• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άγριος ξυλοδαρμός 22χρονου ΑμεΑ στον Πύργο από αστυνομικούς επειδή τον πέρασαν για διαρρήκτη

April 11, 2020 536

Άγριος ξυλοδαρμός 22χρονου ΑμεΑ στον Πύργο από αστυνομικούς επειδή τον πέρασαν για διαρρήκτη

 

Ο νεαρός είναι σπουδαστής του ΕΕΕΕΚ Πύργου και λόγω της αναπηρίας του δεν μπορούσε να μιλήσει στους αστυνομικούς. Όπως σημειώνει η διευθύντρια: «Είναι το πιο ήσυχο παιδί που έχουμε στο ΕΕΕΕΚ. Βγήκε να κάνει την βόλτα του έξω από το σπίτι του και δέχθηκε την αστυνομική βια»

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από «τσαμπουκάδες αστυνομικούς» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, έπεσε χθες το βράδυ έξω από το σπίτι του στο Λευκοχώρι Γαστούνης Ηλείας, ένας 22χρονος νεαρός άτομο με ειδικές ανάγκες. Το πρωτοφανές περιστατικό το οποίο επιχειρεί να υποβαθμίσει και να κρατήσει «μυστικό» η ΕΛ.ΑΣ , συνέβη μπροστά στα έντρομα μάτια των συγχωριανών του 22χρονου νεαρού ΑΜΕΑ αλλά και της τραγικής μητέρας του η οποία ουρλιάζοντας παρενέβη κατά των αστυνομικών για να σώσει το παιδί της .

Η μητέρα του 22χρονου μετέβη σήμερα για υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία της Αμαλιάδας αλλά – σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγγενών της – η εισαγγελέας δεν την δέχτηκε!  

Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή Λευκοχωρίου Γαστούνης χθες το βράδυ , εξέλαβαν ως διαρρήκτη τον άτυχο 22χρονο που βρισκόταν έξω από το σπίτι του, τον  κυνήγησαν, τον ακινητοποίησαν με χειροπέδες και τον ξυλοφόρτωσαν παρότι ο ίδιος λόγω της αναπηρία του δεν μπορούσε να τους μιλήσει.

Έχουμε όλοι σοκαριστεί

Ο 22χρονος είναι μαθητής στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ Πύργου Ηλείας).

Συγκλονισμένη η διευθύντρια του σχολείου μιλώντας στο Ionion Fm και στην εκπομπή «Αποκαλύψεις» του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου περιέγραψε το πρωτοφανές συμβάν.

 

Οπως είπε μεταξύ άλλων: «Ενημερώθηκα για το πρωτοφανές περιστατικό και ζήτησα εξηγήσεις από τον διοικητή της ΟΠΚΕ και μου είπε ότι δεν είναι αρμόδιος να με ενημερώσει. Το παιδί αυτό φοιτά στο δικό μας σχολείο και είναι άτομο με βαριά νοητική αναπηρία. Ζήτησα αμέσως ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και μου είπαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό.

 

Ενημέρωσα και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Το παιδί αυτό μετά τον ξυλοδαρμό του βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να ξυλοκοπείται ένα παιδί χωρίς λόγο και με ορατό το πρόβλημα νοητικής στέρησης. Εχουμε όλοι σοκαριστεί. Το παιδί δεν μπορούσε προφανώς να πει το όνομά του στην κατάσταση που βρίσκεται και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι αστυνομικοί το χτύπησαν τόσο πολύ… Είναι το πιο ήσυχο παιδί που έχουμε στο ΕΕΕΕΚ. Βγήκε να κάνει την βόλτα του έξω από το σπίτι του και δέχθηκε την αστυνομική βια…»

Μητέρα 22χρονου ΑΜΕΑ: «Τον πατούσαν και τον χτυπούσαν κάτω … χωρίς αιτία» 

Στο Ionion Fm και στην εκπομπή «Αποκαλύψεις» του Μάκη Νοδάρου μίλησε και η Φ.Μ. μητέρα του 22χρονου:

