Print this page

«Φρένο στην ενεργειακή λαίλαπα» από εκατοντάδες διαδηλωτές χτες στην Αθήνα – [PHOTOS-VIDEO]

June 27, 2021 482

Πάνω από 1.000 άτομα, πάνω από 80 συλλογικότητες απ’ όλη τη χώρα κατέβηκαν χτες στον δρόμο με σκοπό την υπεράσπιση της φύσης από τις μεγάλου εύρους εγκαταστάσεις αιολικών, φωτοβολταϊκών κι άλλων μονάδων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του «Πανελλαδικού Δικτύου συλλογικοτήτων για την ενέργεια», ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και συνέχισε με πορεία στην Αθηνάς, στη Σταδίου και κατέληξε στο Σύνταγμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ο κόσμος φώναζε συνθήματα όπως “Ελεύθερα βουνά, ελεύθερες κορφές είμαστε σε πόλεμο με τους επενδυτές” και “Η πράσινη ανάπτυξη δεν μας παραμυθιάζει, τη φύση καταστρέφει και τα βουνά ρημάζει”.

Η ποικιλία στη συμμετοχή αποτυπωνόταν στα πανό των διαδηλωτών με συνθήματα για τα Αγραφα, τον Αχελώο, τον Ελικώνα, το Νυμφαίο, τα Κύθηρα και τη Ζήρεια.

“Τα βουνά μας χρειάζονται να μη γίνουν βιομηχανικά”, “Τα βουνά, τα δάση, τα ποτάμια είναι ο τόπος κι η ψυχή μας, έξω οι μπουλντόζες” ήταν ορισμένα από τα μηνύματα που θέλησαν να περάσουν οι διαδηλωτές μέσα από τα πανό τους.

 

ΠΗΓΗ: 3pointmagazine.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.