• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Παράταση για υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες μέχρι 22 Νοέμβρη

June 01, 2021 2748



Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δασών γνωστοποίησε την παράταση που δίνεται στην υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί.
Με την απόφαση αυτή τροποποιείται η «Ανάρτηση δασικού χάρτη Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας πλην των περιοχών των πρώην Κοινοτήτων Αλεπούς, Καναλίων, Κ. Κορακιάνας και πρώην Δήμου Κερκυραίων και πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του».

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του Δασικού Χάρτη παρατείενται έτσι κατά έξι (6) μήνες σύμφωνα με το Ν.4801/2021 έως την 22α Νοεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα.

Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 10η Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Παρασκευή.

Με τις αντιρρήσεις προβάλλονται λόγοι που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την αμφισβήτηση του χαρακτήρα και της μορφής των εμφανιζόμενων στο χάρτη εκτάσεων, της ορθής απεικόνισης, εφαρμογής και ισχύος των πράξεων της Διοίκησης και της σύννομης αλλαγής χρήσης αυτών.

Αντιρρήσεις μπορούν να υποβάλουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α. πρώτου και δευτέρου βαθμού, εφόσον επικαλούνται για τη θεμελίωση του έννομου συμφέροντός τους εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα στις περιληφθείσες στον αναρτηθέντα δασικό χάρτη δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις.

Αντιρρήσεις ειδικά κατά της παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, μπορεί να υποβάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και, ιδίως, οι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού στα διοικητικά όρια των οποίων υπάγεται η έκταση, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Σαρωτική επιχείρηση αναδιανομής και στο βάθος… ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)

Αν δεν υπήρχαν οι φανερές πολιτικές σκοπιμότητες, θα ήταν ένας ακραίος παραλογισμός. Για όσους πέρασαν από τον εφιάλτη του κτηματολογίου, νομίζοντας ότι τα βάσανα θα τελείωναν εκεί, δυστυχώς, με την ανακοίνωση των νέων δασικών χαρτών συνειδητοποίησαν ότι τώρα αρχίζουν.

Χωράφια, κτήματα, αυλές σπιτιών, χέρσες εκτάσεις που ποτέ δεν γνώρισαν δέντρο, αλλά και βράχια, όλα κηρύχθηκαν δάση! Ούτε οι τροπικές ζούγκλες δεν έχουν τόσο πράσινο. Πάνω από το 80% των εδαφών της Ικαρίας προέκυψαν… δάση! Τώρα για να αποχαρακτηριστούν, ώστε να μπορούν να τα αξιοποιήσουν οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλουν «αντίρρηση» με το αζημίωτο για το κράτος των «άριστων» φυσικά. Και χωρίς καμία βεβαιότητα για τα αποτέλεσμα.

Είμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη για την νεοελληνική ιστορία, επιχείρηση μιας σαρωτικής αναδιανομής γης. Το κράτος των νεοφιλελεύθερων διεκδικεί χιλιάδες περιουσίες αγροτικών νοικοκυριών. Εάν τις καταχραστεί η συνέχεια γνωστή. Αυτό που δεν μπορεί να αποχαρακτηρίσει ο ιδιοκτήτης ικαριώτης, θα μπορέσει στο μέλλον ένας μεγαλοξενοδόχος, ή χωρίς καν να γίνει αυτό, θα προσφερθεί στους «ευεργέτες» των ΑΠΕ.

Είμαστε μπροστά σε ένα ακόμη εισπρακτικό όργιο της ΝΔ, αφού κάθε «αντίρρηση» θα πληρώνεται… ακριβά! Ακόμη και αν όλα παραμείνουν δάση.

Να ανακληθούν τώρα οι νέοι «δασικοί χάρτες».

Να πάρουν θέση όλοι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Να απαιτήσουν την καθολική απαλλαγή από την κατάθεση ενστάσεων και τα οικονομικά βάρη των σχετικών πράξεων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search