• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Γρ. Γεροτζιάφας: Περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, φασιστών και μικροαστών φιλοτομαριστών

June 18, 2021 417

 

Από το λογαριασμό στο Facebook του καθηγητή αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης Γρηγόρη Γεροτζιάφα

Για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα ο δημόσιος λόγος σχετικά με την πανδημία κυριαρχείται από μια παράδοξη και μοναδική – τουλάχιστον στην Ευρώπη – αντιπαράθεση. Υπέρ ή κατά του μαζικού υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αντί λοιπόν για θεωρία ας δούμε τι γίνεται στην πραγματική ζωή.


Σήμερα είδα στο Ιατρείο έναν 45χρονο από το Μαλί με πνευμονική εμβολή και πολλαπλό μυέλωμα (αιματολογικός καρκίνος) που τον παρακολουθώ εδώ και 12 μήνες.
Εργάτης (οικοδόμος), που μετά από την διάγνωση του μυελώματος σταμάτησε να δουλεύει, ζει (φυτοζωεί δηλαδή) σε ένα foyer (εφτά νομά σ’ένα δωμά δηλαδή) και τρώει ότι του δίνουν είναι παχύσαρκος (εξαιτίας των συνθηκών αδύνατον να κάνει δίαιτα κλπ). Γαλλικά ίσα ίσα τα βασικά.

Αυτός ο άνθρωπος, αν άρπαζε τον SARS-CoV-2 ήταν απλά ξεγραμμένος με συνοπτικές διαδικασίες. Οσο για την πιθανότητα να αρπάξει τον ιο κατά την διάρκεια των επιδημικών κυμμάτων είναι 10 φορές μεγαλύτερη λόγω κοινωνικής τάξης (εργατική τάξη).
Εάν τον ρωτούσαμε (ως κράτος και ως γιατροί) τον Φλεβάρη «μήπως θέλετε να κάνετε το εμβόλιο” και “πείτε μας πιο προτιμάτε (Astra ή Pfizer ή Moderna)» θα είμασταν απλώς εγκληματικά ηλίθιοι.

Εάν ερχόταν και έλεγε «όχι δεν κάνω το εμβόλιο γιατί άκουσα οτι…» και δεχόμασταν την «ελεύθερη βούληση» (αυτό είναι η προαιρετικότητα του εμβολιασμού) θα είμασταν απλά εγκληματίες και υποκριτές.
Εαν λέγαμε «πρέπει να κάνεις το εμβόλιο γιατί εάν δεν το κάνεις θα τιμωρηθείς» (και για τα λαϊκά στρώματα δεν είναι τιμωρία ο αποκλεισμός από μπαρ και τα ταξίδι) θα είμασταν φασίζοντες υποκριτές.


Στην πραγματική ζωή λοιπόν το θέμα τίθεται με απλό και σαφή τρόπο: «Κύριε θα κάνετε το εμβόλιο – αυτό που έχουν αποφασίσει αυτοί που ξέρουν – γιατί θα σας προφυλάξει από μια αρρώστια που μπορεί να σας σκοτώσει, ενώ δεν σας έχει σκοτώσει ούτε το μυέλωμα ούτε η πνευμονική εμβολή… και δεν έχει μα και μου» .
Αυτό είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην πραγματική ζωή.


Ευτυχώς, οι πολίτες θέλουν να εμβολιαστούν, φοβούνται αλλά όταν τους εξηγούμε ξεπερνούν τους φόβους τους και εμβολιάζονται Οι πολίτες τόσο των λαϊκών όσο και των ανώτερων στρωμάτων είναι σοβαροί άνθρωποι και για αυτό περισσότερο από 75% του γενικού πληθυσμού είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Απέναντι σε αυτούς του πολίτες που νοιάζονται για την υγεία την δικιά τους και των συνανθρώπων τους στέκεται η ίδια νεοφιλελεύθερη Λάμια με δύο πρόσωπα
• των φασιστών (neo-cons λέγονται) που με πρόσχημα τα ατομικά δικαιώματα ποντάρουν στην διατήρηση του χάους που φέρνει η πανδημία για να οικοδομήσουν επάνω στον φόβο τον νέο ολοκληρωτισμό
• των μικροαστών φιλοτομαριστών που ενδύουν με αντικαπιταλιστική φρασεολογία τα ατομικά τους δικαιώματα νομίζοντας ότι δημιουργούν επαναστατικές συνθήκες ή κάνουν αντίσταση


Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για το δήθεν ανασφαλές εμβόλιο της ASTRAZENECA και κλασικοί τενόροι της κυρίως της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ωρύονται «γιατί μας εμβολίασαν » με επικίνδυνο εμβόλιο ρίξτε μια ματια στον παρακάτω χάρτη
Με AstraZeneca εμβολιάζεται η Λατινική Αμερική, η Αφρική, η Μέση Ανατολή … Όταν οι ψευδοδιεθνιστές των ατομικών δικαιωμάτων, που τους πέφτει basse classe και επικίνδυνο το εμβόλιο της AZ (όπως πέρσι φωνασκούσαν κατά του lockdown γιατί θα τους χάλαγε τις συνήθειες, και μετά ενδιαφερόταν να πίνουν το ποτάκι τους στις πλατείες) θα αρχίσουν αργότερα τις υποκριτικές φωνές για τον εμβολιασμό του τρίτου κόσμου να τον θυμούνται αυτό τον χάρτη.

Με λίγα λόγια

  1. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Δεν υπάρχουν εμβόλια Α και Β διαλογής
  2. Εμβολιαζόμαστε με τα εμβόλια που έχουμε σε κάθε χώρα
  3. Αγωνιζόμαστε να ανοίξουν οι πατέντες και να υπάρχουν εμβόλια για όλο τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη ώστε ο εμβολιασμός να είναι μαζικός και γρήγορος
  4. Αγωνιζόμαστε για να δυναμώσουν τα Εθνικά Συστήματα Υγείας, να αναπτυχθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη και να είναι δημόσια δωρεάν η Υγεία σε όλες τις χώρες σε όλον τον πλανήτη.
  5. Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε και να θεραπεύσουμε τους φτωχούς και τους οικονομικά αδύναμους, τα λαϊκά στρώματα σε όλες τις χώρες σε όλον τον πλανήτη,
  6. Αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε και να διευρύνουμε την δημοκρατία που έχουμε, την αστική δημοκρατία με τα δέκα χιλιάδες προβλήματα και το ένα καλό :είναι ακόμη δημοκρατία
    ΥΓ: ο ασθενης/πολιτης που περιγράφω εχει το κλασσικο προφιλ υψηλου κινδυνου να πάθει πνευμονικη εμβολή. Αν ακολουθουσαμε τον φοβο της θρόμβωσης μετά το εμβόλιο δεν έπρεπε να τον εμβολιάσουμε. Η ανάλυση κινδύνου οδηγει στο αντίθετο συμπέρασμα. Ευτυχως ασκουμε εφαρμοσμένη επιστήμη και οχι ιδεολογική μαγγανεία.

Πηγή: info-war.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search