• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Γλυκά Νερά: Όταν οι γυναικοκτόνοι συνάντησαν την Αlt-Right

June 18, 2021 642
 
Πώς μια ειδεχθής γυναικοκτονία φέρνει στο προσκήνιο τον άκρως προβληματικό ρόλο των τηλεοπτικών ΜΜΕ και τους σχεδιασμούς της εγχώριας Alt-Righ

Σοκ έχουν προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία οι τελευταίες αποκαλύψεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, που έγινε πριν ένα μήνα και είχε συγκλονίσει με την βαρβαρότητά της το πανελλήνιο.

Ο σύζυγος του θύματος, 32χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος ομολόγησε αργά το βράδυ της Πέμπτης (17/6) την ενοχή του για την ειδεχθή δολοφονία της συζύγου του. Υπενθυμίζεται πως το πρωί ο πιλότος στο επάγγελμα Αναγνωστόπουλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΓΑΔΑ με ελικόπτερο από την Αλόννησο που βρισκόταν για το μνημόσυνο της 20χρονης.

 

Ο 32χρονος εκλήθη προκειμένου να δώσει νέα κατάθεση, καθώς τα στοιχεία «δεν μπορούσαν να περιμένουν», όπως άλλωστε δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών συντακτών του Βήματος και του CNN Greece οι απαντήσεις που έδωσε ο γυναικοκτόνος στους αστυνομικούς -σε μια κατάθεση που ξεπέρασε σε διάρκεια τις 7 ώρες- για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε η 20χρονη σύζυγός του μαρτυρικό θάνατο στο σπίτι τους, δεν ήταν πειστικές. Τελικά, ο γυναικοκτόνος ομολόγησε αργά το βράδυ ότι ο ίδιος σκότωσε την σύζυγο του και τις επόμενες ώρες πρόκειται να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

Τρία φαίνεται να ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος που συγκλόνισε τη χώρα.

Αρχικά, τα δεδομένα από το καταγραφικό καμερών ασφαλείας που υπήρχαν στο σπίτι του ζεύγους κατέγραψαν πως οι κάρτες μνήμης αφαιρέθηκαν σε διαφορετική ώρα από αυτήν που είχε καταθέσει ο πιλότος και υποτιθέμενος «μάρτυρας» του εγκλήματος. Δεύτερον, το «έξυπνο ρολόι» που φορούσε η 20χρονη Καρολάιν στο χέρι της είχε καταγράψει παλμούς και μετά από την ώρα που ο σύζυγός της είχε πει πως είχε ήδη χάσει τη ζωή της. Τέλος, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από την ασφάλεια έδειξε «παράταιρες» τηλεφωνικές επικοινωνίες που δεν είχε λόγο να κάνει και στις οποίες δεν είχε αναφερθεί κατά τις προηγούμενες καταθέσεις του.

Το κύμα διαμαρτυρίας και οι τηλεπερσόνες-πλυντήρια

Από όταν κλήθηκε σε απολογία ο 32χρονος καθ΄ομολογία δράστης και έγινε φανερό πως αντιμετωπιζόταν πια ως ο Ν1 ύποπτος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε ρεύμα διαμαρτυρίας για την στερεοτυπική έως σήμερα αναπαραγωγή του καθ’ ομολογία δράστη από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ ως καλού συζύγου και υπεράνω πάσης υποψία ατόμου.

Αξίζει να θυμηθούμε πως γνωστές -για την έλλειψη κάθε σοβαρότητας και δεοντολογικής συμπεριφοράς- τηλεπερσόνες εξ αρχής προσπάθησαν να ρομαντικοποιήσουν την σχέση του θύματος με τον θύτη, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο ενός σχεδόν ειδυλλιακού γάμου ανάμεσα σε έναν ενήλικο και μια ανήλικη -την περίοδο της αρχικής γνωριμίας του ζευγαριού- με διαφορά τουλάχιστον 13 ετών.

Πόσες ακόμη;

Η δολοφονία της Καρολάιν έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο γυναικοκτονιών, με πλέον πρόσφατες εκείνες της 29χρονης Ντίνας Τσάπα στην Μακρινίτσα από τον σύζυγό της, και την περίπτωση ης Μάνης προ ολίγων μηνών, όταν 44χρονη έπεσε νεκρή από πυρά που δέχθηκε από την κυνηγετική καραμπίνα του συζύγου της.

Συνολικά εκτιμάται πως στην Ελλάδα τουλάχιστον 11 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τον σύζυγο ή το σύντροφό τους το περασμένο έτος. Παγκόσμια και σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 137 γυναίκες ανά τον κόσμο δολοφονούνται καθημερινά από τον σύζυγο, τον σύντροφό ή κάποιον συγγενή τους.

Ακροδεξιοί Πουαρό από τα Λιντλ

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Καρολάιν διαψεύδουν τις εικασίες πολιτευτών της Ακροδεξιάς που από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το ζήτημα, κάνοντας παντελώς αβάσιμες εικασίες και συνδέοντας παβλοφικώ τω τρόπω το έγκλημα με την παρουσία μεταναστών και προσφύγων στην χώρα.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έχασαν την ευκαιρία να ανατρέξουν στις «προβλέψεις» όσων πολιτικών της εγχώριας Alt-Right βιάστηκαν να παραστήσουν τους ντετέκτιβ ώστε να εντάξουν την αποτρόπαια πράξη στο ρατσιστικό τους αφήγημα.

Αξίζει να θυμήσουμε πως εκτός των ακροδεξιών πολιτικάντηδων και η η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, είχε αποδώσει την έξαρση της εγκληματικότητας -αναφερόμενη και στην υπό διερεύνηση τότε δολοφονία της 20χρονης.

«Η έξαρση (σ.σ. της εγκληματικότητας) οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εισροή στην ελληνική κοινωνία πληθυσμών οι οποίοι δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση» είχε δηλώσει τότε η δικαστικός, καταδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα ρατσισμού που υπάρχει στους κόλπους των διωκτικών και δικαστικών αρχών.

 

Πρόβλημα που λίγες ώρες εξάλλου μετά την ομολογία εξάλλου του δράστη, θα ερχόταν να επιβεβαιώσει ο «συνδικαλιστής» των αστυνομικών υπαλλήλων Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος δεν δίστασε να δώσει «συμβουλές» προς επίδοξους δολοφόνους από το πάνελ πρωινής ενημερωτικής εκπομπής.

ΠΗΓΗ: kosodromio.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search