• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας για τη στελέχωση του πλωτού ασθενοφόρου με διασώστες

November 29, 2021 4462



Δελτίο Τύπου


Συνάντηση με τον Υπουργο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη.


Το Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας μετά από αίτημα προς τον Κυβερνητικό Βουλευτή Κέρκυρας κο Στεφάνο Γκίκα συναντήθηκε με τον ίδιο και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Πλακιωτάκη Ιωαννη κατά την επίσκεψή του για τα εγκαίνια του πλωτού ασθενοφόρου στην Κέρκυρα για να συζητήσουμε ανησυχίες που έχουμε εκφράσει ως προς τη λειτουργία του πλούτου ασθενοφόρου και την στελέχωση του από διασώστες του ΕΚΑΒ.
Το ΕΚΑΒ είναι ο μόνος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Ελλάδα και ως εκ τούτου οι ανησυχίες μας τέθηκαν υπόψιν του υπουργού.
Η έλευση του πρώτου ασθενοφόρου μόνο θετικά μπορεί να αντιμετωπιστεί και επιτέλους οι διακομιδές των ασθενών θα γίνονται με επαγγελματισμό αξιοπρέπεια αλλά κυρίως προβλεπόμενα.
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση αν στο πλωτό ασθενοφόρο θα επιχειρούν επικουρικά και πληρώματα του ΕΚΑΒ και αναλυτικότερα Θεσαμε στον Υπουργό τα εξής ζητήματα.
α) Ποιος θα είναι αυτός που θα παρέχει τις πρώτες βοήθειες και ιδιαίτερα δε την παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας σε ένα συμβάν που θα κληθεί να επιχειρήσει το πλωτό ασθενοφόρο αν δεν επιβαίνουν σε αυτό διασώστες του ΕΚΑΒ όπως π.χ. ένας πολυτραυματίας ή ένας εγκαυματιας σε ένα απομακρυσμένο μέρος η ναυτικό ατύχημα;
β)Ποιος είναι αυτός ο οποίος θα υποστηρίξει τη ζωή του ασθενή μέχρι τον πλησιέστερο Υγειονομικό σταθμό; γ)Ποιος θα φροντίζει να ελέγχει τα αναλώσιμα του σκάφους όπως π.χ. μάσκες οξυγόνου φλεβοκαθετήρες ηλεκτρόδια ή μπαταρίες απινιδωτών όρους οξυγόνα και επίσης την καλή Λειτουργία των εξειδικευμένων ιατρικών μηχανημάτων που φέρει το σκάφος;
Σίγουρα μετά από όλα αυτά θα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα σε περίπτωση που συνοδεύσει γιατρός από τα Διαπόντια το νησί θα μείνει ακάλυπτο μέχρι να επιστρέψει ο γιατρός και εδώ τίθεται άλλο ένα ερώτημα ο ιατρός θα επιστρέψει άμεσα με το σκάφος του λιμενικού;
Ο υπουργός Άκουσέ με πολλή προσοχή τα ερωτήματα που τέθηκαν και απάντησε ότι τα ερωτήματα που του θέτουμε είναι πολύ εύλογα και θα έρθει σε επαφή με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για να εξεταστούν αυτά τα ζητήματα.
Το Σωματείο μας ζήτα την στελέχωση των πλωτών ασθενοφόρων με διασώστες από το ΕΚΑΒ και αυτό το υπερσύγχρονο πλωτό ασθενοφόρο που έχουμε την τύχη να έχουμε πλέον στο νησί μας να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό που κατασκευάστηκε σαν πλωτό ασθενοφόρο με δυνατότητα άμεσων ενεργειών υποστήριξης της ζωής των ασθενών και όχι απλά σαν ένα μεταφορικό μέσο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search