• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Καταγγελία για την απόλυση εκλεγμένου συνδικαλιστή από την εταιρεία Άξονας ΑΕ.

August 11, 2021 5140

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απόλυση εκλεγμένου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων από την εταιρεία Άξονας ΑΕ. Απαιτούμε να παρθεί άμεσα πίσω και ο εργαζόμενος να γυρίσει στη δουλειά του.

Η απόλυση αυτή είναι παράνομη και εκδικητική αφού σχετίζεται άμεσα με τη συνδικαλιστική δράση του εργαζόμενου, με την προσπάθειά του να υπερασπιστεί τα εργασιακά του δικαιώματα αλλά και αυτά των συναδέλφων του (ένας εκ των οποίων επίσης απολύθηκε το προηγούμενο διάστημα).

Ο κάθε συνδικαλιστής και ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να αντιστέκεται στην ένταση της εκμετάλλευσης, να απαιτεί μέτρα προστασίας της υγείας του, να οργανώνεται συλλογικά στο σωματείο του.

Οι κυβερνήσεις, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να απαλλάσσονται από «ενοχλητικές φωνές» μέσα στους χώρους εργασίας. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι και ο τελευταίος νόμος – έκτρωμα Χατζηδάκη που επιχειρείται να αξιοποιηθεί και στη συγκεκριμένη απόλυση του συνδικαλιστή. Ήδη έχουμε τα πρώτα δείγματα για το πόσο «φιλεργατικός» είναι ο νόμος Χατζηδάκη, όπως προσπαθούσε να μας πείσει η κυβέρνηση.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση και οι εργοδότες θέλουν η «ελευθερία» του εργαζόμενου να τελειώνει στις πύλες και στις πόρτες των χώρων δουλειάς, στην έναρξη κάθε βάρδιας.

Η δύναμή μας βρίσκεται στη συλλογική οργάνωση και πάλη. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, μπορούν να βασιστούν στα σωματεία τους, να τα μαζικοποιήσουν ώστε να αντιπαλέψουν από κοινού και από καλύτερη θέση την επίθεση που δέχονται και που εντείνεται εις βάρος των δικαιωμάτων τους και της ζωής τους γενικότερα. Να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους συνολικά.

 

Τ/Ε Κέρκυρας του ΚΚΕ

11/08/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search