• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων - Όχι μεταφορά της ευθύνης στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές!

August 08, 2021 5001

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία.

Ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων - Oχι μεταφορά της ευθύνης στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές!

Η κυβέρνηση, μπροστά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, όφειλε ήδη να έχει πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Αντί γι’ αυτό, ψήφισε μέσα στο κατακαλόκαιρο ένα ακόμα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που πλήττει τα μορφωτικά δικαιώματα χιλιάδων μαθητών. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες!

Εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν διατυπωθεί με σαφήνεια από όλα τα σωματεία εκπαιδευτικών, τους συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια αιτήματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει.

· Απέναντι στο αίτημα για μείωση του αριθμού μαθητών ανά αίθουσα, απάντησε με αύξηση του μέγιστου αριθμού μαθητών, ενώ σχεδιάζει την κατάργηση εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων σε όλη τη χώρα.

· Απέναντι στο αίτημα να καλυφθούν όλα τα κενά και να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό, ώστε να καλυφθούν οι με-γάλες ανάγκες που έχουν προκύψει, η απάντησή της ήταν χιλιάδες κενά σε όλη την Ελλάδα μέχρι και τον Φλεβάρη, τρίμηνες συμβάσεις εργασίας που τις γενικεύει, μέσα από νέα τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για το κτηματολό-γιο(!), διορισμοί που οριακά υπερβαίνουν τις φετινές συνταξιοδοτήσεις.

· Απέναντι στο αίτημα για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ του ΕΟΔΥ μέσα στα σχολεία, περιορίστηκε στα self-test δη-μιουργώντας πρόβλημα σε χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, πετώντας το μπαλάκι για άλλη μια φορά στους εκπαι-δευτικούς που έκαναν τεράστιες προσπάθειες για να μην αποκλειστούν οι μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία.

· Απέναντι στο αίτημα για προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς, σχεδίαζε να ξεκινήσουν οι εμβο-λιασμοί τέλη Μάη και μόνο μετά από έντονες πιέσεις από το εκπαιδευτικό κίνημα, άνοιξε την πλατφόρμα εμβολιασμών στις 21 Απρίλη, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων να ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβο-λιασμού μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Αντί να λάβει υπόψη της σοβαρά τις ευθύνες που τη βαραίνουν για το γεγονός ότι με τις παλινωδίες της εδώ και δύο χρόνια τα σχολεία υπολειτουργούν, για μια ακόμα φορά προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης από πάνω της, αναζητώντας αποδιοπομπαίους τράγους. Είναι πραγματικά ντροπή να κουνάει το δάχτυλο στους εκπαιδευτικούς.

Είναι γελοίο την τελευταία στιγμή, μέσω τροπολογίας, να θεσμοθετεί και πάλι τον απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό θεσμό των Τριμηνιτών εκπαιδευτικών, για να καλύψει τα κενά και τις ανάγκες της πανδημίας. Μέσω της ίδιας τροπολογίας, επιπλέον, να εισάγει ποινές (περικοπή αποδοχή, απόλυση για αναπληρωτές κ.α.) για συναδέλφους που δεν είναι εμβολιασμένοι και δε θα προσκομίζουν για την είσοδό τους στο σχολείο μοριακό ή rapid test, επιδιδόμενη για άλλη μια φορά στο προσφιλές της κυνήγι μαγισσών! Ο κλάδος απέδειξε με τη στάση του ότι είναι συνεπής απέναντι στα υγειονομικά μέτρα, έβαλε πραγματικά πλάτη χωρίς καμία βοήθεια, προκειμένου να κρατήσουν οι μαθητές μια στοιχειώδη έστω επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία.

· Φρόντισε για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όσο τα σχολεία ήταν ανοιχτά, τη στιγμή που η κυβέρνηση ακολουθούσε την πολιτική της μάσκας-αερόστατο και του παγουρίνο.

· Στήριξε με προσωπικό κόπο και κόστος την εκπαιδευτική διαδικασία, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά, χωρίς καμία βοή-θεια.

· 21.000 συνάδελφοι με την ψυχή στο στόμα εμβολιάστηκαν κυνηγώντας τα ακυρωμένα ραντεβού.

· Πάνω από το 75% των συναδέλφων έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ αρκετοί συνάδελφοι έχουν νοσήσει.

Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι πλέον είναι εγκληματικές, δεν μπορούν να κρυφτούν από επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τη μόνιμη επίκληση της ατομικής ευθύνης, τον εκφοβισμό και τις απειλές προς τους εργαζόμενους. Καλούμε όλο τον κλάδο, τους γονείς και τους μαθητές να δώσουμε τη μάχη, να μείνει το νομοσχέδιο-τερατούργημα στα χαρτιά και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων.

Διεκδικούμε, μαζί με όλα τα εργατικά συνδικάτα:

ü Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

ü Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και στα-θερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στα πλαίσια ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υ-γείας.

ü Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

ü Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζομένους με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των ερ-γοδοτών.

ü Άμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές εν γένει, με πύκνωση δρομολογίων και αυ-στηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ü Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, απαιτούμε:

ü Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, 15 μαθητές ανά τάξη. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.

ü Να γίνουν άμεσες επιδιορθώσεις, επισκευές και προσαρμογές, σε όσες σχολικές αίθουσες χρειάζεται, με σκοπό να διασφαλίζεται ο σωστό αερισμός και η υγιεινή τους.

ü Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.

ü Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

ü Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστι-σμός.

ü Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.

ü Να γίνουν προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

ü Συγκεκριμένα εκπαιδευτικά - παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνι-κών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκ-παίδευση.

ü Να μην εφαρμοστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα δυναμώνουμε τον αγώνα μας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search