• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Είναι άδικη η κατηγορία ότι η κυβέρνηση ήταν… απροετοίμαστη!

August 07, 2021 811

 

Χρήστος Κάτσικας

Εντάξει μην είμαστε και αχάριστοι η κυβέρνηση μας ειδοποιεί με το 112  “μείνετε μακριά”, “μείνετε μέσα στο σπίτι”, “φύγετε από το σπίτι” κλπ

Περισσότερη ατομική ευθύνη πεθαίνεις …Μας το λέει καθαρά: «Εγώ σε προειδοποίησα, τώρα είναι δική σου υπόθεση αν πάθεις κάτι»

Και ο υπουργός Χρυσοχοΐδης, που έχει δεχθεί τελευταία τις πιο άδικες επικρίσεις, είχε δηλώσει εξαρχής, ότι ήμασταν απόλυτα προετοιμασμένοι γι’ αυτό που μας βρήκε.

Εντάξει μπορεί η κρατική δαπάνη για αντιπυρικά έργα να ήταν φέτος στο 1/10 από αυτά που ζήτησαν τα δασαρχεία της χώρας,  η  χώρα μας να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της αναλογίας πυροσβεστών/πληθυσμού, πολύ μακριά από το Μ.Ο. των Ευρωπαϊκών χωρών και η αναλογία για 100.000 κατοίκους στη χώρα μας να είναι 500 αστυνομικοί και 123 πυροσβέστες αλλά φανταστείτε, τι θα είχε γίνει αν δεν είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι,  εάν δεν ήταν προετοιμασμένος ο μηχανισμός, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός προστασίας του πολίτη;

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός της χώρας με την τόλμη που τον διακρίνει δηλώνει:  “Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Σε όλον τον κόσμο τα ίδια γίνονται. Αλλά δεν είναι ώρα να ασκείτε κριτική”.

Θα πει κανείς ότι αυτό δεν ήταν διάγγελμα πρωθυπουργού. Ήταν μήνυμα παραθεριστή που φεύγει για τριήμερο. Ωστόσο το ότι λέει την αλήθεια πρέπει να το εκτιμούμε …

Και στα πλαίσια αυτά είναι αδικία να υποστηρίξει κανείς ότι η κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστη. Έχει σχέδιο αξιοποίησης της γης, επενδύσεων, στον τουρισμό, στην ενέργεια, μέσα σε δασικές εκτάσεις.

Ήδη από τον Απρίλιο που μας πέρασε η υπουργός Πολιτισµού, Λίνα Μενδώνη, σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά» αποκαλύπτει τα σχέδια για τη µεγάλη ανάπλαση των θερινών ανακτόρων και πώς αυτή θα αναβαθµίσει την τουριστική δραστηριότητα.

Όπως εξηγεί η υπουργός το Τατόι είναι κοµµάτι της ελληνικής ιστορίας και σήµερα γυρίζει σελίδα. Μέχρι το 2025 θα είναι ένας πολυσύνθετος τουριστικός και πολιτιστικός πυρήνας της Αθήνας, της Αττικής, µε πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχείο, υπηρεσίες wellness – spa και εστίασης και πολιτιστικές δραστηριότητες που θα συμβάλλουν δραστικά στην εθνική οικονοµία. ∆ιότι ο µεγάλος στόχος δεν είναι µόνο η βιωσιµότητα, αλλά και η κερδοφορία που θα αφήσει η µεγάλη αυτή επένδυση, µε εκτιµώµενο συνολικό προϋπολογισµό 97-130 εκατ. ευρώ.

Σηµαντικό ρόλο στην επιθυµητή αυτοχρηµατοδότηση θα έχει η πρότυπη ξενοδοχειακή µονάδα που σχεδιάζεται να λειτουργήσει εντός του κτήµατος. Θα είναι µόνο ένα ξενοδοχείο και θα κρατήσει το ιστορικό όνοµα «Το Τατόιον» εξηγεί η Λίνα Μενδώνη.

«Ο στόχος είναι το “Τατόιον”, ναι µεν, να λειτουργήσει ως πρότυπη ξενοδοχειακή µονάδα, αλλά, για να µπορέσει να είναι ανταγωνιστική και ανταποδοτική, ο φορέας διαχείρισής της θα πρέπει να συµπεριλάβει και κάποια από τα παρακείµενα κτίρια, όπως οι στρατώνες κ.λπ.», εξήγησε η υπουργός Πολιτισµού, Λίνα Μενδώνη.

«Από εκεί και πέρα, µέσα στο κτήµα θα λειτουργήσουν επιχειρήσεις εστίασης, εστιατόρια, καφετέριες και αναψυκτήρια, που θα συνδυάζονται µε τη λειτουργία των µουσειακών υποδοµών, αλλά και ανεξάρτητα από αυτές. Στη µελέτη βιωσιµότητας έχει προβλεφθεί και η λειτουργία ενός εστιατορίου υψηλής γαστρονοµίας», ανέφερε και τόνισε πως στόχος είναι να χρησιµοποιούνται τα προϊόντα που θα παράγονται στο κτήµα και στο αγρόκτηµα, ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιµότητα και η ποιότητα. Στόχος είναι τα όποια κέρδη να επανεπενδύονται στο ίδιο το κτήµα. Η υπουργός δίνει µεγάλη σηµασία στην τουριστική ανάπτυξη που προβλέπεται για το Τατόι, κάνοντας λόγο για υψηλή επισκεψιµότητα. «Σύµφωνα µε τη µελέτη βιωσιµότητας, οι επισκέπτες του Τατοΐου θα µπορούν να επιλέγουν να διαµένουν είτε στο “Τατόιον” είτε σε άλλες ξενοδοχειακές µονάδες της Αθήνας ή της Αττικής. Υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες του κτήµατος µπορεί να κυµαίνονται ετησίως από 1,5 έως 1,7 εκατοµµύρια», εκτίµησε, διαβεβαιώνοντας ότι το σχέδιο, πέρα από φιλόδοξο και οραµατικό, είναι και ρεαλιστικό. «Από τη στιγµή που θα ολοκληρωθεί, θα προσφέρει έναν πολύ σηµαντικό αναπτυξιακό πόρο. Και δεδοµένου ότι ο τουρισµός της Αττικής βασίζεται στην ελληνική πρωτεύουσα, και ειδικότερα στο ιστορικό κέντρο, έχουµε ως στόχο να διευρύνουµε τον χρόνο παραµονής των επισκεπτών στην Αθήνα». (Λίνα Μενδώνη, συνέντευξη στα “Παραπολιτικά”, Απρίλιος 2021)

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search