• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εγκληματικότητα, μια κοινωνική «νόσος»

June 30, 2021 592

 

Γλυκά Νερά. Οργανωμένο έγκλημα και μαφιόζικες εκτελέσεις. Βιτριόλι κατά μητροπολιτών από ιερέα. Αλλος ιερέας εμπλεκόμενος σε πορνογραφία ανηλίκων. Αστυνομικός που ήταν ληστής. Βιασμοί στα Πετράλωνα και στο κέντρο της Αθήνας. Με μια λέξη: Εγκληματικότητα. Ωστόσο η «συζήτηση», στριμωγμένη στις μυλόπετρες της μικροκομματικής, μικροπολιτικής, επικοινωνιακής αντιπαράθεσης, είναι ανάξια της σημασίας του προβλήματος.

 Αν υπήρχε στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης, αντί της κοκορομαχίας οι ταγοί μας θα επέλεγαν να φωτιστούν και συνακόλουθα να αντιμετωπιστούν τα αίτια της εγκληματικότητας. Θα τοποθετούνταν γύρω από τις εγκληματογόνες παραμέτρους του προβλήματος. Και τέτοιες, όπως γνωρίζει κι ο πρωτοετής φοιτητής Εγκληματολογίας, είναι κατ’ αρχάς οι κοινωνικές αιτίες που αφενός λειτουργούν ως δεξαμενή στρατολόγησης για το έγκλημα, αφετέρου καθιστούν τη ζωή τόσο «φτηνή», ώστε κάποιος να σκοτώνει ακόμα και για 50 ή 100 ευρώ, ή το μυαλό του, εκπαιδευμένο σε συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας, να θεωρεί τη «θολούρα» του σαν επαρκή «εξήγηση» για την αφαίρεση μιας ζωής.  

 

Κοινωνικός αποκλεισμός τεράστιων κοινωνικών μαζών, φτώχεια, ανεργία (όταν σε μια χώρα πετάγονται στο περιθώριο 1 εκατομμύριο νέοι άνεργοι, τότε -τονίζουν οι εγκληματολόγοι- εκείνο που μαθηματικά αναμένεται είναι η αντανάκλαση του φαινομένου στην εγκληματικότητα), αλλοτρίωση, φιλοτομαρισμός, επί πτωμάτων ανταγωνισμός, εκφασισμός. μαύρο χρήμα. 

Να μερικές από τις αιτίες απομείωσης της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Οι υπηρέτες του συστήματος, όμως, που αναπαράγει αυτά τα αίτια, επιλέγουν να τα αποσιωπούν εξαντλώντας την αντιδικία τους στον αριθμό των αστυνομικών ή στην αυστηροποίηση των ποινών.

Το ατελέσφορο αυτής της προσέγγισης πιστοποιείται από ένα και μόνο στοιχείο: στις ΗΠΑ υπάρχει η μεγαλύτερη αναλογία αστυνομικών ανά πληθυσμό στον κόσμο (8 αστυνομικοί ανά 1.000 πολίτες). Υπάρχει η ειδεχθέστερη των ποινών, η θανατική ποινή. Αλλά αυτό δεν έριξε τις ΗΠΑ από την κορυφή της εγκληματικότητας.

Πηγη: Realnews

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search