• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΤΕ Κέρκυρας KKE: Σύσκεψη εκπαιδευτικών με αφορμή την κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου

July 22, 2021 185

 

ΤΕ Κέρκυρας ΚΚΕ: Δελτίο τύπου

Τη Δευτέρα, με αφορμή την κατάθεση στην βουλή του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου της ΝΔ, η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας και οι Μαθητικές Οργανώσεις Βάσης Κέρκυρας της ΚΝΕ πραγματοποίησαν εκδήλωση – συζήτηση με ομιλητή το Δημήτρη Ακτύπη, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Στην εκδήλωση συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του νομοσχεδίου – εκτρώματος, η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η είσοδος ιδιωτών και χορηγών στα δημόσια σχολεία και η παρέμβαση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, η αποδυνάμωση του ρόλου του εκπαιδευτικού και των συλλόγων διδασκόντων, ο αντιδραστικός ρόλος της λεγόμενης «αξιολόγησης» και ο ρόλος που τα νέα στελέχη εκπαίδευσης (managers) θα παίξουν σε αυτή. Απασχόλησε συνολικά η εν γένει ολοκληρωτική μετατροπή του δημοσίου σχολειού σε «σχολειό της αγοράς» σε ένα σχολειό δηλαδή που θα λειτούργει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και που σαν σκοπό του δε θα έχει να μαθαίνει στους νέους να σκέφτονται να κρίνουν και να αμφισβητούν αλλά να αποκτούν εφήμερες δεξιότητες και να ενσωματώνονται στο σύστημα που όλες οι αστικές κυβερνήσεις υπηρετούν.
Στη συζήτηση έγιναν πολλές ουσιαστικές παρεμβάσεις από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους που επισήμαναν αρνητικές πλευρές του σχεδιασμού τις κυβέρνησης, ανέδειξαν τις μάχες που δίνονται όλο αυτό το διάστημα για την προστασία της μαθητικής κοινότητας από τις επιπτώσεις της πανδημίας τόσο στο επίπεδο της υγείας αλλά και στα μορφωτικά, παιδαγωγικά αποτελέσματα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search