• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας στηρίζει τη δράση του Παρατηρητηρίου Απορριμμάτων στο Τεμπλόνι το Σάββατο 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος

May 28, 2021 2855

Σάββατο 5 ΙΟΥΝΙΟΥ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας στηρίζει τη δράση του Παρατηρητηρίου Απορριμμάτων Κέρκυρας στο Τεμπλόνι, που θα γίνει το Σάββατο 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 9:30 πμ. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα προς τους φορείς και κατοίκους της Κέρκυρας, θα συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ενώ, εμείς οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εδώ και δεκαετίες αναδεικνύουμε το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης απόρριψης των απορριμμάτων, της ρύπανσης από τα σκουπίδια και τις επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, καθώς και εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης και ανακύκλωσης στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η διαχείριση της κατάστασης και η ίδια η πραγματικότητα δυστυχώς ακυρώνουν κάθε προσπάθειά μας στη συνείδηση των μαθητών μας.

Έχουν περάσει χρόνια με διαπιστώσεις και δηλώσεις επιστημόνων, διαμαρτυρίες των κατοίκων και υποσχέσεις πολιτικών αλλά η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά έχει φτάσει σε αδιέξοδο! Επιπλέον, όπως πρόσφατα ενημερωθήκαμε, οι τιμές των βαρέων μετάλλων και των τοξικών δηλητηρίων στο έδαφος, τον αέρα και τον υδροφόρο ορίζοντα στο Τεμπλόνι έχουν περάσει κατά πολύ τα, έστω και αυθαιρέτως οριοθετημένα, επιτρεπτά όρια επιβάρυνσης της περιοχής, όπου βρίσκεται η χωματερή και είναι επίσης γνωστό ότι η ρύπανση εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Το Παρατηρητήριο οργανώνει συμβολική συγκέντρωση – επίσκεψη το Σάββατο 5/6 στις 9:30 το πρωί στο χώρο της χωματερής Τεμπλονίου με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού και τη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση που επικρατεί. Η επίσκεψη θα συνδυαστεί με μια μικρή πεζοπορική διαδρομή προς τη Λίμνη Μπρετάνου, που καταλήγει μεγάλη ποσότητα των στραγγιδίων από τη εγκατάσταση, για να έχουμε όλοι μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης που παρουσιάζει αυτή.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας απαιτεί να σταματήσει το έγκλημα και να δρομολογηθεί λύση ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων αποκλειστικά δημόσια που δε θα επιβαρύνει τους πολίτες, λύση που ο κερκυραϊκός λαός ζητά εδώ και πολλά χρόνια.

Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να αγωνιστεί για μία λύση στο ζήτημα των απορριμμάτων που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες του, θα διασφαλίζει την ποιότητα της ζωής του, δε θα δημιουργεί κινδύνους για τη υγεία των κατοίκων του νησιού και θα έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι πια ξεκάθαρο ότι ο στόχος των κυβερνήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης διαχρονικά είναι να οδηγήσουν το θέμα της αποκομιδής, διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων σε αδιέξοδο, για να διευκολυνθεί η παράδοσή τους σε ιδιώτες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις που θα αναδεικνύουν το πρόβλημα των απορριμμάτων, τις αιτίες και τη λύση του. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας

Ημέρας Περιβάλλοντος θεωρούμε ότι αυτή η δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για τα προβλήματα του περιβάλλοντος γενικότερα, αλλά και για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, προβάλλει ως άμεση προτεραιότητα για την προώθηση θετικών αλλαγών στην πορεία μας προς την υιοθέτηση πολιτικών ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search