• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έρημη η Κέρκυρα - «Ισοπεδώθηκε» τουριστικά από τον κορωνοϊό

April 11, 2020 4809

 

Συντριπτικό πλήγμα στον τουρισμό της Κέρκυρας, κατά την περίοδο του Πάσχα, έφερε η πανδημία του κορονοϊού

 

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Κέρκυρας, παρότι τις ημέρες αυτές ο εσωτερικός τουρισμός ήταν μία ένεση οικονομικής ρευστότητας, καθώς στα ξενοδοχεία υπήρχε πληρότητα περίπου 90%, με την Κέρκυρα να βρίσκεται πάντα στην κορωνίδα των προτιμήσεων για τις διακοπές του Πάσχα, εντούτοις, η «επέλαση» του κορονοϊού, επέφερε σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις, από τις πολλαπλές ακυρώσεις που φτάνουν μέχρι και τον Ιούνιο.

Πολλαπλές ήταν όμως οι ακυρώσεις και από το εξωτερικό, καθώς στην Κέρκυρα το Πάσχα συνεορταζόταν, από τα χρόνια της Ενετοκρατίας, από την Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία. Από το 1386 μ.χ. που η Κέρκυρα περιήλθε υπό την προστασία της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας του Αγίου Μάρκου, μετά από έκκληση του Συμβούλιου της Κέρκυρας, λόγω της μόνιμης απειλής των Τούρκων, μέχρι και σήμερα, το νησί «έλαμπε» τις ημέρες αυτές με τους Κερκυραίους και τους επισκέπτες του νησιού, να συνεχίζουν τις παραδόσεις.

Εντούτοις μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι με την επιστροφή των προκαταβολών κρατήσεων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

«Αναμένουμε και επίσημα να περάσει από τη Βουλή η διάταξη του υπουργείου Τουρισμού που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποζημιώσουμε τους πελάτες μας, αλλά και οι tour operators, που έχουν ήδη καταβάλει προκαταβολές για κρατήσεις που δεν μπορούν να εκτελεστούν, με την έκδοση voucher 18μηνης διάρκειας. Αυτό ισχύει ήδη σε χώρες της Ευρώπης και ελπίζουμε άμεσα να ισχύσει και για την Ελλάδα», τονίζει ο κ. Βούλγαρης,

Η οικονομική πανωλεθρία που υπέστη εφέτος το νησί στον τουρισμό, λόγω κορονοϊού, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη ζημιά που υπέστη τον περασμένο Σεπτέμβρη μετά την κατάρρευση του Ομίλου Thomas Cook, πουι σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ξενοδόχων Κέρκυρας, «είχαν αγγίξει τα 35 εκατ. Ευρώ».

«Να είμαστε υγιείς για να γιορτάσουμε του χρόνου» δηλώνει αισιόδοξος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βούλγαρης, ενώ επισημαίνει πως οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του νησιού για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, δεν έχουν ακόμη επηρεαστεί, με τις ακυρώσεις να είναι ελάχιστες».

«Αυτό που ζητούν οι ξενοδόχοι, μετά το πέρας της σημερινής κατάστασης, και αν το ελληνικό τουριστικό προϊόν παραμείνει ελκυστικό, είναι να έχει προηγηθεί η υγειονομική προστασία των ξενοδοχείων και των επισκεπτών τους για να μην αποτελέσουν πηγή διασποράς του ιού αλλά και να δοθούν επιδοτήσεις επιβίωσης του συνόλου της τουριστικής βιομηχανίας», επισημαίνει προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Κέρκυρας.

ΑΠΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search