• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στον αέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις την Τετάρτη 16/6 ανεξάρτητα από την αναμενόμενη απόφαση της ΟΛΜΕ – Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί σε απεργία!

June 14, 2021 568

 

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ που συνεδριάζει για την απεργίας της Τετάρτης 16/6 που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και άλλες μεγάλες Ομοσπονδίες και συνδικάτα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη – Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι παρατάξεις του πρώην και νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ – ΠΕΚ - ΣΥΝΕΚ)  προτείνουν να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων 2021 στα εξεταστικά κέντρα

Σε κάθε περίπτωση και πέρα από την τελική απόφαση της ΟΛΜΕ, οι καθηγητές καλύπτονται και έχουν δικαίωμα – και καθήκον -  να απεργήσουν καλυπτόμενοι συνδικαλιστικά και νομικά από την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία.

Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνη για αυτή την εξέλιξη είναι η κυβέρνηση που εντείνει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους σαρώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη γυρίζοντας τα ... ρολόγια στον Μεσαίωνα. Ταυτόχρονα και στην εκπαίδευση εφαρμόζει την πιο σκληρή πολιτική με αποτέλεσμα οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξάγονται με τους χειρότερους όρους των τελευταίων δεκαετιών σε συνθήκες πανδημίας και εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που απειλεί με εξοστρακισμό από την τριτοβάθμια εκπαίδευση 20.000 περ'ιπου υποψηφίους.  Μια πολιτική που συρρικνώνει τη δημόσια εκπαίδευση συνολικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε αρκετές ΕΛΜΕ υπάρχει κλίμα υπέρ της απεργίας και αναμένονται αποφάσεις για συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία. Χαρακτηριστική η απόφαση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Χαιρετίζουμε όλους και όλες τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην πανεργατική α-περγία ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώ-ματα και τη συλλογική δράση. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια του αγώνα, για να μη ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σαν σκλάβοι στον 21ο αιώνα.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους αναπληρωτές που απήργησαν μαζικά δείχνοντας ότι η νέα γενιά των συναδέλφων μας διεκδικεί μόνιμη δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν στο μεγάλο απεργιακό συλλαλητή-ριο των Συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Κέρκυρας, πραγματοποιώντας τη με-γαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων ετών.

Ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι σαν σκλάβοι στα πόδια του κεφαλαίου όποτε και όπως απαιτήσουν τα κέρδη του. Ανάσα για τη συνέχεια, στον αγώνα για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έφτιαξαν όλες οι κυβερνήσεις με τις «οδηγίες» της ΕΕ, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στο άθλιο νομοθέτημα.

Το μήνυμα της απεργίας ήταν ξεκάθαρο:

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται. Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί! Ο «φρέσκος αέρας», η ελπίδα για τους εργαζόμενους βρίσκεται στον δικό τους αγώνα.

Όχι στα παζάρια για τα δήθεν «θετικά σημεία» του νομοσχεδίου και για τους «όρους» του Μεσαί-ωνα.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις δίνει τον τόνο της κλιμάκωσης των επόμε-νων ημερών. Ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα, αξιοποιούμε όλες τις

επόμενες μέρες με συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, πικετοφορίες, Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλείας, δυναμώνουμε το απεργιακό ποτάμι!

Η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο – τερατούργημα στη Βουλή τη Δευτέρα 14/6 και προετοιμά-ζεται να το ψηφίσει την Τετάρτη 16/6! Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τερατούργημά τους!

Κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 16/6:

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Με κάθε τρόπο θα βρεθούμε στο δρόμο! Όλοι και όλες στον Αγώνα!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search