• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εργαζόμενοι ΓΝ Κέρκυρας: Η κυβέρνηση μετατρέπει τους μέχρι χθες «Ήρωες του δημόσιας Υγείας», σε εχθρούς της κοινωνίας

August 20, 2021 4956

Ψήφισμα των εργαζόμενων Νοσοκομείου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμών.

ψήφισμα του Ενιαίου Σωματείου εργαζομένων στο ΓΝ Κέρκυρας

: “Εξ αρχής της πανδημίας οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, με αίσθημα αυτοθυσίας, διαχειριστήκαμε την βίαιη επίθεση της νόσου του COVID-19, παρά τις όσες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό. Με επαγγελματικό ζήλο και υπευθυνότητα προσπεράσαμε πολιτικές παλινωδίες και συχνά ακατανόητες επιλογές που οδηγούσαν πεισματικά στην αποδυνάμωση του ΕΣΥ, αντί της απόλυτα αναγκαίας ενίσχυσης του. Θέσαμε ως κυρίαρχο στόχο να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους συνανθρώπους μας που νόσησαν, ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Έστω και αν τα κρεβάτια σε ΜΕΘ ήταν σαφώς λιγότερα των αναγκών, έστω χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, έστω και αν δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν διαθέταμε μάσκες, γάντια, βασικά μέτρα αυτοπροστασίας κ.α..

Όλοι οι συνάδελφοι, αδιαμαρτύρητα, εκθέσαμε τον εαυτό μας και τις οικογένειες μας στον κίνδυνο να νοσήσουμε και να απειληθεί η ζωή μας. Δεν διστάσαμε στιγμή. Πράξαμε το αυτονόητο ως οφείλαμε και συνεχίζουμε να «βάζουμε πλάτη» παντού, στελεχώνοντας εξ αρχής τις εμβολιαστικές γραμμές, υπενθυμίζοντας και διεκδικώντας από την πολιτεία αποτελεσματικότερες μεθόδους και μέσα για την μέγιστη δυνατή προστασία του πληθυσμού. Θεωρούμε ότι πράξαμε το αυτονόητο και συνεχίζουμε, όλοι μαζί, ως οφείλουμε, να στηρίζουμε το ΕΣΥ, ως απόλυτα αναγκαία επιλογή για την κοινωνική ασφάλεια και τη δημόσια υγεία, όπως απεδείχθη και αυτή τη φορά, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

Επιμένουμε να θεωρούμε ως αδιαπραγμάτευτη την προστασία της ανθρώπινης ζωής, πέρα από οικονομικές, μικροκομματικές, μικροπολιτικές ή συνδικαλιστικές σκοπιμότητες, ενώ έχουμε μάθει να επιτελούμε το έργο μας προτάσσοντας την επιστημονική κατάρτιση, την εμπειρία, το φιλότιμο, την υπευθυνότητα.

Ωστόσο, αρνούμαστε ξαφνικά να μετατραπούμε σε εξιλαστήρια θύματα, είτε να εμφανιστούμε ως κοινωνικά και ατομικά ανεύθυνοι, αντιεπιστημονικά πορευόμενοι σε μια προσπάθεια να υπαχθούμε αδιαμαρτύρητα σε καθεστώς απειλών και απαξίας, μέσω νομοθετημάτων εξαναγκασμού, ειδικά δε όταν η Ελληνική Κυβέρνηση επιμένει να μην πράττει τα αυτονόητα.

Όταν είναι σε όλους φανερή η απουσία (και των φορέων της Αυτοδιοίκησης) στην εκστρατεία στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, προσαρμοσμένη σε κάθε επαγγελματική ομάδα, η οποία θα βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται συνεχώς, με προηγούμενη κατανόηση των φόβων και των γενικότερων αντιλήψεων της κοινωνίας των πολιτών, παγκοσμίως.

Όταν παραγνωρίζεται η Διεθνής Εμπειρία, οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι εκθέσεις Επιστημονικών Φορέων, σύμφωνα με τις οποίες «η υποχρεωτικότητα εμβολιασμών είναι ένα δυσανάλογο και αναποτελεσματικό μέτρο για την καθολική εμβολιαστική κάλυψη εναντίον της COVID-19, καθώς ο στόχος της καθολικής εμβολιαστικής κάλυψης μπορεί να επιτευχθεί μόνο διά της πειθούς και της διατήρησης του εθελοντικού χαρακτήρα του εμβολιασμού. Η εμβολιαστική διστακτικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί διά της εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης, της επένδυσης στην ενημέρωση και της διευκόλυνσης της πρόσβασης των πολιτών στα εμβόλια». Όχι δια της επιβολής, των απειλών και του εκβιασμού..

Δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση επιλέγει τον προσφιλή της δρόμο του αυταρχισμού και της τιμωρητικότητας, προκαλώντας ρήγμα εμπιστοσύνης εντός της κοινωνίας, αποπροσανατολίζοντας από την αδυναμία της να πράξει τα αυτονόητα και να πείσει επιστημονικά. Παράλληλα, υπηρετεί τον σταθερό της στόχο να αποδυναμώνει το ΕΣΥ και να προωθεί πολιτικές ενίσχυσης της Ιδιωτικής Υγείας.