«Βάλανε χωρίς λόγο κάτω παιδί μου οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και το χτύπησαν χωρία αιτία  έξω από το σπίτι μας. Τον πατάγανε με το πόδι… τον χτυπήσανε με κλωτσιές και μπουνιές… δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Το συμβάν έγινε περίπου στις 8.30 το βράδυ. Είχα ταϊσει το παιδί μου και αυτό βγήκε έξω να πάρει λίγο αέρα… να περπατήσει όπως κάνει κάθε μέρα να πετάξει στον κάδο τα σκουπίδια όπως κάνει κάθε μέρα. Όταν τον είδαν τον κυνήγησαν …του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν κάτω . Του ζητούσαν να τους πει ποιος είναι. Εκείνο δεν μπορούσε γιατί δεν μιλάει. Αρχισα να φωνάζω ..μαζεύτηκε κόσμος. Τον θεώρησαν οι αστυνομικοί ύποπτο… στα πέντε μέτρα μακριά από το σπίτι μας .  Τον πέταξαν κάτω του έσκισαν την φόρμα , έχει αιμάτωμα στο χείλος , τραύματα στα γόνατα …του έδωσαν γροθιά στο κεφάλι και τον πατούσαν στο στήθος για να τους πει ποιός είναι. Και όταν ζήτησα εξηγήσεις μας είπαν ειρωνικά συγνώμη ενώ δεν μας έδωσαν  τα ονόματά τους… Πήγαμε και στο ΑΤ Γαστούνης και μας έδιωξαν.»

Η πρωτοφανής αστυνομική αυθαιρεσία και η βία κατά του νεαρού ΑΜΕΑ καταγγέλθηκε και στο Διαδίκτυο από τους συγχωριανούς του θύματος. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε μετά το συμβάν κάτοικος της περιοχής:

«Για άλλη μια φορά η κοινωνία μας δείχνει το άσχημο πρόσωπο της για αλλη μια φορά η αστυνομία κάνει κατάχρηση εξουσίας σε ένα άτομο το οποίο είναι με ειδικές ανάγκες ορίστε λοιπόν κάποιες φωτογραφίες από τα σημερινά γεγονότα τα οποία  έλαβαν χώρα στο χωριό του ΛΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ. Που θα φτάσει πλέον η κατάσταση με  κάποιους ανίκανους αστυνομικούς να  φέρουν εις πέρας την αποστολή και τον όρκο που έχουν δώσει στη χώρα. (Του έβαλαν χειροπέδες τον ξυλοκοπουσαν και στο τέλος το μόνο που είπαν ως δικαιολογία ήταν δεν το γνωρίζαμε και ότι κάναμε λάθος. Παρακαλώ κάντε όλοι μια κοινοποίηση!»

Πηγή: apokalypseis.com / Μάκης Νοδάρος

«Πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και να περπατήσει» και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τον ξυλοκόπησαν

 

΄Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού ΑμεΑ από αστυνομικούς στον Πύργο

Τον άγριο ξυλοδαρμό 22χρονου ΑμεΑ, μαθητή του ΕΕΕΕΚ Πύργου Ηλείας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ καταγγέλλει η πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ “ΗΛΙΣ” Νομού Ηλείας.

Όπως αναφέρει η ίδια, ο νεαρός αποτελεί μέλος του νομαρχιακού συλλόγου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση αναφέρει:

Βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ Ηλείας εναντίον μαθητή ΕΕΕΕΚ Πύργου και μέλους του νομαρχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ ΗΛΙΣ νομού Ηλείας.

Με μεγάλη θλίψη σήμερα ενημερώθηκα για ένα απίστευτο γεγονός βίας απέναντι στον αγαπημένο μας Γ.Μ από το Λευκοχώρι Ηλείας 22 ετών ο οποίος φοιτά στο ΕΕΕΕΚ Πύργου και είναι μέλος του νομαρχιακού μας συλλόγου από αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ Ηλείας.

