• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Στη Βουλή ο εμπαιγμός με τις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Ιωάννη Κέρκυρας

October 26, 2021 4686

Με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών & Μεταφορών οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης και Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρονται στις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Ιωάννη Κέρκυρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:  "Τα σπίτια ήταν έτοιμα και ρήμαζαν από την κλεισούρα για χρόνια, πράγμα που επέφερε βλάβες στα δίκτυα και στις εγκαταστάσεις, (όπως π.χ. στους ηλιακούς θερμοσίφωνες). Επί έντεκα ολόκληρα χρόνια, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ΝΔ καθώς και των εκπροσώπων τους σε Δήμο και Περιφέρεια, οι δικαιούχοι (176 λαϊκές οικογένειες) εμπαίζονταν. Οι οικιστές, εργαζόμενοι, πολύτεκνοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, που πλήρωναν και ακόμα πληρώνουν την εισφορά υπέρ ΟΕΚ, μπήκαν στα σπίτια τους, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αποχέτευσης, με προσωρινές δεξαμενές για τα λύματα και βρέθηκαν αντιμέτωποι με πλήθος ελλείψεων, βλαβών και κακοτεχνιών."

Αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών & Μεταφορών

Θέμα: Για τις κακοτεχνίες, το αποχετευτικό και την ανάγκη έργων πολιτικής προστασίας στον οικισμό των Εργατικών Κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη στην Κέρκυρα, που πλημμύρισαν πρόσφατα

Φέτος δόθηκαν για χρήση οι κατοικίες στους οικιστές, μετά από έντεκα χρόνια από την κλήρωση τους, από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) στον Άγιο Ιωάννη, στην Κέρκυρα. Τα σπίτια ήταν έτοιμα και ρήμαζαν από την κλεισούρα για χρόνια, πράγμα που επέφερε βλάβες στα δίκτυα και στις εγκαταστάσεις, (όπως π.χ. στους ηλιακούς θερμοσίφωνες). Επί έντεκα ολόκληρα χρόνια, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ΝΔ καθώς και των εκπροσώπων τους σε Δήμο και Περιφέρεια, οι δικαιούχοι (176 λαϊκές οικογένειες) εμπαίζονταν.

Οι οικιστές, εργαζόμενοι, πολύτεκνοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, που πλήρωναν και ακόμα πληρώνουν την εισφορά υπέρ ΟΕΚ, μπήκαν στα σπίτια τους, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αποχέτευσης, με προσωρινές δεξαμενές για τα λύματα και βρέθηκαν αντιμέτωποι με πλήθος ελλείψεων, βλαβών και κακοτεχνιών. Πρόκληση αποτελεί ότι ακριβώς απέναντι λειτουργεί τεράστιο υδάτινο πάρκο με νεροτσουλήθρες, πισίνες και ξενοδοχείο που έχει λυμένο το αποχετευτικό.

Η υλοποίηση του έργου «Κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση αγωγού μεταφοράς λυμάτων από τον οικισμό του τ. ΟΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑ V (ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ) στην Ε.Ε.Λ. Πέλεκα – Σιναράδων» καθίσταται αναγκαία και επείγουσα.

Επιπρόσθετα, οι δικαιούχοι που παρέλαβαν τα σπίτια τους για χρήση, βρέθηκαν αντιμέτωποι με σειρά προβλημάτων και αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να γίνουν κατοικήσιμα τα σπίτια τους. Συγκεκριμένα:

· Με την πρώτη βροχή πλημμύρισαν πολλά υπόγεια και όλες οι αυλές, αφού δεν προβλέφθηκαν αντιπλημμυρικά έργα. Ορισμένα σπίτια έχουν πρόβλημα ακόμα και με τις στέγες που μπάζουν νερά.

· Ήταν κατεστραμμένοι όλοι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί, ζήτημα επείγον, ειδικά μετά και τη μεγάλη αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

· Υπάρχουν κακοτεχνίες και βλάβες στις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις των σπιτιών.

· Αντιμετώπισαν ολιγωρία ως προς τη δοκιμή και λειτουργία των καυστήρων, ενώ ήδη έχουν αρχίσει τα κρύα και οι βροχές και τα σπίτια χρειάζονται θέρμανση.

· Δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για μπάρες και πρόσβαση για ΑΜΕΑ ή γονείς με καροτσάκια μωρών.

· Δρόμοι οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ασφαλτοστρωθεί και αποτελούν κίνδυνο.

· Επικίνδυνο περιβάλλοντα χώρο με μπάζα, χωρίς διαμόρφωση και ευπρεπισμό.

· Έλλειψη δημόσιων χώρων (π.χ. παιδική χαρά, πλατεία κ.ά.).

· Απουσία καλαθιών στα πεζοδρόμια και κάδων απορριμμάτων στον οικισμό.

· Έλλειψη ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

· Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μόνιμη επίλυση του αποχετευτικού και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των εργασιών;

· Ποια μέτρα θα λάβουν για την υλοποίηση έργων πολιτικής προστασίας που χρειάζονται;

· Ποια μέτρα θα λάβουν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι παραπάνω κακοτεχνίες, παραλείψεις και βλάβες, χωρίς να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι;

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search