Αρκεί να τονίσουμε ότι εν μέσω πανδημίας επιδιώκει τη συγχώνευση Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ίδια ώρα ρισκάρει να οδηγήσει σε επικίνδυνα αδιέξοδα αδυναμίας λειτουργίας τις δομές Δημόσιας Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, δομές Ψυχικής Υγείας), στοχεύοντας νομοθετικά να θέσει σε αναστολή εργασίας/διαθεσιμότητα μέρος του απόλυτα αναγκαίου Υγειονομικού Προσωπικού. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, π.χ. στο ήδη ακραία υποστελεχομενο ΕΣΥ της Κέρκυρας, θα υπάρξει ΑΜΕΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ λειτουργίας τμημάτων και υπηρεσιών, ακύρωσης χειρουργείων κ.α.. Ποιος αλήθεια θα αναλάβει το κόστος αυτών των συνεπειών;

Σε όλα αυτά η Κυβέρνηση επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό, όπως αυτός προωθείται μέσω της γνωστής σε όλους πλέον ελεγχόμενης ενημέρωσης, για να αποσοβήσει τις πολιτικές και Κυβερνητικές Ευθύνες, για τις όσες επικίνδυνες συνέπειες προκληθούν;

Ξαφνικά μετατρέπει τους μέχρι χθες «Ήρωες του δημόσιας Υγείας», σε εχθρούς της κοινωνίας που πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά οδηγώντας αυτούς και τις οικογένειες τους στην πείνα, τη φτώχεια, την ανεργία.

Καταστρατηγεί κυρίαρχα συνταγματικά, δημοκρατικά, ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες εργαζόμενων-πολιτών, αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων , προς αναζήτηση εξεύρεσης εξιλαστήριων θυμάτων και μετάθεσης Κυβερνητικών ευθυνών, έστω και αν η διεθνής Επιστημονική κοινότητα αδυνατεί να απαντήσει με ασφάλεια και σιγουριά σε εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες του κάθε ανθρώπου.

Για άλλη μια φορά, κάνουμε κρυστάλλινα ξεκάθαρη τη θέση μας. Τα εμβόλια αποτελούν κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης, υπηρετώντας το διαχρονικό στόχο της εξάλειψης των λοιμωδών νοσημάτων.

Για άλλη μια φορά αντιτασσόμαστε στην καταστρατήγηση δικαιωμάτων και ελευθεριών, αντιτασσόμαστε σε κάθε λογική επιβολής, εξαναγκασμού, αυταρχικότητας και τιμωριτικότητας, αντιτασσόμαστε στις λογικές της ανθρωποφαγίας που προωθούνται τόσο αδίστακτα μέσω ψυχρών στρατηγικών επικοινωνίας.

Για άλλη μια φορά ζητάμε από την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ΔΙΚΕΣ της ευθύνες, να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα, να σεβαστεί τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, τα ΚΥ και τις προνιακές δομές της χώρας και τελικά να στηρίξει στην πράξη το ΕΣΥ, εγκαταλείποντας λογικές απαξίας και ιδιωτικοποιήσεων.

Η νομοθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι αρκούντως προσβλητική για εμάς, πολύπλευρα επικίνδυνη και οφείλει να την αποσύρει άμεσα. Για το καλό όλων, ας απεγκλωβιστεί επιτέλους από τις πολιτικές λογικές πρόκλησης κοινωνικών συγκρούσεων και ας πορευτεί το δρόμο της κοινωνικής και εργασιακής ειρήνης, όπως προτάσσει η λογική, όπως προτείνει η Διεθνής Επιστημονική Κοινότητα, όπως επιβάλλον οι συνθήκες …πολέμου!!!

Έχει δημιουργικές και ωφέλιμες επιλογές…

Ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού
Έμφαση στη στοχευμένη παρατήρηση, καταγραφή, πρόληψη, έρευνα, θεραπεία ώστε να αντιμετωπιστεί και αυτή η παγκόσμια απειλή, σε συνδυασμό με πρόγραμμα δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού με αποτελεσματικά εμβόλια, ασφαλή για όλες τις υγειονομικές ομάδες πολιτών
Στοχευμένη και επιστημονικά υποστηριζόμενη ενημέρωση όλων των εργαζόμενων και των πολιτών (… σαφώς δεν εννοούμε τα παράθυρα των ΜΜΕ), αλλά την επίσημη πολιτεία, συμπεριλαμβανομένης της Αυτοδιοίκησης.
Συνεπή εφαρμογή του μέτρου της εκτεταμένης ιχνηλάτησης, αλλά και της επιδημιολογικής παρατήρησης, πριν και μετά τους εμβολιασμούς
Ένταξη στα ΒΑΕ, αναγνώριση του δικαιώματος στα Ανθυγιεινά επιδόματα καθώς και αναγνώριση της νόσου του COVID-19 ως επαγγελματική ασθένεια.
Μονιμοποίηση όλου του Επικουρικού προσωπικού και ΟΑΕΔ.
Ως υγειονομικοί εργαζόμενοι, με επιστημονική γνώση, επαγγελματική και κοινωνική ευθύνη, ως πολίτες, επιμένουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα από την Κυβέρνηση και να επιδιώκουμε την αποτροπή επικίνδυνων εξελίξεων για το σύνολο των πολιτών, λέγοντας για ακόμη μια φορά…

Όχι στην μετατροπή των χώρων παροχής υπηρεσιών υγείας σε χώρο διατάραξης εργασιακής ειρήνης, απειλής απώλειας θέσεων εργασίας και εισοδήματος, μέσω της εφαρμογής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων.

Όχι στην στοχοποίηση των μέχρι χθες «Ηρώων», στον διχασμό, στον κοινωνικό αυτοματισμό, στην ανθρωποφαγία. Δεν μας περισεύει ΚΑΝΕΙΣ!!

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, Ναι στην Άμεση Ενίσχυση του ΕΣΥ

ΝΑΙ στον εμβολιασμό, Ναι στη Συλλογική Ευθύνη, με πρώτη διδάξασα την Ελληνική Κυβέρνηση

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search