• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Σουλάτσα και συσκέψεις υπό τον Χρ. Στυλιανίδη για τις καταστροφές από τη θεομηνία

October 20, 2021 5361

 

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – τι τίτλος και αυτός -  Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο επισκέπτεται την Κέρκυρα μετά τις πρόσφατες μεγάλες καταστροφές, ενώ πραγματοποιήθηκε και  σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ). 

Το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφτηκε το γεφύρι στην περιοχή Άφρα, που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές αλλά και τη γέφυρα στον Ποταμό..

Μεταξύ άλλων ο Χρ. Στυλιανίδης επισήμανε «ότι υπάρχουν πολλές παλιές αμαρτίες που πρέπει να επιλυθούν διαφορετικά η Κέρκυρα θα βρίσκεται συχνά σε δύσκολη κατάσταση». Ανάλογες επισκέψεις τις προηγούμενες μέρες και από εκπροσώπους της προηγούμενης κυβέρνησης και το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από τα σουλάτσα, τις συσκέψεις και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα η αλήθεια είναι η Κέρκυρα και ο λαός της πλήρωσε ακριβά την πρόσφατη κακοκαιρία, λόγω της απουσίας ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και των αντίστοιχων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την Περιφέρεια. Με αποτέλεσμα τεράστιες υλικές καταστροφές αλλά και απώλεια ζωικού και φυτικού κεφαλαίου.

Δε φταίει ο κακός καιρός και τα φυσικά φαινόμενα τόσο, όσο και κυρίως ο κακός καιρός των «αρχόντων μας». Πέρα από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, οι επεμβάσεις παράνομες ή και «νόμιμες» που έχουν γίνει στις φυσικές κοίτες των ρεμάτων, έχουν ως αποτέλεσμα την μείωσή ή την κατάργησή τους. Χαντάκια και τάφροι ακαθάριστοι, φρεάτια βουλωμένα συνθέτουν μία τραγική εικόνα.

Μια εικόνα που δείχνει  ότι η αποκατάσταση των προβλημάτων, η καταγραφή των ζημιών και η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων θα είναι εξαιρετικά δύσκολη παρά τις υποσχέσεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search