• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Νέα κινητοποίηση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συνάντηση με την Υφ. Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη.

July 17, 2021 5735
 
Νέα διαμαρτυρία αυτή την φορά στην πύλη του ξενοδοχείου LOUIS KERKYRA GOLF και στον περιφερειακό διευθυντή του ομίλου, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του LOUIS IONIAN SUN ( REGENCY) διεκδικώντας την επαναπρόσληψη τους που αρνείται να πραγματοποιήσει η εργοδότρια εταιρεία.
Η εταιρεία LOUIS για να μην διαταραχθούν τα κέρδη της συγκεντρώνει στο KERKYRA GOLF τις κρατήσεις του IONIAN SUN, κρατώντας το ένα ξενοδοχείο κλειστό και τους εργαζόμενους στο δρόμο.
Η ασυδοσία αυτής της εργοδοσίας εδράζει στον αέρα που έχει δώσει η κυβέρνηση στους εργοδότες, αφού δεν έχουν καμία επίπτωση από την μη εφαρμογή του νόμου και της κλαδικής ΣΣΕ ξενοδοχοϋπάλληλων. Τα ίδια κάνουν και άλλα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας όπως στο ξενοδοχείο GELINA, ΝΑΥΣΙΚΑ, ΠΑΡΚ, που ανήκουν σε μέλη της διοίκησης της Ένωσης, αλλά και άλλων ξενοδόχων όπως το SUNSHINE, το ΙΘΑΙΑ, το ΑΤΤΙΚΑ, το BELVEDERE κ.α. που παραμένουν αδικαιολόγητα κλειστά και οι εργαζόμενοι τους στο δρόμο.
Την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό, είναι χωρίς εργασία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το αναγκαίο για την επιβίωση τους εισόδημα, αλλά περικόπτει ακόμη και τα ψίχουλα των αναστολών, που έδινε μέχρι 30 Ιουνίου στους ξενοδοχοϋπάλληλους .
Ενώ λοιπόν χιλιάδες εργαζόμενοι στην Κέρκυρα, το Ιόνιο και ολόκληρη την χώρα βιώνουν συνθήκες εξαθλίωσης, το υπουργείο τουρισμού δια της υφυπουργού κας Ζαχαράκη κάνει τουρισμό στην Κέρκυρα.
Με ρεσιτάλ επισκέψεων σε επιχειρηματίες και αδιαφορώντας προκλητικά για την επιβίωση των εργαζομένων η υφυπουργός δείχνει για ποιους εργάζεται η κυβέρνηση.
Έφτασε δε στο σημείο η κα υφυπουργός να πάει από άλλο δρόμο στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την προγραμματισμένη συνάντηση της με την περιφερειάρχη, ώστε να μην έρθει καθόλου σε επαφή με τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν απέναντι από την περιφέρεια στο KERKYRA GOLF, δείχνοντας έτσι την απέχθεια της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι όμως της επιφύλαξαν δύο ώρες αργότερα ‘’θερμή υποδοχή’’ στο επιμελητήριο, εκεί όπου είχε προγραμματισμένη σύσκεψη με τους θεσμικούς παράγοντες των επιχειρηματιών και των εργοδοτών.
Έτσι υποχρεώθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία των σωματείων μας, η οποία της έθεσε τα άμεσα αιτήματα του κλάδου για:
• Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με ασφάλεια
• Παράταση των αναστολών εργασίας και διασφάλιση εισοδήματος με βάση τις κλαδικές ΣΣΕ και όχι τα 534, για όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό.
• Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς.
• Λήψη μέτρων απρόσκοπτης λειτουργίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και ανέγερση εκπαιδευτηρίου στον ‘’ΣΚΕΡΟ’’ .
Οι εργαζόμενοι του IONIAN SUN μετά την κινητοποίηση αυτή και την αδιαφορία του περιφερειακού διευθυντή της LOUIS αλλά και της υφυπουργού τουρισμού για τα προβλήματα που βιώνουν, αυτοί και οι συνάδελφοί τους που είναι άνεργοι, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες μαζί με το Συνδικάτο τους.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search