• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Συμφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ για την εκποίηση του Ελληνικού

June 10, 2021 36

Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε από τη Βουλή η σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού. Η σύμβαση έγινε δεκτή επί της αρχής με ευρεία πλειοψηφία, αφού ψηφίστηκε από βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.
Η σύμβαση αυτή επί της ουσίας παραχωρεί εξολοκλήρου στην εταιρεία «Lamda» την έκταση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, που αποτελεί το μεγαλύτερο αδόμητο ακίνητο στην Ευρώπη. Η έκταση περιλαμβάνει μέχρι και τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά με πλήρη λειτουργία, με αθλητικές και επιμέρους κτιριακές εγκαταστάσεις.

Στη σύμβαση προβλέπεται ακόμα ότι η μεταβίβαση απαλλάσσεται από κάθε φόρο, εισφορά, αμοιβή ή δικαίωμα υπέρ του Δημοσίου, νομικού προσώπου, υπέρ οποιουδήποτε τρίτου ή οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού. Η πρόβλεψη αυτή είναι ένα ακόμα δώρο της κυβέρνησης στην εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ακόμα, ότι η μεταβίβαση θα γίνει με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.
Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τοποθετήσεις στη Βουλή, με βασικό τους μέλημα να αποδείξουν ποιανού κυβέρνηση εξυπηρετεί και θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της εταιρείας «Lamda», για αυτή τη σύμβαση. Δίνοντας σαφώς το μήνυμα ότι τα συμφέροντα των εταιρειών είναι κύριο μέλημά τους.

Έτσι ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ανέφερε ότι «το υπουργείο υλοποίησε ένα πλέγμα σημαντικών νομοθετικών παρεμβάσεων, αλλά και δράσεων ωρίμανσης στην κατεύθυνση εκκίνησης της επένδυσης». Με τη σημερινή σύμβαση, η κυβέρνηση λύνει ακόμα παραπέρα τα χέρια της εταιρείας παραχωρώντας την πλήρη κυριότητα του 30% της έκτασης και το δικαίωμα εκμετάλλευσης στο υπόλοιπο 70%. Τέτοια είναι όμως τα δικαιώματα στο τμήμα αυτό, που στην πραγματικότητα είναι σαν να το παραχωρεί και αυτό με πλήρη κυριότητα.

Στη δε κατηγορία της κυβέρνησης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τις επενδύσεις, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πέρκα, αναφέρθηκε στη «συνεισφορά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την επένδυση» τονίζοντας πως «με αυτό το παράδειγμα έχει αποδομηθεί πλήρως και το επιχείρημα που ακούμε πολύ συχνά κυρίως από τη ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά των επενδύσεων».

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που αποχαρακτήρισε την έκταση από δασική για να μην επιδράσει αρνητικά στους επενδυτές, επιτάχυνε τις διαδικασίες έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων με μπόλικες εκπτώσεις. Προχώρησε στην έκδοση οικοδομικών αδειών με φαστ τρακ διαδικασίες.
Το Ελληνικό είναι μια από τις τελευταίες «ανάσες» για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, με πρόσβαση τόσο στη θάλασσα και το πράσινο όσο και στην άθληση και την ψυχαγωγία. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, τόσο του ντόπιου όσο και του ξένου, είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν και την τελευταία πιθαμή γης.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search