Print this page

«Άλλο η απεργία άλλο η παρανομία» υποστηρίζει ο Κ. Χατζηδάκης – Κυβερνητικός στόχος η ποινικοποίηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

June 06, 2021 326

 

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ


Πέρα από την κατάργηση του οκταώρου, με 10ωρα και… διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σε μια ανισότιμη σχέση εργοδότη-εργαζόμενου, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, έχει βάλει στόχο να δώσει τη χαριστική βολή στο δικαίωμα της απεργίας.

Προκλητικά, σε συνέντευξη του στο «Βήμα», επιδιώκει να… πείσει για το σχήμα «άλλο η απεργία άλλο η παρανομία», όπως είπε. Πρόκειται για κυβερνητικό χτύπημα στην απεργία, το οποίο οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν.
«Οι συνδικαλιστές ενοχλούνται από τα ηλεκτρονικά μητρώα και την ηλεκτρονική ψηφοφορία που εισάγουμε, όπως και από την κατάργηση της χρηματοδότησης των οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα. Αυτό είναι το πρόβλημά τους» ισχυρίστηκε, μάλιστα, ο K. Χατζηδάκης.

Nα υπενθυμίσουμε ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, το βράδυ της Παρασκευής, επιβεβαιώθηκαν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ειδικά στην παρεμπόδιση και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Στο τελικό κείμενο που κατατέθηκε υπάρχει νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα απαγορεύοντας «επαναπροκήρυξη απεργίας που έχει κριθεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη, από τη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση». Επί της ουσίας δηλαδή απαγορεύεται στη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια οργάνωση να καλύπτει απεργιακά ένα σωματείο που του απαγορεύθηκε να πραγματοποιήσει απεργία!

Επιπλέον θεσμοθετείται «αστική ευθύνη για συνδικαλιστές οι οποίοι ασκούν βία ή γενικότερα προβαίνουν σε παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια απεργιών». Πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο τρομοκρατίας και (οικονομικού) στραγγαλισμού των συνδικάτων, διατάξεις που εφαρμόζονται κατά το δοκούν με σαφή στόχο την μείωση της δύναμης του απεργιακού δικαιώματος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.