• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Με το πλοίο της γραμμής οι διακομιδές και όχι με το πλωτό ασθενοφόρο καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

January 05, 2022 4752

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Στο διάστημα από 22/12/2021 μέχρι και 03/01/2022 πραγματοποιήθηκαν 10 διακομιδές από το ΕΚΑΒ Κέρκυρας με τα πλοία της γραμμής χωρίς το πλωτό ασθενοφόρο να διακομισει κάποιο από αυτά τα περιστατικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η έλευση του πλωτου ασθενοφόρου εκφράσαμε τις θετικές μας σκέψεις και στηρίξαμε αυτήν την ενέργεια ως μία κίνηση αναβάθμισης των παροχών υγείας της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και της ενδεχόμενης αποσυμφόρησης του ΕΚΑΒ Κέρκυρας από ένα μεγάλο όγκο διακομιδών λειτουργώντας ενισχυτικα προς την υπηρεσία μας έτσι ώστε η δύναμη του νησιού να μην μειώνεται σχεδόν καθημερινά κατά ένα ασθενοφόρο και αυτό να είναι στη διάθεση των πολιτών ετοιμοπόλεμο για κάθε περιστατικό που θα κληθεί η υπηρεσία μας να επιχειρήσει.

26/12 2021 και ώρα 12:00 κατά την διακομιδή εμφραγματία με σταθμό του ΕΚΑΒ Κερκυρας με το πλοίο της γραμμής το καράβι έμεινε λόγω βλάβης στα μισά και μην μπορώντας να φτάσει μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας επέστρεψε ξανά στην Κέρκυρα και εν συνεχεία με άλλο πλοίο της γραμμής και ώρα 14:30 αναχώρησε ξανά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και εν συνεχεία για νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
Αυτές οι συνθήκες μόνο τραγικές και επικίνδυνες μπορούν να χαρακτηριστούν και ζητάμε να ενημερωθούμε μέχρι πότε οι διακομιδές θα εκτελούνται καθημερινά με τα πλοια της γραμμης σαν να μην έφτασε ποτέ το πλωτό ασθενοφόρο.

Στο διάστημα από 22/12/2021 μέχρι και 03/01/2022 πραγματοποιήθηκαν 10 διακομιδές από το ΕΚΑΒ Κέρκυρας με τα πλοία της γραμμής χωρίς το πλωτό ασθενοφόρο να διακομισει κάποιο από αυτά τα περιστατικά.
Ζητάμε να ενημερωθούμε εμείς και η τοπική κοινωνία αν επιτέλους αυτό το πλωτό ασθενοφόρο θα στελεχωθεί με προσωπικό του ΕΚΑΒ και αν θα εκτελεί τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος των διακομιδών δινοντας την δυνατοτητα στην τοπική κοινωνία να κερδίζει ένα ακόμα ασθενοφόρο διαθέσιμο στη μάχη της καθημερινότητας στο νησί μας.

Το πλωτό ασθενοφόρο είναι ένα πολύ σοβαρό εργαλείο πλήρως εξοπλισμένο σαν κινητή μονάδα και σίγουρα οι γιατροί που συνοδεύουν τα περιστατικά θα είχαν πολλές περισσότερες δυνατότητες για ιατρικές πράξεις παρά κλεισμένοι δύο ώρες σε ένα απλό ασθενοφόρο μέσα στο γκαράζ ενός πλοίου περιμένοντας να φτάσουν στην Ηγουμενίτσα.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Χρήστος Κυπριώτης
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, Γεράσιμος Ροδίτης

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search