• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δυο νοσοκομεία απέχουν μεταξύ τους 20 χιλιόμετρα. Μαντέψτε ποιο θα κλείσει ο Μητσοτάκης! - Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

July 06, 2021 810

 

Όποιος πιστεύει ότι αυτό που προέκυψε για την κυβέρνηση ως συμπέρασμα από την πανδημία είναι η ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξης «άνευ όρων» του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να προστατευτεί στοιχειωδώς ο λαός κάνει μεγάλο λάθος.

Στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Κυριάκος Μητσοτακης έκανε σαφές ότι αυτό που τον δίδαξε η πανδημία με περίπου 13.000 νεκρούς, τριψήφιο ακόμα αριθμό κρουσμάτων και 200 διασωληνωμένους ασθενείς καθημερινά, είναι το κλείσιμο ή η συγχώνευση κλινικών, ακόμα και νοσοκομείων.

 

Αμετανόητη ακόμη και σε αυτόν τον τομέα ζωής και θανάτου η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία ως «ευκαιρία» προετοιμάζοντας και στην Υγεία το έδαφος για ενίσχυση των ΣΔΙΤ , στο πλαίσιο της παραπέρα εμπορευματοποίησης.

Εχει μάλιστα το θράσος ο πρωθυπουργός να λέει στη συνέντευξή του ότι «έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20 – 30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν ένα νοσοκομείο στην πόλη τους».

 

Μέρες δόξας για τις ιδιωτικές κλινικές – ακριβό το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές

Κι αν έχουμε, όπως λέει ο Μητσοτάκης περισσότερα νοσοκομεία από όσα θα πρέπει να έχουμε πώς γίνεται, για παράδειγμα, στη Θεσσαλία να υπάρχουν 2.500 κλίνες σε ιδιωτικές μονάδες Υγείας και μόλις 900 σε δημόσιες δομές;

Είναι φανερό ότι οι ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας είναι αυτές που “λιπαίνουν” το έδαφος των κερδών των επιχειρηματιών της Υγείας.

Και οι συγχωνεύσεις ή το κλείσιμο νοσοκομείων έρχεται ακριβώς να αυξήσει ακόμη πιο πολύ τα κέρδη τους μαζί με τους θανάτους όσων δεν έχουν να πληρώσουν.

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search