• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Ενιαίο Σωματείο των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας: Κατασκευή​ ​δίωξης​ - Στόχος η επιβολή σιωπητηρίου...

September 29, 2021 5131

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. του Ενιαίο Σωματείο των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για την πειθαρχική δίωξη του προέδρου του Σωματείου Ψυχιατρικού Τομέα, Αλέξανδρου Κυπριανού επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: "Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για κατασκευή δίωξης από την πλευρά της διοίκησης βαφτίζοντας ένα εσωτερικό την καταγραφή σε ένα υπηρεσιακό έγγραφο ως δημόσια κριτική και θεωρώντας αυθαίρετα ως κακόβουλη κριτική την επισήμανση υπαρκτών προβλημάτων. Στόχος είναι η επιβολή σιωπητηρίου σε όποιον αναδεικνύει τα προβλήματα ..."

Αναλυτικά:

«Η κυβερνητική διαχείρισης της πανδημίας, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων, μετατρέποντας τα σε δομές υγείας μίας νόσου ενώ με τις αναστολές των αδειών οδήγησε τους ελάχιστους υγειονομικούς στην εργασιακή εξόντωση. Τελευταίες κινήσεις του Υπουργείου Υγείας ήταν η 3η κατά σειρά αναστολή αδειών ενός εξουθενωμένου υγειονομικού προσωπικού και η αναστολή εργασίας 7000 υγειονομικών πανελλαδικά και 64 στο Γ.Ν. Κέρκυρας, που όξυνε το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η διοίκηση του ΓΝΚ προχωράει στην πειθαρχική δίωξη του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα, Κυπριανού Αλέξανδρου, εργαζόμενου σε Δομή για ψυχικής υγείας του ΓΝΚ. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, μετά από μονοβάρδια στην υπηρεσία του έγραψε στο βιβλίο της υπηρεσιακής λογοδοσίας ότι: «Η Διοίκηση και η Νοσηλευτική Υπηρεσία έπρεπε να είχαν εκπονήσει σχέδιο κάλυψης βαρδιών στις δομές με επάρκεια προσωπικού, αντιμετωπίζοντας τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων από το εμβόλιο και όχι με τρόπο πρόχειρο και αντιδεοντολογικό, μονοβάρδιες- κομμένα ρεπό».
Με αφορμή αυτή την παράγραφο, η διοίκηση του ΓΝΚ αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις».
Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για κατασκευή δίωξης από την πλευρά της διοίκησης βαφτίζοντας ένα εσωτερικό την καταγραφή σε ένα υπηρεσιακό έγγραφο ως δημόσια κριτική και θεωρώντας αυθαίρετα ως κακόβουλη κριτική την επισήμανση υπαρκτών προβλημάτων.

Στόχος είναι η επιβολή σιωπητηρίου σε όποιον αναδεικνύει τα προβλήματα, σε όποιον προσπαθεί να οργανώσει την πάλη για τη λύση των προβλημάτων που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους συνδικαλιστές με πραγματικό στόχο όλους τους εργαζόμενους. Απαιτούμε να σταματήσει η κατασκευασμένη δίωξη εναντίον του συγκεκριμένου εργαζόμενου».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search