• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Λαζαρέτο με ομιλητή τον Γεν. Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα Κυριακή 21/11

November 15, 2021 6539

 Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ 

Δελτίο Τύπου 

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας διοργανώνει στο Λαζαρέτο εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους αγωνιστές της Εαμικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει περαιτέρω μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με θέμα την ιστορία του ΚΚΕ και έκθεση με ντοκουμέντα της εποχής. Η αναχώρηση θα γίνει στις 10:30 από το λιμάνι (εκδοτήρια).

Πρόκειται για έναν ελάχιστο φόρο τιμής για όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τα πιο υψηλά ιδανικά. Άνθρωποι του μόχθου, νέοι στη συντριπτική πλειονότητα τους, που θα μπορούσαν να αποφύγουν το εκτελεστικό απόσπασμα απλά και μόνο αν υπέγραφαν μια δήλωση αποκήρυξης του ΚΚΕ, αν απαρνιούνταν την ιδεολογία τους, τα ιδανικά τους, Αγωνιστές που στάθηκαν αλύγιστοι έως το τέλος.

Είναι γνωστό ότι η ιστορία της περιόδου αποτελεί καρφί στο μάτι της αστικής τάξης και των εκπροσώπων της γιατί αποδεικνύει ότι πράγματι ο «λαός μπορεί να σώσει τον λαό». Γνωρίζουν ότι η μελέτη της δεν αφορά το παρελθόν, αλλά είναι άρρηκτα δεμένη με τους αγώνες του σήμερα, ότι μπορεί να δώσει πλούσια συμπεράσματα για το σήμερα, για να βγει ο λαός νικητής.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναδειχτεί η ανάγκη προστασίας και αξιοποίησης αυτού του ιστορικού τόπου, ο οποίος επί της ουσίας έχει εγκαταλειφθεί με ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών, ενάντια σε κάθε σκέψη για "ήπια" επιχειρηματική δράση.

Η Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, το λαό της Κέρκυρας να συμμετάσχει μαζικά στην εκδήλωση στο Λαζαρέτο, να γνωρίσει την ιστορία του τόπου του και να αντλήσει δύναμη από αυτή.

Κέρκυρα 15/11/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search