• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δ. Μπιάγκης: Η πολτοποίηση των βιβλίων παραπέμπει σε άλλες εποχές

June 12, 2021 415

 

Ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ μετά από πρωτοβουλία του Δημήτρη Μπιάγκη για την πολτοποίηση των βιβλίων.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Οικονομικών κατέθεσαν Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με θέμα: «Η πολτοποίηση των βιβλίων παραπέμπει σε άλλες εποχές». Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας, Δημήτρη Μπιάγκη και την συνυπογράφουν οι Βουλευτές, Χαρά Κεφαλίδου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Ευαγγελία Λιακούλη.
Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσαν οι πολλαπλές καταγγελίες συγγραφέων και ανθρώπων του βιβλίου που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούσαν στην κατάσχεση και πολτοποίηση βιβλίων από πιστωτικά ιδρύματα που βρέθηκαν στις αποθήκες του εκδοτικού οίκου «Γαβριηλίδης», χωρίς να υπάρξει η παραμικρή ανακοίνωση για όποιον από τους συγγραφείς επιθυμούσε ακόμα και να διασώσει έστω και τον ελάχιστο, δυνατό αριθμό αντιτύπων μέσω της αγοραπωλησίας.
Οι Βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν επισήμως για την εν λόγω υπόθεση και παράλληλα προτείνουν την αναθεώρηση των διατάξεων του φορολογικού νόμου (Ν. 4172/2013 – Άρθρο 25), ώστε να θωρακίζεται επαρκώς η αγορά βιβλίου από τέτοιες επαίσχυντες ενέργειες, οι οποίες προσβάλλουν τη χώρα μας και θίγουν τον ίδιο τον πολιτισμό μας. Τέλος, ζητούν από τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν σε μια ουσιαστική πολιτική για το βιβλίο, ώστε να ενισχυθούν όσοι ασχολούνται μ’ αυτό (εκδοτικοί οίκοι, συγγραφείς, βιβλιοπωλεία, σχολικές βιβλιοθήκες) αλλά και να διασωθεί αυτή η τεράστια πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

«Η πολτοποίηση βιβλίων σε μια σύγχρονη και ευνομούμενη πολιτεία αποτελεί μια καταδικαστέα ενέργεια που παραπέμπει σε άλλες φθίνουσες εποχές. Το βιβλίο, αποδεικνύεται πως δεν αξιολογείται όπως θα έπρεπε από το κράτος και τα πιστωτικά ιδρύματα, ως μια πνευματική και υλική ιδιοκτησία που θα πρέπει να διασωθεί και να διαφυλαχθεί», αναφέρουν στην ερώτησή τους οι Βουλευτές και συνεχίζουν: «Τα βιβλία αποτελούν αποτύπωμα και κληρονομιά της χώρας που σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να κοστολογούνται ως χάρτινος πολτός, πόσο μάλλον, όταν υπάρχουν δεδομένες και τεράστιες ανάγκες για τη διασπορά τους σε διάφορα σχολεία, ιδρύματα και βιβλιοθήκες, σωφρονιστικά καταστήματα, δομές υγείας κ.λπ. Είναι καιρός να πάψουν να ισχύουν ή, τουλάχιστον, να βελτιωθούν όλοι αυτοί οι αναχρονιστικοί νόμοι και να επικρατήσει μια αξιοπρεπής διαδικασία, κοντά στο πνεύμα και τον πολιτισμό, ακόμη και στην οικονομία».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search