• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Αναστολή του ΕΣΥ και πλήρης ιδιωτικοποίηση. Αυτός ήταν ο στόχος»

September 03, 2021 720


Την τροπολογία Πλεύρη, με την οποία ανοίγει διάπλατα η πόρτα του ΕΣΥ για τα ιδιωτικά συμφέροντα, με το πρόσχημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, καταγγέλλουν οι γιατροί Πάνος Παπανικολάου και Δέσποινα Τοσουνίδου, εκπρόσωποι του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ. «Κυριολεκτικά με το καλημέρα έγιναν τα θριαμβευτικά αποκαλυπτήρια για το σκοπό που εξυπηρετούσε όλος αυτός ο προπαγανδιστικός θόρυβος που εξαπολύθηκε από την κυβέρνηση» σχολιάζουν μεταξύ άλλων.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τροπολογία Πλεύρη, που κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο, οι διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με φυσικά νομικά πρόσωπα, κατόχους αδειοδοτημένων ασθενοφόρων του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να εξυπηρετούν δευτερογενείς διακομιδές των δομών υγείας αρμοδιότητάς τους. Οι διοικήσεις των δομών μπορούν να καλύπτουν ανάγκες λόγω της αναστολής με τη σύναψη συμβάσεων προμήθειας των σχετικών υπηρεσιών ή να αναθέτουν τις σχετικές υπηρεσίες σε συμβεβλημένα με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας εργαστήρια.

«Κυριολεκτικά με το καλημέρα έγιναν τα θριαμβευτικά αποκαλυπτήρια για το σκοπό που εξυπηρετούσε όλος αυτός ο προπαγανδιστικός θόρυβος που εξαπολύθηκε από την κυβέρνηση για τους λίγους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, παρά το γεγονός πως το ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών του ΕΣΥ είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Ο νέος υπουργός κ. Πλεύρης με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα σε άσχετο νομοσχέδιο (του Υπουργείου Μετανάστευσης περί απελάσεων προσφύγων, σημαδιακό κι αυτό) προχωρά στην πλήρη παράδοση σχεδόν του συνόλου των δραστηριοτήτων των νοσοκομείων (εργαστηριακός τομέας, υπηρεσίες διοικητικές – τεχνικές – οικονομικές, φύλαξη, καθαριότητα κλπ) σε ιδιωτικές δομές, ιδιωτικές επιχειρήσεις περίθαλψης, ιδιωτικά συνεργεία, ιδιώτες εργολάβους ανθρώπινης εργασίας» αναφέρουν στη δήλωσή τους η Δέσποινα Τοσουνίδου και ο Πάνος Παπανικολάου.

Προσθέτουν πως «μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα σε διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ για απ’ ευθείας αναθέσεις χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο. Το ίδιο ακριβώς προβλέπεται να ισχύσει και για το ΕΚΑΒ, μέσω συμβάσεων με εταιρίες ιδιωτικών ασθενοφόρων. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι εκτός από τα εκδικητικά τιμωρητικά μέτρα ενάντια στους λίγους υγειονομικούς που (κακώς) δεν έχουν εμβολιαστεί, όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων και για όργιο κρατικοδίαιτης ρεμούλας «ημέτερων» ιδιωτών – επιχειρηματιών.

Επίσης, οι συμβάσεις των νέων επικουρικών υγειονομικών θα είναι 3μηνες αντί ετήσιες, δηλαδή μετατρέπονται ολοκληρωτικά σε μίας χρήσεως αναλώσιμα αντικείμενα.

Μονόδρομος ο πανυγειονομικός απεργιακός αγώνας διαρκείας. Καλούμε το λαό σε ξεσηκωμό συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς για τη σωτηρία του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης»

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search