά το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης. Ήδη κυβερνητικοί παπαγάλοι κάνουν λόγο για τους «ανεύθυνους», που ενώ δηλώνουν στο σύστημα αρνητικοί δεν κάνουν καν το τεστ. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι κατασκευάζουν το επόμενο προπαγανδιστικό τρικ, ώστε με το πέρας της τουριστικής περιόδου να χρεώσουν στο λαό τις όποιες αρνητικές εξελίξεις.

Ένα ακόμη τραγικό επεισόδιο κυβερνητικών παλινωδιών αποτελεί η νέα απόφαση για τις προϋποθέσεις διαδημοτικών μετακινήσεων. Ειδικά στα νησιά μέχρι την Παρασκευή 14/5 απαγορευόταν να ταξιδέψει όποιος δεν αποδείκνυε με το Ε1 τη μόνιμη κατοικία του. Έναν ολόκληρο χρόνο οι κάτοικοι των νησιών φωνάζουν ότι δεν είναι το θέμα να γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι στα λιμάνια, αλλά να πραγματοποιούνται τεστ. Ένα ολόκληρο χρόνο η κυβέρνηση τους αντιμετώπισε με άρνηση και αυταρχισμό. Και τελικά χωρίς καμία αιτιολόγηση, από τις 14/5 δεν χρειάζεται κανένα άλλο χαρτί, παρά μόνο αυτό που αποδεικνύει την ύπαρξη αρνητικού τεστ! Θα ήταν πραγματικά αστείοι, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι.

Και στο βάθος απαγορεύσεις – οικονομική ασφυξία για το λαό…
και νέο μεγάλο φαγοπότι για τους κυρίαρχους

Αν και έχουν ανοίξει τα πάντα, αν και δεν υπάρχει κανένας επί της ουσίας περιορισμός, η απαγόρευση κυκλοφορίας διατηρείται! Τι αλήθεια εξυπηρετεί αυτό το μέτρο, όταν όλες τις υπόλοιπες ώρες (5:30-12:30) τα πάντα γίνονται κανονικά; Τι άλλο αν όχι την εμπέδωση των αυταρχικών και περιοριστικών μέτρων. Είναι φανερό -και οι φωνές των «ειδικών» που προδικάζουν 4ο κύμα τον Οκτώβριο αυτό περιγράφουν- ότι επιδίωξη της ΝΔ είναι να διατηρήσει και να επαναφέρει ό,τι μπορεί από το αντιδραστικό καθεστώς που έχτισε τον προηγούμενο χρόνο.

Άλλωστε οι εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας αναμένονται γκρίζες. Όποια και αν είναι η ανάσα που θα δώσει ο τουρισμός, είναι βέβαιο ότι δεν επαρκεί να αναστρέψει την κατάσταση. Το φθινόπωρο ο λαός θα μετράει τις πληγές του από τα χιλιάδες λουκέτα και τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους που θα έχει προσθέσει στη μνημονιακή χρεοκοπία αυτή η χρονιά. Η νέα οικονομική ύφεση που είναι σε εξέλιξη θα δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες. Το γνωρίζουν και προετοιμάζονται.

Δεν υπάρχουν οικονομικά άλματα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το λαό. Το ταμείο ανάκαμψης θα αποτελέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της εξάρτησης και της οικονομικής εκμετάλλευσης. Οι νέοι πακτωλοί που θα κατευθυνθούν από τα σεντούκια της ΕΕ στις τσέπες του μεγάλου κεφαλαίου θα χρεωθούν ξανά στον ελληνικό λαό. Το πρωτόγνωρα δυσθεώρητο χρέος αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, σε αριθμούς που μέχρι πρότινος όριζαν την χρεωκοπία!

Το νέο μεγάλο φαγοπότι για τους ξένους δυνάστες και τους ντόπιους κομπραδόρους έχει αρχίσει. Η κυβέρνηση πίσω από τους φαιδρούς πανηγυρισμούς προετοιμάζει τη θωράκιση του κρατικού μηχανισμού, απέναντι… στον εχθρό λαό. Η βουλή θα νομοθετεί όλο το καλοκαίρι! Αντεργατικά τερατουργήματα και μαζί με αυτά θα σχεδιάζει τα νέα αντιδημοκρατικά και κατασταλτικά μέτρα. Οι καιροί απαιτούν επαγρύπνηση.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search