Print this page

Λασίθι: Ρατσιστική επίθεση ντόπιων σε βάρος μεταναστών – Ξύλο, καταστροφές και κλοπές

August 13, 2021 658

 

Επίθεση με καταφανώς ρατσιστικά χαρακτηριστικά εκδηλώθηκε στο Λασίθι της Κρήτης, από ντόπιους σε βάρος μεταναστών.
Άγρια επίθεση σε βάρος μεταναστών
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ, όλα άρχισαν το απόγευμα της Τετάρτης με μια παρέα που τα έπινε στον Άγιο Γεώργιο. Υπό την επήρεια αλκοόλ άρχισαν να πυροβολούν και τα πιο άγρια ένστικτα των τραμπούκων βγήκαν στην … επιφάνεια, με κάποιους να “ρίχνουν” στο τραπέζι την ιδέα να πάνε “να δείρουν τους Πακιστανούς“! Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγαν σε δύο σπίτια όπου γνώριζαν ότι κατοικούν συνολικά περίπου 15 Πακιστανοί κι έγινε … το “έλα να δεις”.

Ξυλοδαρμοί, γρονθοκόπημα, σπασίματα και πυροβολισμοί συνέθεσαν το “μενού” του εφιάλτη για τους μετανάστες που δεν μπόρεσαν καν να αντιδράσουν μπροστά στους μαινόμενους και με όπλο νταήδες, οι οποίοι εισέβαλαν στα σπίτια τους. Μάλιστα δε δίστασαν και να τους κλέψουν, με χαρακτηριστική την περίπτωση 17χρονου Πακιστανού, τον οποίο ξυλοκόπησαν και έκλεψαν. Το γεγονός ότι γνώριζαν ποια ήταν τα σπίτια όπου κατοικούν οι αλλοδαποί “δείχνει” ότι κάποιοι από την “παρέα” είναι κάτοικοι του χωριού και γνωρίζουν ποιος μένει που.

Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης είναι 6-9 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη ενώ τουλάχιστον ο ένας έχει απασχολήσει τις αρχές κατηγορούμενος σε ειδεχθές έγκλημα. Οι περισσότεροι της “παρέας” ήταν κτηνοτρόφοι, με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου.

Από τα 15 θύματα της επίθεσης άλλοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας κι άλλοι στο νοσοκομείο, με δύο άτομα να παραμένουν νοσηλευόμενα σε σοβαρότερη κατάσταση, ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, φροντίστηκαν τα τραύματά τους και επέστρεψαν στα σπίτια τους σε κακό χάλι και τρομοκρατημένοι.

Η κινητοποίηση τόσο από την Ασφάλεια Λασιθίου όσο και από άλλες δυνάμεις είναι μεγάλη, ενώ ήδη 7-8 καταθέσεις που έχουν ληφθεί είναι κατατοπιστικές για το τί συνέβη. Παράλληλα έχει ληφθεί υλικό από κάμερες αλλά και μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες “φωτίζουν” περαιτέρω την υπόθεση. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη και ενδέχεται να εκδοθούν και εντάλματα σύλληψης.


Από Tο Ποντίκι Web

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.