Print this page

Τίνος είναι βρε γυναίκα το Jenny.gr - Το σκάνδαλο με τη χρηματοδότηση άγνωστων sites!

April 08, 2020 667

Οι δηλώσεις της Τζένης Μπαλατσινού, συζύγου του υπουργού Υγείας, ότι δεν έλαβε αυτή τμήμα από τα 11 εκατομμύρια που μοιράζει η κυβέρνηση σε ΜΜΕ, αφού δεν της ανήκει το Jenny.gr, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ιστοσελίδας.

Στιςπληροφορίεςτου Jenny.gr βλέπουμε ότι ανήκει στην εταιρεία ΚΟOLWORKS SA. Όπως διαβάζουμε όμως στηνΕφημερίδα της Κυβερνήσεωςη εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 με πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο την Πολυξένη Μπαλατσινού του Βασιλείου και της Σοφίας. 

Επίσης στην ιστοσελίδαopencorporatesδιαβάζουμε ότι η ίδια είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος έως τον Ιούνιο του 2020.  

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστοσελίδα τηςΚΟOLWORKS η οποία δεν έχει σχεδόν καθόλου περιεχόμενο εκτός από ορισμένα στοιχεία επικοινωνίας για το διαφημιστικό της τμήμα.

Η σελίδα της στοFacebookέχει πέσει ενώ το κανάλι της στοYouΤubeδεν έχει ανανεωθεί εδώ και τρία χρόνια. Ο λογαριασμός της στο Twitter ανανεώθηκε για τελευταία φορά το 2016.  Ο λογαριασμός στοLinkedinπαρουσιάζει ακόμη την Τζένη Μπαλατσινού σαν μέλος της.

Όσο για το επίμαχο site Jenny.gr έχει την σύζυγο του υπουργού Υγείας στην πρώτη θέση τωνσυντελεστώνμε τον τίτλοChief Creative Director.

H ίδια πάντως με μήνυμά της στο Twitterα δηλώνει ότι το site με το όνομά της δεν της ανήκει εδώ και ένα χρόνο. 

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ενέκρινε δαπάνη 11 εκατομμυρίων ευρώ, «για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που απαιτούνται για την υλοποίηση εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19».

Πρόκειται για μια απόφαση - σκάνδαλο, καθώς τα ΜΜΕ υποχρεούνται από το νόμο να προβάλουν δωρεάν τα μνηνύματα των κρατικών φορέων, όπως ο ΕΟΔΥ, για θέματα δημόσιας Υγείας όπως η αντιμετώπιση του κοροναϊού, γεγονός το οποίο προκάλεσε πολλά ερωτήματα και έντονες αντιδράσεις για τον τελικό προορισμό αυτών των χρημάτων.

Χωρίς καμία λογική, τουλάχιστον ως προ το πιο βασικό, την επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας, η κυβέρνηση μοιράζει αφειδώς χιλιάδες ευρώ. Sites όπως τα Parapolitika.gr (361η), eleftherostypos.gr (461η), news.gr (298η), liberal.gr (266η), ereportaz.gr (3.584η), usay.gr (1.435η), .

 

Φυσικά, από τη διαφημιστική πίτα των 11 εκατομμυρίων ευρώ δεν θα μπορούσε να λείπει και το thepresident.gr τη γενική διεύθυνση του οποίου την έχει ο γνωστός… και μη εξαιρετέος Γιώργος Μουρούτης. Τι και εάν το site που ιδρύθηκε πριν λίγο καιρό βρίσκεται στην 1.593η θέση, για τον ανιψιό του πρωθυπουργού, Δημητριάδη δικαιούται να πάρει μερίδιο.

ΠΗΓΗ: Το άρθρο με τίτλο Τίνος είναι βρε γυναίκα το Jenny.gr από το info-war.gr και στοιχεία από tvxs.gr και documento.gr

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.