• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δυναμική και μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη - Κεραμέως

June 28, 2021 247

 

 

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε έξω από το 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, όπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασαν το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία που φέρνει η κυβέρνηση εν μέσω θέρους και με τα σχολεία κλειστάΣωματεία εκπαιδευτικών και άλλοι φορείς δασκάλων, καθηγητών και μαθητών φώναξαν συνθήματα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, τις δομές εκπαίδευσης και την αξιολόγηση των στελεχών. Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιείται και την Τρίτη, στο υπουργείο Παιδείας, στις 13:00., ενώ ο εκπαιδευτικός κόσμος βρίσκεται σε κινηματικό αναβρασμό.

diamartyria

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα εκπαιδευτικοί και γονείς έξω από το σχολικό συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ – 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου (στρογγυλό) όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός παιδείας Ν. Κεραμέως παρουσίασαν τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια για την εκπαίδευση που φέρνει η κυβέρνηση εν μέσω θέρους και με τα σχολεία κλειστά.

Απόφαση για την παράσταση διαμαρτυρίας είχαν λάβει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ο Σύλλογος ΠΕ Νέας Σμύρνης, ο Σύλλογος ΠΕ Ανατολικής Αττικής “Κώστας Σωτηρίου”, ο Σύλλογος ΠΕ Ηρώ Κωνσταντοπούλου Άνω Λιόσια Ζεφύρι Φυλή, ο Σύλλογος ΠΕ Α΄Αθηνών κλπ

 diamartyria 2

Δασκάλοι, καθηγητές, γονείς  και μαθητές φώναξαν συνθήματα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, τις δομές εκπαίδευσης και την αξιολόγηση των στελεχών

Σε μια προφανή προπαγανδιστική επιχείρηση εξαπάτησης των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νίκη Κεραμέως επέλεξαν να παρουσιάσουν το αντιδραστικό νομοσχέδιο χρησιμοποιώντας ως προπαγανδιστικό ντεκόρ ένα δημόσιο σχολείο, το 1ο ΓΕΛ – 1ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου «Τάκης Ζενέτος» και προσκεκλημένους επιλεγμένους (!) εκπαιδευτικούς και μαθητές.

            Ο Χρήστος Σόφης μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ τόνισε : Δεν φοβόμαστε και δεν υποχωρούμε!  Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια για ακόμα μία φορά! Όπως μας βρήκαν ενωμένους ενάντια στην «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, όπως πήραν μαζικά την απάντηση του κλάδου στην προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, έτσι θα μας βρουν και τώρα. Όπως έφαγαν τα μούτρα τους με την κάμερα στην τάξη, το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Σε δηλώσεις τους το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ Γιάννης Αναγνωσταράς επισήμανε ότι “αποκωδικοποιώντας τις αγιογραφικές διακηρύξεις της γλώσσας της εξουσίας διαπιστώνουμε ότι συνολικά το θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση καταρρίπτει κάθε μύθο περί «καλής» ή «κακής», «τιμωρητικής» ή «μη τιμωρητικής» αξιολόγησης. Σε ένα ταξικό – ιεραρχικό κοινωνικό και εκπαιδευτικό σύστημα η αξιολόγηση δεν μπορεί παρά να είναι ιεραρχική – συμμορφωτική και τιμωρητική”.

Το στέλεχος των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων ΠΕ Κώστας Τουλγαρίδης σημείωσε ότι αποτελεί κεντρικό μηχανισμό ανατροπής εργασιακών σχέσεων, ιδεολογικής χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης σχολείων εκπαιδευτικών και μαθητών. Με στόχο μια εκπαίδευση κατά επιτηρούμενη, χειραγωγημένη, αυταρχική, κατακερματισμένη και κατηγοριοποιημένη. «Στην ουσία πρόκειται για νεκρανάσταση του επιθεωρητισμού» ανάφερε.

diamartyria 2

Η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: “Ως ΔΣ Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής δεν μας εκπλήσσει που η κυβέρνηση παρουσιάζει αύριο στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου ακόμα ένα νέο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν πρωτοτυπεί! Μας φέρνει την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, την παραπέρα μορφωτική υποβάθμιση και τον ασφυκτικό έλεγχο. Η αυτονομημένη – αποκεντρωμένη σχολική μονάδα του νέου πολυνομοσχεδίου θα έχει διευθυντές-manager που θα αναζητούν χρηματοδοτήσεις και χορηγούς”.

 

diamartyria 3
diamartyria
P
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search