• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ένας νέος, ο Μιλτιάδης καθαρίζει τα Μουράγια βάζοντας τα γυαλιά στην τοπική και κεντρική εξουσία - ΒΙΝΤΕΟ

July 15, 2021 4900

 

Ένας  21χρονος, ο Μιλτιάδης Κότσης βάζει τα γυαλιά στην τοπική και κεντρική εξουσία έχοντας κατορθώσει να καθαρίσει ένα τεράστιο τμήμα του τείχους στα Μουράγια της Κέρκυρας από τα χόρτα και τις ρίζες, που αποτελούν στατικό κίνδυνο αλλά και εστία μόλυνσης.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Georgios Charonis συγκινεί πραγματικά.

Η ανάρτηση του συμπολίτη μας

«Καθαρίζει εθελοντικά με κίνδυνο της ζωή του!
Ο Μιλτιάδης, ένα νέο παιδί γύρω στα 25, κάθε απόγευμα με μια μεγάλη σκάλα και δίχως καμία ασφάλεια σε σαθρό έδαφος έχει κατορθώσει να καθαρίσει ένα τεράστιο κομμάτι του τείχους στα Μουράγια της Κέρκυρας από τα χόρτα και τις ρίζες που αποτελούν στατικό κίνδυνο αλλά και εστία μόλυνσης.
Η περιοχή όπως και τα δυο φρούρια της πόλης έχουν να καθαριστούν από τη σύνοδο κορυφής το 1994.
Του αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο!».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μιλτιάδη

Το λεπτομερώς καθαρισμένο τμήμα του βορεινού μετώπου της παλιάς πόλης, τα γνωστά μας Μουράγια (Muraglia = τείχος), μετά την εθελοντική μου προσφορά, ως λάτρης και οπαδός της ανάδειξης των μνημειακών μας κληροδοτημάτων.
Ενημερωτικά οι καθαρισμοί εκτελέστηκαν με μεγάλη προσοχή με χειρωνακτικό τρόπο με εκρίζωση της αυτοφυούς βλάστησης, κοπή των δέντρων και κατόπιν ξήρανση τους με εγκεκριμένο βιοκτόνο, όπως προβλέπεται σε καθαρισμούς πολλών οχυρωματικών έργων στην Ευρώπη.
Είναι πλέον επιλογή της αρμόδιας υπηρεσίας αν θα συνεργαστεί, αναλαμβάνοντας την ολοκλήρωση των καθαρισμών όλης της περιτείχισης και κατόπιν να προβεί σε ενδεδειγμένες αρμολογήσεις, καθαρισμούς των λιθών από ρύπους και επικαθήσεις. Όλες αυτές οι ενέργειες θα σώσουν το μνημείο από μελλοντικές φθορές.
Έχουμε πει πολλάκις ότι η βόρεια περιτείχιση (Μουράγια) αποτελεί την πρώτη και τελευταία εικόνα για όποιον την επισκέπτεται με πλοίο. Αν και δυστυχώς η περιτείχιση έχασε τα παραπέτα με τα τεχνιτά αμυντικά της τμήματα (Κανονιοθυρίδες και σκοπιές στις αιχμές) με αποτέλεσμα να χαθεί ο οχυρωματικός της χαρακτήρας, δεν έχει την εικόνα που αρμόζει σε μια μνημειακή πόλη.
Φανταστείτε την όψη της πόλης με τα τείχη πεντακάθαρα από τη βλάστηση και όμορφα φωταγωγημένα τη νύχτα. Το θέαμα που θα προσέφερε θα άφηνε με ανοιχτά τα στόματα ντόπιους και επισκέπτες. Τόσο πολύ απλό όταν υπάρχει ενδιαφέρον. Είμαστε λοιπόν διατεθειμένοι να το επιτύχουμε;
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
 
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search