Συγκεκριμένα ο Γ.Μ το βραδάκι της Πέμπτης 9 Απριλίου 2020 βγήκε μια μικρή βόλτα σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι του που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Πηγε να πετάξει τα σκουπίδια και να περπατήσει λίγο ενώ η μητέρα του τον επέβλεπε.

Ξαφνικά εμφανίστηκε ομάδα αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ Ηλείας τον είδαν να περπατά του φώναξαν Αστυνομία! Ακίνητος! Ο Γ.Μ άτομο με νοητική υστέρηση δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την διαταγή και φοβούμενος προσπάθησε να φύγει. Οι αστυνομικοί άρχισαν να τον κυνηγούν στο κέντρο του χωριού και τον έπιασαν του πέρασαν χειροπέδες τον έσυραν και του φέρθηκαν βίαια.

Θέλω να σας επισημάνω ότι ο Γ.Μ είναι άτομο με πολύ εμφανή δείγματα ότι έχει νοητική υστέρηση. Προκειται για ένα πολύ χαρούμενο ευαίσθητο και σεβαστικό αγόρι που σε κερδίζει αμέσως με την αθωότητα του και την μεγάλη του αγάπη για την εκκλησία καθώς όλη μέρα ψέλνει διάφορους ψαλμούς που γνωρίζει.

Προέρχεται από μια οικογένεια πολύ πολύ φτωχή να φανταστείτε ότι στο σπίτι τους δεν υπάρχει εξωφύλλο στο παράθυρο αλλά το έχουν καλύψει με νάυλον κ.α πολλά που δεν θέλω να επεκταθώ.

Μόλις η μητέρα άκουσε τις φωνές βγήκε έντρομη και φώναξε στους αστυνομικούς να αφήσουν το παιδί που τον έσερναν και τον χτυπούσαν.

Όλο το χωριό βλέποντας το γεγονός γιουχαρισαν την συμπεριφορά των αστυνομικών.

Ο Γ.Μ τελικά αφέθηκε ελεύθερος όμως δυστυχώς τα τραύματα από την βίαια αυτή συμπεριφορά είναι πολλαπλά.Οι γονείς τον πήγαν στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Το παιδί είναι πολύ πολύ τρομαγμένο και έκλαιγε για τις πληγές που του προξένησαν και για τα ρουχαλάκια που του έσκισαν που πληροφοριακά σας αναφέρω δεν έχει άλλα να φορέσει!!!!

Ο Γ.Μ βρίσκεται σπίτι του πολύ πολύ αναστατωμένος και με πολύ πόνο κλαίει και δείχνει τις πληγές του!!!

Ενημερώθηκα για το γεγονός και αμέσως επισκέφτηκα τον αστυνομικό διευθυντή Ηλείας κ.Μάνδαλο ο οποίος μου είπε ότι ήταν ένα ατυχές περιστατικό!!!!!!!! Προσπάθησε να υποβιβάσει την μεγάλη σημασία της βίαιης συμπεριφοράς των αστυνομικών συναδέλφων του.

Η οικογένεια βρίσκεται σε πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση ψυχολογική και Οικονομική.Πηγε στο αστυνομικό τμήμα Γαστούνης να καταθέσει μήνυση όμως δυστυχώς δεν τους επέτρεψαν να την υποβάλουν.Επισης πήγαν στην αρμόδια εισαγγελία Αμαλιάδας ούτε εκεί δέχτηκαν να τους ακούσουν.

Σας παρακαλώ θερμά να συνδράμετε με κάθε τρόπο τον Γ.Μ μέλος του συλλόγου μας καθώς και την αδύναμη οικογένεια του και όπως φροντίσετε να τιμωρηθούν με κάθε τρόπο οι αστυνομικοί που βιαιοπράγησαν στον Γ.Μ.

Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο την αδιανόητη συμπεριφορά των αστυνομικών και ζητούμε την παραδειγματική τους τιμωρία.

Ζητούμε να ενημερωθεί άμεσα ο υπουργός δημόσιας τάξης καθώς και πρωθυπουργός και επιτέλους να σταματήσει η κάθε μορφή βίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Με εκτίμηση

Αγαθή Ρηγόπουλου πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search