Σύμφωνα με δημοσίευμα του 2020mag.gr, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, και απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, δήλωσε χωρίς καμία ντροπή, πως ο κόσμος ήξερε πως το κόμμα χρωστούσε 300 εκατομμύρια ευρώ που επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.

«Όσον αφορά στο τελευταίο λαϊκίστικο επιχείρημα. Ο κόσμος μας ψήφισε γνωρίζοντας πόσα χρωστάμε. Όταν πήγαμε στις εκλογές, εγνώριζε ο κόσμος ότι χρωστάει η ΝΔ 300 εκατομμύρια;». Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε ότι ο κόσμος δεν το γνώριζς, ο Α. Γεωργιάδης απάντησε ειρωνικά: «Ε, όχι και δεν το γνώριζε».

Όπως σημειώνει το μέσο, κατά την τότε προεκλογική περίοδο των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, ο Γεωργιάδης είχε μιλήσει για μία «διαδικασία διαγραφής χρεών» της ΝΔ. Στη συνέχεια μάλιστα είπε οτι το χρέος της ΝΔ «δεν μπορεί να πληρωθεί».

 

Σημειώνεται ότι πριν λίγες εβδομάδες, «αποκλειστικός λόγος αύξησης των δανειακών υποχρεώσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι οι ετήσιοι τόκοι» ήταν η απάντηση που έδωσε το κυβερνών κόμμα στη συνεχή συσσώρευση χρεών που αρνείται να αποπληρώσει εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το χρέος της προς τις τράπεζες κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.