• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ο αστυνομικός “τη βούτηξε απ το μαλλί, την έριξε κάτω, την κλώτσησε, της έριξε χαστούκια” (Ξυλοδαρμός ψυχικά ασθενούς)

July 02, 2021 712



Στο τμήμα Επειγόντων που εργάζομαι στο νοσοκομείο Σωτηρία και σε εφημερία ψυχιατρικής κλινικής, ασθενής συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς μπροστά στα μάτια μου, στη βάρδια μου δέχτηκε επίθεση και λεκτική κ σωματική από τον έναν από αυτούς.
Διαμαρτυρηθηκα, φώναξα, κάλεσα αστυνομία γιατί θεώρησα απαράδεκτο μια κοπέλα που περιμένει στο χώρο αναμονής του νοσοκομείου και χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας, να γίνεται έρμαιο του εκνευρισμού του αστυνομικού που τη συνοδεύει.
Η κοπέλα τόλμησε να σηκωθεί απλά από την καρέκλα που περίμενε κοντά στο τρίωρο.
Ο αστυνομικός εκνευρίστηκε τη βούτηξε απ το μαλλί, την έριξε κάτω, την κλώτσησε, της έριξε χαστούκια κ σπρώχνοντάς τη βίαια την έβαλε να καθίσει πάλι στη θέση της.
Δεν τον προκάλεσε, δεν προσπάθησε να διαφύγει, δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί τη βία του.
Μου είπαν κι αυτός κ ο συνάδελφος του “να κοιτάζω τη δουλειά μου”.
Η δουλειά μου λοιπόν είναι να εξυπηρετω ασθενείς. Κ οι ψυχιατρικοι ασθενείς δεν είναι ασθενείς β κατηγορίας!!!! Είναι άνθρωποι που χρήζουν φροντίδας κ όχι προπηλακισμου!!!
Να σέβονται οι κύριοι αστυνομικοί λοιπόν τον ιερό χώρο ενός νοσοκομείου κ τους ασθενείς που συνοδεύουν.
Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να κλείσει τα μάτια κ να κάνω ότι δεν είδα.
Οι ψυχιατρικοι ασθενείς είναι άνθρωποι που πρέπει να συνοδεύονται από ανθρώπους με ενσυναισθηση γιατί δεν είναι σακοι του μποξ. Είναι ματωμενες ψυχές κ οφείλουμε να τους προστατεύουμε.
Σήμερα κατέθεσα μήνυση κ θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν βάζω ένα λιθαράκι για την προστασία τους.
Μας αφορά όλους.
Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας και μάλιστα με θύμα εξαιρετικά ευάλωτο, μία γυναίκα που είχε μεταφερθεί εκεί προκειμένου να της παρασχεθεί βοήθεια στην εφημερεύουσα ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία, έφερε στο φως εργαζόμενη του νοσοκομείου που προχώρησε μάλιστα σε μήνυση κατά του αστυνομικού – δράστη.

Όπως αναφέρει στην σχετική καταγγελία της μέσω των social media, η άτυχη γυναίκα, έφτασε συνοδευόμενη στο χώρο του νοσοκομείου από δύο αστυνομικούς, όταν είχε βάρδια στο τμήμα Επειγόντων.

«Η κοπέλα τόλμησε να σηκωθεί απλά από την καρέκλα που περίμενε κοντά στο τρίωρο. Ο αστυνομικός εκνευρίστηκε τη βούτηξε απ το μαλλί, την έριξε κάτω, την κλώτσησε, της έριξε χαστούκια κ σπρώχνοντάς τη βίαια την έβαλε να καθίσει πάλι στη θέση της. Δεν τον προκάλεσε, δεν προσπάθησε να διαφύγει, δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί τη βία του», σημειώνει στην ανάρτησή της. «Μου είπαν κι αυτός κ ο συνάδελφος του “να κοιτάζω τη δουλειά μου”».

«Η δουλειά μου λοιπόν είναι να εξυπηρετω ασθενείς. Κ οι ψυχιατρικοι ασθενείς δεν είναι ασθενείς β κατηγορίας!!!! Είναι άνθρωποι που χρήζουν φροντίδας κ όχι προπηλακισμου!!! Να σέβονται οι κύριοι αστυνομικοί λοιπόν τον ιερό χώρο ενός νοσοκομείου κ τους ασθενείς που συνοδεύουν. Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να κλείσει τα μάτια κ να κάνω ότι δεν είδα. Οι ψυχιατρικοι ασθενείς είναι άνθρωποι που πρέπει να συνοδεύονται από ανθρώπους με ενσυναισθηση γιατί δεν είναι σακοι του μποξ. Είναι ματωμενες ψυχές κ οφείλουμε να τους προστατεύουμε», όπως τονίζει. Και τα παραπάνω δεν έμειναν στα λόγια, αλλά έγιναν πράξη με κατάθεση μήνυσης κατά του αστυνομικού. «θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν βάζω ένα λιθαράκι για την προστασία τους. Μας αφορά όλους», όπως τονίζει σχετικά.

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search