«Προειδοποιητικές βολές» για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν «ρίχνει» η κυβέρνηση

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου το πρωί της Τετάρτης, η οποία ξεκαθάρισε πως θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται τον εμβολιασμό μετά την υποχρεωτική άδεια.

«Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενη σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

«Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…», πρόσθεσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

 

Άμεση διάψευση από Χατζηδάκη…

 

Τις εντυπώσεις, «αδειάζοντας» στην πραγματικότητα την υφυπουργό του, έσπευσε να διασκεδάσει λίγη ώρα μετά ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως σημείωσε, κανείς εργαζόμενος δεν πρόκειται να απολυθεί, αλλά θα ισχύει η άδεια άνευ αποδοχών.

Πάντως, μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται αποφασισμένο να ακολουθήσει «σκληρή» γραμμή σε ότι αφορά τα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τα οποία και ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηριστικά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος είναι να μην υπάρξει άλλο lockdown το φθινόπωρο, κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του» υπογράμμισε και συμπλήρωσε «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας», τόνισε χαρακτηστικά.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr