• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών - Εργαζόμενοι Ειδικής Αγωγής: Η κυβέρνηση λέει ψέματα για την ενημέρωση

July 23, 2021 1445

 

 

Μια αναφορά του πρωθυπουργού σε διεθνές συνέδριο για την Covid-19, ερμηνεύθηκε ως προάγγελος υποχρεωτικού εμβολιασμού και των εκπαιδευτικών. - Εργαζόμενοι Ειδικής Αγωγής: Η κυβέρνηση λέει ψέματα για την ενημέρωση

Στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια το Σεπτέμβριο και να διαφυλαχθεί η ψυχική υγεία των παιδιών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της COVID-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», που διοργανώνουν το Υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

"Με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων. Ποια είναι η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, εν μέσω πανδημίας; Η καλύτερη πολιτική είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για το λόγο αυτό, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι τόσο σημαντικός. Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες. Για το λόγο αυτό, από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με  τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ποια είναι η αλήθεια

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., εδώ και δύο χρόνια, προσπαθεί να βάλει τη χώρα στον γύψο του αστυνομικού κράτους. Αντικατέστησε την πολιτική της υγείας με την πολιτική της αστυνομίας, προσέλαβε χιλιάδες αστυνομικούς αντί υγειονομικούς, ή εκπαιδευτικούς και τώρα θέλει να καταστήσει  υποχρεωτικούς τους  εμβολιασμούς, μέσω απολύσεων, διαθεσιμοτήτων αλλά και διακρίσεων των πολιτών. Η πολιτική της στο θέμα της υγείας είναι καθολικά αποτυχημένη. Αν συγκριθεί η Ελλάδα, χώρα που επέβαλε τους πιο αυστηρούς περιορισμούς σε όλο τον Δυτικό κόσμο και κατέλυσε πλήρως την Δημοκρατία και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η Ελλάδα είναι από τις πιο αποτυχημένες χώρες του πλανήτη στη διαχείριση της πανδημίας. Αυτή η κατάσταση αποδεικνύει ότι η πολική της Ν.Δ., με το  πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας, δεν έχει άλλο στόχο από τον ολοκληρωτικό έλεγχο των πολιτών, την καλλιέργεια του φόβου, την εμπέδωση της αστυνομοκρατίας και τελικά την κατάργηση της Δημοκρατίας, την επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας, την καθολική απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με το πρόσχημα του εμβολιασμού και τον εκμηδενισμό των μισθών. Συγχρόνως  προχωρεί ακάθεκτη και  στον άλλο  σκληρό πυρήνα του «προγράμματός» της, που είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων, με πρώτα τα πανεπιστήμια, η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και η  συγκεντροποίηση του κεφαλαίου μέσω της πολιτικής διάλυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας. 

Οι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 75%. Ένας από τους λόγους είναι ότι ηλικιακά πρόκειται για έναν γερασμένο κλάδο, αλλά το κυρίαρχο είναι ότι με την επιλογή τους αυτή οι εκπαιδευτικοί απάντησαν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στο αφήγημα της κυβέρνησης για εκπαίδευση των τηλεπαραθύρων .

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, η κυβέρνηση αγνόησε τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής για «εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, προσαρμοσμένες σε κάθε επαγγελματική ομάδα, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται συνεχώς με προϋπόθεση την προηγούμενη κατανόηση των φόβων και των γενικότερων αντιλήψεων»

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι μέσω του αφηγήματος της ατομικής ευθύνης και με την καλλιέργεια κοινωνικού αυτοματισμού, προσπαθεί «να ξεπλύνει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας. Τις ευθύνες της για το τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, για την ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας προς όφελος του τουριστικού κεφαλαίου, τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα του εμβολιασμού».

Εργαζόμενοι Ειδικής Αγωγής: Η κυβέρνηση λέει ψέματα για την ενημέρωση

 

Ψέματα ότι δήθεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των εργαζομένων στις μονάδες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία για εκούσιο εμβολιασμό, λέει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ΠΟΜΕΕΑ

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΜΕΕΑ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Ψηφίστηκε η τροπολογία της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μέσω της οποία προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας. Ευθύνες για τις παλινωδίες και τα αντιφατικά μέτρα, το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, το συνωστισμό στα ΜΜΜ,  τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας προς όφελος του τουριστικού κεφαλαίου, την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη μετατροπή του σε σύστημα υγείας «μίας νόσου», την  ανυπαρξία Α’βάθμιας φροντίδας υγείας, τη μετατροπή μιας επιστημονικής κατάκτησης όπως είναι το εμβόλιο σε προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς και τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Η κατάσταση αυτή που βιώνουν οι εργαζόμενοι από την αρχή της πανδημίας, όχι μόνο δεν εφησυχάζει τους φόβους αλλά τους γιγαντώνει ενώ παράλληλα ρίχνει νερό στο μύλο του ανορθολογισμού και των θεωριών συνομωσίας. Βολικό  αντίπαλο της κυβέρνησης για να απεμπολήσει τις δικές της ευθύνες.

Η υποκρισία ξεχειλίζει.

Φέρνει την υποχρεωτικότητα λέγοντας ανερυθρίαστα ψέματα, ότι δήθεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία καθώς και στις μονάδες υγείας και τώρα πια δεν τις απομένει τίποτα άλλο για να προστατεύσει την δημόσια υγεία παρά να επιβάλει κυρώσεις στους ανεμβολίαστους. Συνεχίζει με λίγα λόγια να ενισχύει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και να καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Τα λέει αυτά ενώ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της ακόμα και τις συστάσεις της εθνικής επιτροπής βιοηθικής  για «εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, προσαρμοσμένες σε κάθε επαγγελματική ομάδα, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται συνεχώς με προϋπόθεση την προηγούμενη κατανόηση των φόβων και των γενικότερων αντιλήψεων» και βέβαια δεν προχώρησε στην υλοποίηση αυτών των συστάσεων.

Κόπτεται δήθεν η κυβέρνηση για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού:

Όταν με δική της ευθύνη, 7 μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού, οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί των κατάκοιτων και βαριά ανάπηρων ξεκίνησαν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα η κυβέρνηση τους εκχώρησε σε ιδιώτες ανεξαρτήτου ειδικότητας, επί πληρωμή, χωρίς μέσα για την αντιμετώπιση των τυχών παρενεργειών και χωρίς την αναγκαία υποδομή για τη φύλαξη των εμβολίων. Από την άλλη, στους οίκους ευγηρίας και στις μονάδες φροντίδας ΑμεΑ δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί ενώ το 97% των φιλοξενούμενων στις δομές προσφύγων παραμένουν ανεμβολίαστοι! 

Όταν ειδικά για τους χώρους ειδικής αγωγής, αποκατάστασης και πρόνοιας δεν έχει φροντίσει μέχρι και σήμερα για να καλυφθούν οι ανάγκες αραίωσης, οι αυξημένες ανάγκες σε ψυχοκοινωνική στήριξη, σε ιατρική παρακολούθηση, σε υπηρεσίες καθαριότητας κλπ με τις αναγκαίες προσλήψεις, τη στιγμή μάλιστα που οι ελλείψεις προσωπικού ήταν ήδη τραγικές. Δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ παραπάνω ως επιχορήγηση για τις αυξημένες ανάγκες των υποχρηματοδοτούμενων για χρόνια ΝΠΙΔ. Έθεσε σε αναγκαστικό εγκλεισμό και κοινωνικό αποκλεισμό όσους ανήκουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους στις ευπαθείς για τον κορονοϊό ομάδες αφού δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα κανένα μέτρο ώστε να τους παρέχονται οι πολύτιμες για την ψυχοκοινωνική τους στήριξη υπηρεσίες (ψυχοπαιδαγωγικές, ψυχολογικές, αθλητικές κλπ).  Η κυβέρνηση εγκληματεί εξακολουθώντας να βάζει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μας, των οικογενειών μας, των ανθρώπων που υποστηρίζουμε.

 

Επικαλείται τη δημόσια υγεία, την οποία η ίδια εκθέτει σε κίνδυνο  και με πρόσχημα τον αναγκαίο εμβολιασμό, που η ίδια υπονομεύει, φέρνει μία τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για απλήρωτη δουλειά, περικοπές μισθών και απολύσεις!!! Πριν ακόμα ψηφιστεί η τροπολογία η εργοδοσία την αξιοποιεί  τρομοκρατώντας εργαζόμενους. Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την πειθώ. Ως εκβιασμούς και απειλές.

Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης με  αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων. Όχι προϊόν  εξαγοράς  συναλλαγής, μέσο εκβιασμών και απειλών σε βάρος των εργαζομένων. Ο καθολικός σύμφωνα με τις επιστημονικές ενδείξεις μαζικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της  πανδημίας.

Δε θα σας επιτρέψουμε να το αξιοποιήσετε  σαν δούρειο ίππο για την κλιμάκωση της  αντιλαϊκής επίθεσης. Το όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας δε θα σας αφήσουμε να το μετατρέψετε σε όπλο για να χτυπήσετε τα δικαιώματα μας.

Διεκδικούμε :

 

Έκτακτη χρηματοδότηση για τις δομές ειδικής αγωγής, αποκατάστασης και πρόνοιας, πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου επιστημονικού και παιδαγωγικού προσωπικού, τα ανάλογα αυξημένα μέτρα προφύλαξης για τη ζωή και την ασφάλεια της ευπαθούς ομάδας, των ενηλίκων και των παιδιών με αναπηρία, ώστε να μη στερηθούν την ειδική παιδαγωγική στήριξη, τη ψυχολογική, τη συμβουλευτική, τις αναγκαίες θεραπείες, την εργοθεραπευτική, φυσιοθεραπευτική, κάθε άλλου είδους επιστημονική στήριξη.

Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρία στους χώρους εκπαίδευσης/απασχόλησης/αποκατάστασης από εκπαιδευμένο προσωπικό, να διασφαλίσει την ιατρική παρακολούθηση, την επαρκή και υγιεινή διατροφή σε καθημερινή βάση καθώς και την υγιεινή των χώρων με τη σωστή απολύμανσή τους, καθώς και των χρησιμοποιούμενων παιδαγωγικών και θεραπευτικών υλικών και μέσων με πρόσληψη μόνιμού προσωπικού.

Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην απλήρωτη δουλειά με την αναστολή εργασίας και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, οι οποίες  θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται.

Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δε θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση.

Εξασφάλιση της αναγκαίας φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των  αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

Στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό  και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στα ΜΜΕ.

Εκτεταμένη ιχνηλάτιση και επιδημιολογική επιτήρηση. 

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις  τον αγώνα για να σταθούμε όρθιοι και υγιείς.

Ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ, ενάντια στη συρρίκνωση και το κλείσιμο τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων. Ενάντια στην ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης –εμπορευματοποίησης της υγείας, της πρόνοιας, της ειδικής αγωγής.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής, για να είναι η υγεία, η πρόνοια, η ειδική αγωγή κατοχυρωμένα κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search