• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

ΕΓΕΣΥΚ: “Διέλυσαν την Πρωτοβάθμια, διαλύουν τώρα και το Νοσοκομείο”

December 29, 2021 5792

 

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ) σε ανακοίνωση της η ΕΓΕΣΥΚ υπογραμμίζει τα εξής : “Οι υπεύθυνοι κώφευσαν στις εκκλήσεις μας, τόσο στο να διασφαλίσουν τη βραχυπρόθεσμη ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας, όσο και στο να θέσουν τις προϋποθέσεις για τη μόνιμη στελέχωσή των Υπηρεσιών Υγείας”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι υπεύθυνοι κώφευσαν στις εκκλήσεις μας, τόσο στο να διασφαλίσουν τη βραχυπρόθεσμη ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας, όσο και στο να θέσουν τις προϋποθέσεις για τη μόνιμη στελέχωσή των Υπηρεσιών Υγείας, δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα στους Ιατρούς.

Αντιθέτως αρκέστηκαν σε σπασμωδικές μετακινήσεις που διαλύουν και την πρωτοβάθμια αλλά και νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, με το νέο έτος:

– Στην πνευμονολογική κλινική εν αναμονή της επέλασης της Όμικρον και με κοντά 15000 κρούσματα σήμερα, μετακινείται πνευμονολόγος (ο οποίος τυγχάνει να είναι και αντιπρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ, και ίδια εποχή πέρυσι είχε μετακινηθεί στη Βέροια), από τη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικόν για 2 μήνες (τοποθέτηση η οποία ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ COVID), αποδυναμώνοντας έτσι μια κλινική που έχει επωμιστεί 2 καινούρια τμήματα που έχουν δημιουργηθεί και αναγκάζοντας τους εναπομείναντες να πραγματοποιούν 10-11 ενεργείς εφημερίες τον μήνα. Απόφαση μάλιστα την οποία ο ίδιος διευθυντής της Πνευμονολογικής αγνοούσε εφ’ όσων δεν υπήρχε προγενέστερη συνεννόηση και την πληροφορήθηκε από την εντολή μετακίνησης – φύλλο πορείας-, ενισχύοντας το επιχείρημά μας περί σπασμωδικών κινήσεων.

-Στη παθολογική κλινική, με την επερχόμενη αποχώρηση του απλήρωτου από 6μηνου ιδιώτη Παθολόγου, και την συνεχιζόμενη μετακίνηση ιατρού της κλινικής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, οι εναπομείναντες 3 συνάδελφοι (οι οποίοι πλέον καλούνται να νοσηλεύσουν και πνευμονολογικά περιστατικά) αναγκάζονται να εφημερεύουν ενεργά 10-11 φορές τον μήνα.

-Το πρόβλημα στη χειρουργική κλινική δεν έχει επιλυθεί με τον κίνδυνο αναστολής ακόμα και των επειγόντων χειρουργείων εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα.

Έχοντας λοιπόν αναστείλει μέσα στο 2021 τα εξωτερικά ιατρεία, έχοντας μειώσει τα τακτικά χειρουργεία, έχοντας συγχωνεύσει κλινικές, έχοντας κάνει τους γιατρούς εμβολιαστές, μετατρέποντας το νοσοκομείο μας σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΙΑΣ ΝΟΣΟΥ, το 2022 με τη μετακίνηση του πνευμονολόγου από τη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στα Επείγοντα και την περαιτέρω απαξίωση του παθολογικού και χειρουργικού Τομέα, μπαίνουν τα θεμέλια για τη μετατροπή του, σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΜΙΑΣ ΝΟΣΟΥ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βιώνει το νοσοκομείο της Κέρκυρας,παρακολουθούμε σχεδόν μουδιασμένοι την παντελή αδιαφορία των τοπικών “αρχόντων”, αδιαφορία βέβαια που ερμηνεύεται με την απουσία πράξεων και δράσεων από την πλευρά τους, γιατί τώρα πια είναι αργά για λόγια… πράξεις και δράσεις που φαίνεται να ανέλαβαν εγκαίρως άλλοι πολιτικοί στην γεωγραφική μας “γειτονιά”, μιας και αντικειμενικά η Κέρκυρα υπολείπεται υγειονομικά έναντι των άλλων δευτεροβάθμιων νοσοκομείων της 6ης Περιφέρειας.

Αυτό το εκρηκτικό μίγμα έρχεται να συμπληρώσει και η αδιανόητη ασυνεργασία ορισμένων εκ των διευθυντών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο νησί με την κεντρική διοίκηση στην Πάτρα, προκειμένου το υπάρχον ιατρικό δυναμικό του νησιού -υπό αυτές τις συνθήκες- να χρησιμοποιηθεί με τον σωστότερο τρόπο , προκειμένου να συγκεραστούν οι ανάγκες για παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Κέρκυρας

Εύγε!!!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search