• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

ΤΕΕ: Ένα ακόμα βήμα υποβάθμισης της Κέρκυρας το κλείσιμο της Τράπεζας της Ελλάδας

November 12, 2021 5759

 

H Διοικούσα Επιτροπή του Π. Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ, μετά την ενημέρωση για το οριστικό κλείσιμο της Τράπεζας Ελλάδας στην Κέρκυρα στις 31.12.2022, με περίπου ενός αιώνα λειτουργίας, απέστειλε επιστολή προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, γνωστοποιώντας το περιεχόμενο της στο Υπουργό Οικονομικών, στου Βουλευτές του νησιού, στην Πρόεδρο του ΕΟΤ αλλά και στους τοπικούς φορείς της Κέρκυρας για ανάλογη δράση.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Το τελευταίο διάστημα πληροφορηθήκαμε το σχεδιαζόμενο οριστικό κλείσιμο της Τράπεζας της Ελλάδας στο Νησί μας.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, ότι το έτος 1933 ιδρύθηκε στην Κέρκυρα ένα από τα πρώτα υποκαταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδας, το έτος 2010 υποβαθμίστηκε σε θυρίδα και σήμερα προβλέπεται η παύση λειτουργίας ως θυρίδα την 31η Δεκεμβρίου 2022, όπως είχε σχεδιαστεί το έτος 2007, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των μονάδων της Τράπεζας Ελλάδας, για λόγους εξοικονόμησης πόρων.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας ως Ν.Π.Δ.Δ. είναι υποχρεωμένο, εκ της κείμενης νομοθεσίας, να συνεργάζεται με την Τράπεζά σας όπως και άλλοι φορείς του Δημοσίου τομέα.

Το κίνητρο της επιστολής μας, προς εσάς, δεν αφορά στη μεταξύ μας συνεργασία, όπου επιθυμούμε να επισημάνουμε το άριστο έως σήμερα επίπεδο, καθότι κρίνουμε ότι με την ραγδαία εξέλιξη των πληροφοριακών συστημάτων θα αντιμετωπιστεί και δε θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση και τη συνεργασία μας.

Το κίνητρο μας εντοπίζεται αποκλειστικά στη σκοπιμότητα της σχεδιαζόμενης κατάργησης της παρουσίας σας στην Κέρκυρα με δεδομένο ότι η λειτουργία της Τράπεζας έχει μια διαδρομή ενός περίπου αιώνα στο Νησί μας, πλέον, δε, ότι το εμβληματικό ιστορικό κτίριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες σας αποτελεί ιδιοκτησία σας.

Η Κέρκυρα αποτελεί την έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, είναι ακριτικό νησί με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, ενώ αποτελεί, μαζί με την Ρόδο, τα πλέον τουριστικά μέρη της Ελλάδας, χαρακτηριζόμενα μάλιστα ως «ναυαρχίδες» του ελληνικού τουρισμού. Η σύγκριση με την Ρόδο, που παρουσιάζει τόσες ομοιότητες με την Κέρκυρα, όσον αφορά στη διαφορετική αντιμετώπιση από την Τράπεζα της Ελλάδας, δημιουργεί ερωτήματα και δυσμενείς εντυπώσεις καθώς το υποκατάστημα της Ρόδου, το οποίο αντίστοιχα λειτουργεί στην έδρα της Περιφέρειας Δωδεκανήσου, αναβαθμίζεται και κατ’ αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η λειτουργία και η βιωσιμότητα του για την επόμενη δεκαετία.

Το κλείσιμο της θυρίδας της Τράπεζας της Ελλάδας στην Κέρκυρα εκλαμβάνεται ως ένα ακόμα βήμα υποβάθμισης του νησιού, σε συνέχεια άλλων ανάλογων ενεργειών που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών λόγω εξοικονόμησης πόρων, τη στέρηση της από υπηρεσίες ζωτικής σημασίας με τελικό στόχο την αποψίλωση της έδρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όταν ως χώρα έχουμε ξεφύγει από την οικονομική ύφεση και παρατηρείται οικονομική ανάπτυξη σ’ όλους τους τομείς και δη στον τουρισμό.

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να μην προχωρήσετε σε μια τέτοια ενέργεια αλλά αντίθετα να αναβαθμιστεί η θυρίδα σε υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδας στην Κέρκυρα, να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της, με δεδομένο ότι ο βασικός μέτοχος της Τράπεζάς σας είναι το Υπουργείο Οικονομικών. Οι όποιες αποφάσεις δε θα πρέπει να λαμβάνονται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αλλά με κριτήρια Εθνικής και Περιφερειακής πολιτικής σε μια χώρα που στόχο έχει την ανάπτυξη και την πρόοδο».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search