• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ολονύχτια μάχη να μην φτάσει η φωτιά στα Βίλια – Ανεξέλεγκτο το μέτωπο (Videos)

August 16, 2021 832

 

Αγώνας και αγωνία για να περιορίσουν τις πυρκαγιές στα Βίλια και στην Κερατέα.


Η μάχη στην περιοχή των Βιλίων φαίνεται πως θα είναι ολονύχτια χωρίς πλέον τη συνδρομη των εναέριων μέσων και προσπάθεια να μην φτάσει στο χωριό. Αργά το απόγευμα δόθηκε εντολή για εκκένωση και του οικισμού Βενίζα.

Η φωτιά καίει δάσος, ενώ νωρίτερα εκδόθηκαν εντολές για εκκενώσεις οικισμών με τελευταίο το Βαθυχώρι. Επίσης ζητήθηκε εκκένωση των περιοχών Άγιος Γεώργιος ή Παλαιοχώρι και Αγία Παρασκευή ή Κρύο Πηγάδι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Καταγγελίες για εμπρησμό από τον δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Με τη δύση του ηλίου αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα και οι προσπάθειες συνεχίζονται από τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κατοίκους (οπου δεν έχει χρειαστεί να απομακρυνθούν, λόγω εντολής εκκένωσης).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση στα Βίλια είναι δύσκολη καθώς το μεγάλο μέτωπο κινείται προς το όρος Πατέρα, έχει φτάσει στις παρυφές του βουνού, όπου εκτείνεται ένα παρθένο παλιό δάσος, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει αρκετά τον οικισμό των Βιλίων, ο οποίος όμως δεν κινδυνεύει μέχρι και αυτήν τη στιγμή.

Στόχος είναι οι δυνάμεις να εμποδίσουν την φωτιά να επεκταθεί στο βουνό, όπου πλέον θα είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της, καθώς δεν μπορούν να κινηθούν τα επίγεια μέσα στην κατάφυτη περιοχή.

Kαταγγελία για εμπρησμό
Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης τονίζει ότι, προς το παρόν, δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο κάνει λόγο για ενδείξεις εμπρησμού.

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να οριοθετηθεί η φωτιά, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, αλλά τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να περιορίσουμε την έκτασή της», δήλωσε ο κ. Στάθης και πρόσθεσε: «Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά κατακαίει το δάσος μας, στο οποίο τριάντα χρόνια τώρα δεν μας επιτρέπουν να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες».

Επίσης είναι σε εξέλιξη οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και της Κρατικής Ασφάλειας για την εξακρίβωσης των αιτίων της πυρκαγιάς, καθώς υπάρχουν ενδείξεις και μαρτυρίες για εμπρησμό.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ανώνυμη οδό από την ταβέρνα Κρύο Πηγάδι προς τον οικισμό Άγιος Γεώργιος, στην επαρχιακό δόμο Οινόης – Πόρτο Γερμανό από την περιοχή Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search