• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ο ασκός του Αιόλου και η καμένη γη

August 16, 2021 763
 
 
Της Νίνας Γεωργιάδου
 
Πριν δυο μέρες, στις 12 αυτού του καμένου Αυγούστου, ο Γκαουλάιτερ της μεγάλης φαμίλιας, της κληρονομικώ δικαίω εκλογικής μοναρχίας, δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τυχόν εμπρησμών.
Επειδή κάθε απλός πολίτης της καμένης σε όλα τα επίπεδα χώρας, υποθέτει βάσιμα «το πόρισμα», κι επειδή εκτός από τη δοτή δικαιοσύνη, βασίζονται και στη γενικευμένη μνήμη χρυσόψαρου, πάνω στην οποία είχε επενδύσει και ο αρχηγός της φαμίλιας του, όλοι έχουμε την υποχρέωση, εκτός από τα εφήμερα ηλεκτρονικά δάκρυα για την καμένη γη, για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στη χώρα, να μην αφήσουμε το έγκλημα ατιμώρητο και να μην επιτρέψουμε να ευοδωθούν τα σχέδια μετατροπής αυτού του τόπου, από μνημονιακή έρημο σε καμένη "πράσινη" μπίζνα.
Το ντοκυμαντέρ που ακολουθεί, Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ, είναι μια πλήρως τεκμηριωμένη μελέτη-καταγγελία του τι γίνεται σ΄αυτό τον πολύπαθο τόπο από τη δράκα των πολιτικού-οικονομικού λόμπυ που ισοπεδώνει τη χώρα, τις ζωές μας και την κοινή λογική. Έχει τη βαρύτητα της μελέτης του Δημήτρη Μπάτση για το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας, που γι αυτήν ακριβώς στήθηκε στα δύο μέτρα.
Το ντοκυμαντέρ αυτό, μαζί και με τα άλλα βίντεο που παρατίθενται και τις δεκάδες μαρτυρίες όσων έζησαν την κόλαση του Δάντη που αφέθηκε να κατακάψει τον τόπο, είναι το ΚΑΤΗΓΟΡΩ ενός λαού, για τον ένα ίσως εναπομείναντα εισαγγελέα που έχει ακόμη ανάστημα και για ένα ανυποχώρητο λαϊκό κίνημα, που θα αποδώσει δικαιοσύνη και στοιχειώδη ελπίδα στα παιδιά μας.
Ο τόπος, που ο Γιώργος Χρονάς ονόμασε ποιητικά, «εργοτάξιο εξαιρετικών αισθημάτων», Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ, γίνεται στάχτη και αποκαϊδια.
Αν και τώρα φανούμε μπόσικοι και επιβεβαιώσουμε τη μνήμη χρυσόψαρου, πάνω στην οποία ποντάρει η Κόζα Νόστρα που ρημάζει τον τόπο, καλύτερα να ψάξουμε το τελευταίο δέντρο για κρέμασμα.
https://youtu.be/DOYWmxr4GsM ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ (Via Pela Manoura)
https://youtu.be/k-g51Z5wzZo ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒ - ΜΑΝΤΟΥΔΙ
https://youtu.be/HVQ17tVZ3G0 ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search