• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Παράνομη ξανά η απεργία των ναυτεργατών. Επίθεση Χατζηδάκη σε ΠΕΝΕΝ

June 10, 2021 379

 

«Παράνομη» χαρακτήρισε δικαστήριο του Πειραιά την αυριανή απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με την οποία οι ναυτεργάτες συμμετέχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 10/6, αποδεχόμενο σχετικό αίτημα των εφοπλιστών.

Στο ίδιο πνεύμα ο Κ. Χατζηδάκης από το βήμα της επιτροπής της βουλής είπε πως την αστική ευθύνη που πρόσθεσε στο νομοσχέδιο κατά συνδικαλιστών που παρανομούν «την βάλαμε για τους Νταλακογιώργους, που κάνουν παράνομες απεργίες και όχι για την ΠΝΟ»!

 
 
 
Kostis Hatzidakis
 
@K_Hatzidakis
 
Άλλο απεργία και άλλο παρανομία! Την αστική ευθύνη των συνδικαλιστών τη θεσπίζουμε για περιπτώσεις, όπως αυτή του κ. Νταλακογιώργου και της ΠΕΝΕΝ που ενώ είχε κριθεί η απεργία παράνομη, έβαλαν μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά. Αν ο #ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παρανομίας να το πει! #Βουλή
 
 
 

Το μαχόμενο εργατικό κίνημα και οι ναυτεργάτες δεν πρόκειται να υποταχτούν στον απεργοσπαστικό δικαστικό αυτοματισμό, στην κυβερνητική καταστολή και στις ορέξεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών και των εφοπλιστών.

Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την επίθεση Χατζηδάκη:

Η επίθεση Χατζηδάκη στην ΠΕΝΕΝ αποτελεί μνημείο παραπληροφόρησης και χυδαίας αναπαραγωγής του κοινωνικού αυτοματισμού

Κατά την χθεσινή ομιλία του στην Βουλή ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης άδραξε την ευκαιρία από τα έδρανα της Βουλής και εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στην ΠΕΝΕΝ για την πρόσφατη απεργιακή μας κινητοποίηση στην Ακτοπλοΐα.

Η επίθεση αυτή αποτελεί συνέχεια των δηλώσεων Πλακιωτάκη – Πέτσα – Πλεύρη κ.α που όλοι μαζί επαναλαμβανόμενα προσπαθούν να αναπαράγουν την αντιδραστική θεωρεία του κοινωνικού αυτοματισμού πάνω στην οποία οικοδομούν πολιτικά την βρώμικη επίθεσή τους και στοχοποιούν το απεργιακό μας δικαίωμα και το σύνολο των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών.

Η συνεχόμενη επίκληση των δικαστικών αποφάσεων που βγάζουν σωρηδόν παράνομους τους δίκαιους εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις συνιστά μια άλλη μορφή παρεμπόδισης της άσκησης του δικαιώματος στην απεργία, στην ίδια την οργανωμένη αντίσταση και πάλη των εργαζομένων.

pandiera.gr

Απαντούμε στον κ. Χατζηδάκη ότι το αντεργατικό του κακούργημα που έφερε στην Βουλή και λυσσαλέα το υπερασπίζεται στο όνομα της “προστασίας της εργασίας”, προφανώς έχει την θεσμική (αστική) νομιμοποίηση, για εμάς όμως αποτελεί κήρυξη πολέμου στην εργατική τάξη για τα δικαιώματά της.

Βάζουμε πάνω από τις δικαστικές αποφάσεις τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Μια δεύτερη απάντηση που του οφείλουμε είναι ότι εμείς στην ΠΕΝΕΝ ουδέποτε ζητήσαμε την προστασία ή την συνδικαλιστική ομπρέλα και κάλυψη της ΠΝΟ, την οποία κατά κόρον επικαλέστηκε και η οποία διαχρονικά πορεύεται στα βήματα και στην κατεύθυνση εφοπλιστών – κυβέρνησης.

Η αυτόνομη αγωνιστική μας δράση είναι αδιαπραγμάτευτη και το έχουμε αποδείξει επανειλημμένα στους πολύμορφους αγώνες για τα ναυτεργατικά και εργατικά δικαιώματα.

Υπόλογη και υπεύθυνη για τις απεργίες είναι η ίδια η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και αυτή του κεφαλαίου που από κοινού έχουν βάλει πλώρη να τσακίσουν ότι έχει απομείνει όρθιο στα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Κατά συνέπεια για οποιαδήποτε ταλαιπωρία “επιβατών – τουριστών” ο ίδιος θα πρέπει να λογοδοτήσει και όχι η ΠΕΝΕΝ.

Τέλος η αναφορά του περί ζούγκλας καθρεφτίζει τον ίδιο και την κυβερνητική πολιτική τους η οποία διαμορφώνει συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Κατά τα λοιπά υποκριτικά προσπαθείτε να μεταφέρετε τις δικές σας ευθύνες στις δικές μας πλάτες.

Το επικοινωνιακό – αντιδραστικό ιδεολόγημα του κοινωνικού αυτοματισμού στο τέλος θα σας γυρίσει μπούμερανγκ σε εσάς και στην πολιτική σας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search