• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Με αφορμή την τηλεοπτική πρεμιέρα της «Αγάπης Παράνομης»

January 18, 2022 656
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Του Στέφανου Κυπριώτη*
 
Η σειρά είναι «βασισμένη» στο ομότιτλο διήγημα του Κων. Θεοτόκη. Το διήγημα είναι ένα έργο τέχνης και η τηλεοπτική μεταφορά ένα άλλο. Και θα πρέπει να κρίνονται αυτόνομα. Ο εκάστοτε δημιουργός έχει την απόλυτη ελευθερία να αναδείξει ότι ο ίδιος νομίζει, να επιλέξει τον τρόπο και φυσικά θα κριθεί για το αποτέλεσμα των επιλογών του. Είναι πολύ σημαντικό που η κρατική τηλεόραση επιλέγει να παρουσιάζει στο ευρύ κοινό έργα σπουδαίων συγγραφέων. Και αυτό πρέπει να κρατήσουμε.
 
Για την ιστορία, η πρώτη μεταφορά, πανελλαδικά (με την δέουσα επιφύλαξη), διηγήματος του Θεοτόκη στο θέατρο και πιο συγκεκριμένα της «Αγάπης Παράνομης», έγινε το 1994 από το Θεατρικό Εργαστήρι Φαίακες. Την μεταφορά – σκηνοθεσία είχα κάνει εγώ, τα σκηνικά ο Άγγελος Μοσχονάς, τα κοστούμια ο Άκης Χειρδάρης, την μουσική ο Δημήτρης Δαπέργολας και τον ρόλο της μάνας η Μαριέττα Σαββανή {φωτογραφία από την παράσταση). Με τους συντελεστές επιλέξαμε να δώσουμε έμφαση στην γλώσσα του συγγραφέα, να μελετήσουμε την εποχή (σκηνικά-κοστούμια) και να ακολουθήσουμε μοτίβα της μουσικής παράδοσης.
 
Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Δημοτικό θέατρο και το καλοκαίρι στο Νέο Φρούριο. Το ίδιο καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Ιθάκης, απέσπασε το βραβείο καλύτερης παράστασης , σκηνοθεσίας, μουσικής επένδυσης, πρώτου γυναικείου ρόλου κ.ά. 8 συνολικά.
 
*Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search