Print this page

Ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι θα περνάνε από πειθαρχικό προανήγγειλε ο Βορίδης - ΒΙΝΤΕΟ

July 15, 2021 903

 

Διευκρινίσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έδωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δείχνοντας τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης που αδυνατεί να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. 
Για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και το τι θα ισχύσει στον δημόσιο τομέα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στο βασικό της πλαίσιο, στη βασική της αντίληψη, στη βασική της κατεύθυνση που στοχεύει στην οικοδόμηση ενός τείχους ανόσιας, με ενθάρρυνση των ανθρώπων που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους να το πράξουν, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Επανέλαβε, δε, για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα με τη μορφή νέων lockdown και σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον τομέα υγείας θα πρέπει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι, εκτός και αν υπάρξει διαφορετική ρύθμιση, για όσους δημόσιους υπαλλήλους, σε κλάδους που ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός, δεν εμβολιαστούν προβλέπεται η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο.


Βορίδης: Στο πειθαρχικό συμβούλιο όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα εμβολιαστούν

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον δημόσιο τομέα καθώς και για το ενδεχόμενο απολύσεων σε περίπτωση άρνησης, τόνισε πως σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία. Ωστόσο, το αν τελικά θα απολυθεί κάποιος είναι απόφαση του συμβουλίου. Αντίθετα, στον ιδιωτικό τομέα τα συγκεκριμένα ζητήματα ρυθμίζονται από τις συμβάσεις εργασίας και το εργατικό δίκαιο, σημείωσε.

«Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι οφείλουν να εκπληρώνουν κάποιες συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις. Ο εργοδότης έχει ευθύνη. Όταν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όσοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση μπαίνουν σε μια διαδικασία, κατά την οποία έχουν παραβιάσει τις νομικές τους υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόσθετη νομοθεσία για αυτό, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο».

Σχολιάζοντας τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τόνισε ότι είναι δικαίωμά των πολιτών να εκφράζουν την άποψή τους, αποσαφηνίζοντας ωστόσο ότι αυτή βασίζεται σε αντιεπιστημονικά δεδομένα και η υιοθέτηση της θα έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.