• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

MEGA ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ όπως MEGAθήριο και ΜΕΓΑΣ είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου

August 30, 2021 995

 

Ανεπαισθήτως με έκλεισαν από τα τείχη έξω (Καβάφης).

Ονομάζομαι Ευγενία Τσιτσιλιάνου του Δημητρίου και της Δανάης, γέννημα θρέμμα Πειραιώτισσα πνευμονολόγος (Ιατρική Αθηνών) με πολυετή δράση και πείρα στο χώρο της ιατρικής. Εργάζομαι στο Κέντρο Υγείας Πειραιά από το 1988.

Ο πατέρας μου , που δεν ζει πια , παιδίατρος στον Πειραιά και στέλεχος του ΕΑΜ του Νέου Φαλήρου , με έπαιρνε μαζί του στις ιατρικές επισκέψεις σε φτωχές συνοικίες ( Πέραμα, Χαραυγή Δραπετσώνα, Καμίνια ). Μου έλεγε ότι όποιος θέλει να γίνει γιατρός πρέπει να αγαπάει τον άνθρωπο. Η σφραγίδα του γιατρού είναι επέκταση του μυαλού του. Οφείλει να προσέχει τι σφραγίζει . Πάντα για το καλό του ασθενούς.

Η μητέρα μου , ακτινολόγος, γεννημένη στη Δραπετσώνα (δεν ζει πια) εργαζόταν στο ΙΚΑ του Πειραιά την δεκαετία 1970-80. Εξελέγη στο Δ.Σ. του Ιατρικού συλλόγου Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της ανανεωτικής αριστεράς.

Ανεπαισθήτως με έκλεισαν από τα τείχη έξω (Καβάφης).

Eνώ λοιπόν εργάζομαι στο Κ.Υ. Πειραιά και παρακολουθώ την πορεία ασθενών με covid-19 ( αναμονή αποτελεσμάτων αξονικών τομογραφιών και γενικών εξετάσεων αίματος ) στις 3/6/21, λαμβάνω ένα απρόσωπο email από την πολιτική προστασία . Σεβασμός μηδέν! Με καλούν να παρουσιαστώ στο MEGA εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου την επόμενη ημέρα. Η μετακίνηση αυτή δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα ΔΙΑΥΓΕΙΑ ( που αναφέρει τις μετακινήσεις των γιατρών) ως όφειλε και επί πλέον δεν είχε ημερομηνία επιστροφής στο Κ.Υ. Πειραιά.

Είμαι 66 ετών . Το Μάρτη 2020 νοσηλεύτηκα για περισσότερο από ένα μήνα στο Αττικόν νοσοκομείο με covid-19 σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Η πολιτική προστασία το γνωρίζει ; Ποια είναι τα νόμιμα δικαιώματά μου ; Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν !!

Παρουσιάζομαι στο MEGA εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου το πρωί της 5ης /6/21 . Βλέπω να συνωστίζονται εκατοντάδες ασφαλισμένοι μέσα και έξω από το εμβολιαστικό κέντρο. Βλέπω ατελείωτες ουρές ανθρώπων να περιμένουν αγαναχτισμένοι. Καμία απόσταση δεν τηρείται. Ο κίνδυνος να κολλήσουν κατά την αναμονή είναι πολύ μεγάλος.

Δεν ξέρω ποιος και γιατί σέρνει τους γιατρούς των βασικών ειδικοτήτων στα εμβολιαστικά κέντρα για να σφραγίζουν ένα χαρτί με απερίγραπτη πολυλογία, που δεν είναι γραμμένο από γιατρούς. Απαιτώ απάντηση.

Ο κάθε ασφαλισμένος συμπληρώνει αυτό το χαρτί πάρα πολύ γρήγορα. Κάποιοι από αυτούς δεν γνωρίζουν γράμματα . Πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν Καθημερινά εμβολιάζονται 4000 άτομα στο εμβολιαστικό κέντρο ( διακηρυγμένος στόχος ) . Εγώ είμαι υπεύθυνη για τον εμβολιασμό 300 ατόμων περίπου. Αντίθετα στα Κ.Υγείας κάθε γιατρός είναι υπεύθυνος για 30 εμβολιασμούς καθημερινά.

Στα Κ.Υγείας ο γιατρός παρακολουθεί τον νοσηλευτή που διαλύει το περιεχόμενο του φιαλιδίου και ετοιμάζει τη δόση του εμβολίου. Ενας γιατρός αντιστοιχεί σε ένα νοσηλευτή.

Όμως στο MEGA εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου ένα γιατρός αντιστοιχεί σε 10 κατάκοπους στρατιώτες νοσηλευτές. Ο γιατρός δεν παρακολουθεί την προετοιμασία του εμβολίου. Οι νοσηλευτές διαλύουν το περιεχόμενο του φιαλιδίου και ετοιμάζουν τη δόση απομονωμένοι σε χώρους με παραβάν. Ο φόβος και η αγωνία μήπως κάνουν λάθος είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. Η εντατικοποίηση είναι απίστευτη. Καλούμαστε να βγάλουμε το φίδι από τη τρύπα . Οι νοσηλευτές με ατελείωτη ορθοστασία, κούραση και φόβο. Οι γιατροί με το ρίσκο μίας απρόβλεπτης παρενέργειας . ( « Αντε γιατρέ κάνε γρήγορα. Περιμένει κόσμος στις ουρές»)

Ένα ακόμα θλιβερό φαινόμενο είναι οι σεκιουριτάδες μέσα και έξω από το εμβολιαστικό κέντρο. Ανήκουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις επιχορηγούμενες από το κράτος . Πρόκειται για νέους που εργάζονται με μισθό πείνας. Εργάζονται 10 ώρες ημερησίως. Στέκονται διαρκώς όρθιοι. Απαγορεύεται να καθίσουν. Το έργο τους είναι να τηρούν την τάξη στις ατελείωτες ουρές των ανθρώπων που περιμένουν να εμβολιαστούν.

Το κείμενο αυτό δεν αφορά μόνο εμένα. Αφορά πάρα πολλούς άλλους γιατρούς. Οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βρουν γιατρούς των βασικών ειδικοτήτων στα κέντρα υγείας με συνέπεια να απειλούνται σοβαρά από άλλες ασθένειες.

Το ΜΕGA εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί για το καλό μας ;;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search