• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο στην Κέρκυρα (Τετάρτη 26/1/22 – Από ώρα 12:00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου - Συγκέντρωση στην παλιά Νομαρχία)

January 25, 2022 3274

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

(Τετάρτη 26/1/22 – Από ώρα 12:00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Συγκέντρωση των σωματείων στις 12:30 μ.μ. στην παλιά Νομαρχία)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων του Δημοσίου, η οποία έγινε με πρόσκληση της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στις 18/1 στο Εργατικό κέντρο.

Από την υγεία συμμετείχαν το Ενιαίο Σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν.Κ., η ΕΓΕΣΥΚ, και το Σωματείο εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα. Από την εκπαίδευση συμμετείχαν η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ, καθώς και το σωματείο εργαζομένων της Περιφέρειας.

Αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και προβληματισμός με κυρίαρχα τα εκρηκτικά προβλήματα στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε όλους τους χώρους εργασίας του δημοσίου (Δήμοι - Περιφερειακή διοίκηση). Κοινές ήταν οι διαπιστώσεις ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και διαχρονικά οι προηγούμενες, έχουν αποδιαρθρώσει από μόνιμο προσωπικό και μέσα το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών. Η υποχρηματοδότηση στην υγεία, στην εκπαίδευση και στις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης, είναι συνδιασμός με τις αντεργατικές ανατροπές και την γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Σήμερα όμως κάτω από τις εξελίξεις που δημιουργεί η πανδημία με την αντιφατική διαχείρισή της απ’ την κυβέρνηση, αποκαλύπτεται η ανεπάρκεια ενός κράτους, που αντί να να βάζει σε προτεραιότητα τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού στην υγεία, στην εκπαίδευση και στην μόνιμη εργασία, εφαρμόζει με ακόμα πιο επιθετικό τρόπο νόμους και μέτρα ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρηματικων ομίλων. Η συνεχής συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης των κοινωνικών δαπανών στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια αυτό ακριβώς φανερώνει. Προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο κλινικών - νοσοκομείων, η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας, το «νέο ΕΣΥ» για ακόμη πιο εμπορευματοποιημένη υγεία που θα είναι πιο απρόσιτη για τους πολλούς.

Το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης έρχεται ως είναι αναπόσπαστο στοιχείο αυτής της πολιτικής. Το πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ με αφορμή την καταστροφή ιατρικού μηχανήματος που καταλογίζει η διοίκηση του Γ.Ν.Κ. σε δυο εργαζόμενες, μια εκ των οποίων είναι η πρόεδρος (Ντίνα Ιωάννου) του Ενιαίου Σωματείου του Γ.Ν.Κ., μαρτυρά ότι υπάρχει σκοπός να εμπεδωθεί κλίμα τρομοκρατίας και φόβου στους εργαζόμενους. Η διοίκηση του ΓΝΚ με πρωτοφανή ανήθικο και σκληρό τρόπο επιχειρεί να τσακίσει τη συνδικαλιστική μαχητική δράση του σωματείου πλήττοντας και εξοντώνοντας οικονομικά εργαζόμενους και συνδικαλιστές με περικοπές μισθών και πρόστιμα.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση και τις γενικότερες εξελίξεις, αποφασίστηκε να εντείνουμε την αγωνιστική δράση των σωματείων του δημοσίου στο νομό.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας σε συντονισμό με τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής της, αποφάσισε την ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε όλο το Δημόσιο στην Κέρκυρα, την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/1/22 από ΏΡΑ 12:00 μ.μ. ώς τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση των σωματείων στις 12:30 μ.μ. στην Περιφερειακή Δ/ση (παλιά Νομαρχία). Συμμετέχουμε έτσι στην Πανελλαδική μέρα δράσης που κήρυξε και κεντρικά η ΑΔΕΔΥ με τις ομοσπονδίες (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ).

Αγωνιζόμστε και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

· Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Να ανακληθούν ΤΩΡΑ τα απαράδεκτα πρόστιμα και οι περικοπές μισθών στους εργαζόμενους και στην πρόεδρο του Ενιαίου σωματείου στο ΓΝΚ. Να σταματήσουν οι κάθε λογής πειθαρχικές διώξεις σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

· Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

· Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Συστηματικό δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς.

· Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

· Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα.

· Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού για τους εμβολιασμούς με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, το πανεπιστήμιο, τις κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου».

· Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού. Επιστημονική στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

· Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Στελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με μόνιμο προσωπικό. Ίδρυση βάσης ΕΚΑΒ στην Βόρεια Κέρκυρα. Στελέχωση ΤΩΡΑ του πλωτού ασθενοφόρου με μόνιμους προσωπικό διασώστες του ΕΚΑΒ.

· Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες στα σχολεία, να αραιώσουν τα τμήματα (έως 15, μαθητές στις τάξεις), να εξασφαλιστεί η καθαριότητα, να γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

· Ουσιαστικά μέτρα τώρα κατά του σαρωτικού κύματος της ακρίβειας. Όχι στα κυβερνητικά ψίχουλα Κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια. Κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και των ανέργων.

· Να δοθούν επιτέλους οι αποζημειώσεις των πλημμηροπαθών που καρκινοβατούν, με ευθύνη της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια – Δήμοι). Να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής προστασίας στο νομό με ολοκληρωμένο σχέδιο.

· Όχι στη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λευκίμμης.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου στην Κέρκυρα να αποφασίσουν και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για την επιτυχία της στάσης εργασίας και τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων κάθε κλάδου στην συγκέντρωση.

 

Καλούμε και το Εργατικό Κέντρο με τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα να δώσουν και το δικό τους αγωνιστικό παρών στηρίζοντας την κινητοποίηση.

 

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Ο πρόεδρος                          Η γραμματέας

Χριστοδούλου Βαγγέλης              Παγκράτη Πόπη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search