• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τι είπε και τι δεν είπε ο Ν. Χαρδαλιάς στην Κέρκυρα

May 29, 2021 2707

 

Εν χορδαίς και οργάνω από την Κέρκυρα, όπου μετέβη σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε με διθυράμβους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης φορτώνοντας τις ευθύνες για την άθλια κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών. Όλα αυτά από το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας που ξεκινά τη λειτουργία του από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, με 10 εμβολιαστικές γραμμές, στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία». Αν και το σχήμα «γαλάζια ελευθερία» είναι οξύμωρο με την έννοια ότι η γαλάζια διακυβέρνηση στήριξε την πολιτική της διαχείρισης της πανδημίας σε ατέλειωτα lock down των αστυνομικών απαγορεύσεων και της άγριας καταστολής και όχι σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του εγκαταλειμμένου από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις δημόσιου συστήματος υγείας και περίθαλψης. 

Ο Ν. Χαρδαλιάς, αφού πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, δήλωσε: «Από τη Δευτέρα, το εμβολιαστικό κέντρο της Κέρκυρας θα είναι σε λειτουργία με 10 γραμμές, με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, έτσι ώστε η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με τη «Γαλάζια Ελευθερία» να συνεχιστεί. Σας θυμίζω ότι στην Κέρκυρα τα ποσοστά των εμβολιασμένων έστω με μία δόση ήταν της τάξης του 23% – υπολείπονταν δηλαδή του εθνικού ποσοστού. Αυτή τη στιγμή, το ποσοστό έχει φτάσει στο 32%, πολύ κοντά στο 33,5% που είναι το εθνικό ποσοστό. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή. Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού από τη Δευτέρα και είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι η εικόνα μας προς τα έξω είναι η εικόνα ενός ασφαλούς νησιού, μιας ασφαλούς χώρας, στην οποία και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και το βασικότερο, αυτοί που θα τους φιλοξενήσουν θα πρέπει να είναι επίσης ασφαλείς. Οτιδήποτε άλλο δημιουργεί πρόβλημα στην προοπτική του τουρισμού μας. Η παράκληση, λοιπόν, είναι να εμπιστευτούμε την επιστήμη, να βρεθούμε όλοι εδώ, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και εδώ στην Κέρκυρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σιγά σιγά στην κανονικότητά μας».

 «Αυτό που προέχει είναι βήμα-βήμα να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Για να γίνει αυτό δύο πράγματα χρειάζεται, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα από τους εμβολιασμούς και κάνω έκκληση, παράκληση – κρατάτε τα μέτρα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα και θα είναι ολέθριο να έχουμε υπερτοπικές συρροές, πόσω μάλλον σε νησιά, πόσω μάλλον σε τουριστικούς προορισμούς. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, φοράμε τις μάσκες, κρατάμε τις αποστάσεις, αποφεύγουμε παράλογους συγχρωτισμούς, κι αυτό είναι μία σύσταση, μία παράκληση προς όλους. Όλοι πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα. Από Δευτέρα, άλλη μία σύγχρονη δομή, με σεβασμό στον πολίτη παραδίδεται στους πολίτες και στους κατοίκους της Κέρκυρας», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Τι δεν είπε ο Ν. Χαρδαλιάς

Ότι δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, δεν υπήρξε καμία πρόνοια στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα Δημόσια Σχολεία. Ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επίταξε το σύνολο του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, αντίθετα με την πολιτική της πρόσφερε απλόχερα κέρδη και πλούτο στους κλινικάρχες. Χάρισε εκατομμύρια σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για να «σωθούν» τα συμφέροντά τους την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από τη φτώχεια και τα χρέη που γιγαντώνονται. Ότι πλήρωσε αδρά για την ενίσχυση του αστυνομικού κράτους της βίας και της καταστολής καθώς και για στρατιωτικούς εξοπλισμούς αντί να προσλάβει γιατρούς, να φτιάξει ΜΕΘ, να θωρακίσει τα δημόσια νοσοκομεία. 

Δεν είπε τίποτα για τη άθλια  κατάσταση του συστήματος υγείας στην Κέρκυρα και τις δραματικές ελλείψεις σε Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας.  Για το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν χωρίς τις απαιτούμενες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών που έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση όλων των κλινικών και των τμημάτων του Νοσοκομείου μας . Ότι η πρωτοβάθμια υγεία είναι πλήρως υποστελεχωμένη και με ανύπαρκτους προυπολογισμούς . Κέντρα Υγείας χωρίς Ιατρικό , Νοσηλευτικό , Διοικητικό προσωπικό και όσο για Επισκέπτριες Υγείας σχεδόν ανύπαρκτες . Ότι πολλές φορές οι εργαζόμενοι προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον όγκο της δουλειάς εργάζονται χωρίς τα εβδομαδιαία τους ρεπό ξεκούρασης φτάνοντας στο απίστευτο νούμερο 700 και πλέον εμβολιασμούς καθημερινά . Ότι όλες οι ιατρικές ειδικότητες << του χειρουργικού τομέα , του παθολογικού τομέα >> , επικουρικοί , ειδικευόμενοι και μόνιμοι ιατροί οι οποίοι έχουν προσληφθεί στις αντίστοιχες ειδικότητες των κλινικών έχουν κληθεί από την Διοίκηση να κάνουν βάρδιες εφημέρευσης στο εμβολιαστικό κέντρο με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του έργου όλων των κλινικών με ότι σημαίνει αυτό και για το Νοσοκομείο, αλλά και για τους χρήστες υγείας και έχει δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς .
Η κυβέρνηση με τις επιλογές και τις κατευθύνσεις που έχει στείλει στις Στην πραγματικότητα έχει υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο και έχει μετατραπεί όπως όλα τα Νοσκομεία της χώρας μας στη διαχείρηση μιας νόσου << covid >>, και της υλοποίησης των εμβολιασμών .
Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για προσλήψεις προσωπικού για το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου , ενώ αντίθετα η 6η Υγειονομική Περιφέρεια στέλνει τελεσίγραφα μετακινήσεων υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία της Ηπείρου . Αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΓΝ Κέρκυρας.

Δεν είπε ακόμα ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τις ηλικίες 60 ετών και άνω δεν έχει εμβολιασθεί και ότι μέχρι την 1η Απρίλη έστελναν ηλικιωμένους ανθρώπους να εμβολιασθούν από τη Νότια Κέρκυρα στον Άγιο Μάρκο, απόσταση περίπου 50 χιλιόμετρα ή στη Θεσπρωτία!

Δεν είπε τίποτα για τις τραγικές ευθύνες των τοπικών αρχόντων, όπου με την ανοχή της κυβέρνησης οργάνωναν πασχαλινές εκδηλώσεις που προκαλούσαν τον συνωστισμό των κατοίκων με αποτέλεσμα τη διάδοση του ιού και την έξαρση της πανδημίας.

Γιώργος Κ. Καββαδίας drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search