Print this page

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο στις 16 Ιουνίου - Απεργιακές αποφάσεις για 16/6

June 13, 2021 348



Αντί για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Κυβέρνησης και Χατζηδάκη που γκρεμίζει το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία, κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει στάση εργασίας και συλλαλητήριο στις 16 Ιουνίου 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, για το απεργιακό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, τη μέρα ψήφισής του, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, με παλλαϊκό συλλαλητήριο, ώρα 16:00 μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.


Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων του Δημοσίου στο συλλαλητήριο κηρύσσει Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, σε όλο το Δημόσιο από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί!

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος, ώρα 16:00.

Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις στην Περιφέρεια.

Απεργιακές αποφάσεις για 16/6

Απεργιακές αποφάσεις έχουν λάβει τα Εργατικά Κέντρα: Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Αγρινίου, Άρτας, Λαμίας, Λέσβου, Σάμου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Ζακύνθου. Οι Ομοσπονδίες: Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. (ομοσπονδία εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία), ΔΟΕ, Οικοδόμων, Φαρμάκου, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Λογιστών, Τύπου – Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος. Επίσης απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προκηρύξει σωματεία σε όλη την χώρα.

Η ΠΕΝΕΝ έχει προκηρύξει την 24ωρη απεργία στις 16 Ιούνη κόντρα στην γραμμή του συμβιβασμού σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ και σε άλλες πολλές δευτεροβάθμιες οργανώσεις. «Επιβάλλεται όλοι οι Ναυτεργάτες να πάρουν ακόμη πιο αποφασιστικά την πάλη στα δικά τους χέρια», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση δηλώνοντας ότι «η ΠΕΝΕΝ πιστή στην γραμμή της απεργιακής κλιμάκωσης απέναντι στο νομοσχέδιο – οδοστρωτήρα με το οποίο κυβέρνηση – κεφάλαιο επιχειρούν ένα στρατηγικό χτύπημα συντριβής των εργατικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, πήρε την απόφαση για νέα απεργία στις 16 Ιούνη».

Η Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. (εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία) αποφάσισε την προκήρυξη νέας 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και κάλεσε την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει εκ νέου 24ωρη πανελλαδική απεργία για το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.