• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση με πολλές απορίες

April 05, 2020 532

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Θα δοθούν τάμπλετ σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς διαπιστωμένα τα έχουν ανάγκη γι’ αυτή τη χρονική περίοδο που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως διδασκαλία, δήλωσε πρόσφατα η κ. Κεραμέως, αλλά η διαδικασία διανομής είναι χρονοβόρος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ευφάνταστες λύσεις αλλά και ευτράπελα. Προσπάθειες αλλά και δυσφορία. Αλληλεγγύη και βοήθεια μεταξύ εκπαιδευτικών αλλά και κόπωση, άγχος, προσωπικά προβλήματα. Είναι καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί στην προσπάθειά τους να οργανώσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές τους.

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται στα διαδικτυακά μαθήματα, πολλές φορές μαθαίνοντας και οι ίδιοι στην πράξη πώς λειτουργεί το σύστημα. Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ήδη οργανωθεί ομάδες όπου κυρίως οι εκπαιδευτικοί θέτουν τεχνικές απορίες, ενώ δεν λείπουν εκείνοι που εκφράζουν και τα παράπονά τους αλλά και τις περιπέτειές τους.

Για παράδειγμα, υπάρχει ζευγάρι αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τρία γλυκύτατα παιδιά σε μικρή ηλικία. Σε αυτό το σπίτι πόσοι υπολογιστές πρέπει να υπάρξουν για να γίνει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους διδάσκοντες και από τους εκπαιδευόμενους της οικογένειας; «Φανταστείτε σύγχρονη εκπαίδευση με το καθημερινό χαρούμενο Βατερλώ του σπιτιού», λένε αφοπλιστικά οι δύο γονείς.

«Μήπως γνωρίζετε εάν μπορεί κάποιος να μπαίνει από το ίδιο λάπτοπ σε δύο ή σε τρεις συνδέσμους, ώστε να μπορούν τα μέλη της οικογένειας να χρησιμοποιούν τον ίδιο υπολογιστή στην τηλεκπαίδευση;», ρωτά φιλόλογος που διδάσκει σε λύκειο.

Βεβαίως, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε στη Βουλή ότι «θα δοθούν τάμπλετ σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς διαπιστωμένα τα έχουν ανάγκη γι’ αυτή τη χρονική περίοδο που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως διδασκαλία. Οι διευθυντές των σχολείων θα μοιράσουν το σχετικό υλικό στους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οταν λήξει η εξ αποστάσεως διδασκαλία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν τα τάμπλετ στα σχολεία». Ωστόσο, η διαδικασία διανομής είναι χρονοβόρος και η απόφαση ορθή αλλά έχει καθυστερήσει για τον σκοπό που προορίζεται.

«Καμία προετοιμασία»

«Το φαινόμενο με τις κλειστές κάμερες πώς το αντιμετωπίζεις;», «πώς θα ζητεί ο καθένας τον λόγο, χωρίς να μιλά ο ένας πάνω στον άλλο;» ρωτούν δάσκαλοι, ενώ βιολόγος σε γυμνάσιο ρωτά και «πώς ξέρει κάθε μαθητής σε ποιον απευθύνομαι;». «Τύπωσε τις φωτογραφίες όλων των μαθητών σε καρτέλες και σήκωνέ τις όταν απευθύνεις τον λόγο σε καθέναν από αυτούς» του απαντά συνάδελφός του. «Ποιος ρώτησε τους εκπαιδευτικούς αν μπορούν να δια-χειριστούν μια τόσο ευφάνταστη και τόσο φαινομενικά εντυπωσιακή πρωτόγνωρη κατάσταση; Ενα πείραμα δίχως καμία προετοιμασία!», διαπιστώνει άλλος.

«Γίνεται πραγματικός πόλεμος στις διάφορες πλατφόρμες και οι εκπαιδευτικοί, εκτός από όλα τα άλλα “λιώνουν” σε διαρκείς τηλεδιασκέψεις, οι οποίες όταν τελειώνουν έχουν δημιουργήσει περισσότερες απορίες και γκρίζες ζώνες από όσες υπήρχαν πριν αρχίσουν», αναφέρει ο κ. Σταύρος Πετράκης γενικός γραμματέας της ΔΟΕ.

Από την πλευρά του, ο δάσκαλος Ευθύμιος Δημόπουλος παραδέχεται ότι «στο δημόσιο δημοτικό σχολείο που δουλεύω είμαστε κάπου 30 εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και ειδικότητες μαζί. Τον μέσο όρο ηλικίας δεν τον λες και μικρό. Οι περισσότεροι έχουμε περιορισμένες γνώσεις σχετικά με τους υπολογιστές, κανείς δεν είχε εμπειρία εξ αποστάσεως διδασκαλίας και αρκετοί έχουν έναν υπολογιστή σπίτι τους που συχνά τον χρειάζονται δύο άτομα για τηλεργασία. Ομως όλοι προσπαθούν, κανένας δεν κρύβεται, ούτε έφυγε για το χωριό του. Ολοι έχουμε καταφέρει με ξενύχτι, με βοήθειες άλλων, με αρκετή προσπάθεια και άγχος να ανοίξουμε έναν αγωγό εκπαιδευτικής επικοινωνίας με τα παιδιά  και ετοιμαζόμαστε για επιπλέον βήματα».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search