• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Επισημάνσεις και Προτάσεις μέτρων προστασίας από την πανδημία στα σχολεία

February 08, 2022 3848

Επισημάνσεις και Προτάσεις μέτρων προστασίας από την πανδημία στα σχολεία

Κυρία Υδραίου,

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας εκφράζοντας για ακόμα μία φορά την ιδιαίτερα αυξημένη ανησυχία και αγανάκτηση των μελών του, εκπαιδευτικών των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, αναφορικά με τα ελλιπέστατα μέτρα προστασίας έναντι της έξαρσης της πανδημίας του ιού covid 19 και των μεταλλάξεών του και τη λειτουργία των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χωρίς ουσιαστικά μέτρα, επισημαίνει ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την εβδομάδα 31/1 – 4/2 καταγράφηκαν 233 μαθητές/τριες θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας (10 – 14 Ιανουαρίου 2022), μετά τις Χριστουγεννιάτικες – Πρωτοχρονιάτικες διακοπές των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων της Κέρκυρας είχαν δηλωθεί ως νοσούντες 103 μαθητές/τριες. Επίσης, μόνο τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου θετικοί στον ιό βρέθηκαν 63 μαθητές και 10 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Η κατάσταση που εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες με τις ουρές στο Δημοτικό Θέατρο προς αναμονή των ράπιντ τεστ είναι πρωτοφανής. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος είναι υποχρεωμένοι ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ οι συμμαθητές/τριες να πραγματοποιήσουν ράπιντ τεστ και τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να συνωστίζονται εκεί για να κάνουν τεστ ή πηγαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα και οι γονείς πληρώνουν από την τσέπη τους. Είναι επιβεβλημένη η ανάληψη πρωτοβουλίας από τη δημοτική αρχή σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας Κέρκυρας για σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν ράπιντ τεστ σε διακριτό σημείο δειγματοληψίας για την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως π.χ. το Ιατρείο Κέρκυρας, για μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους (σχ. καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία) ώστε να πάψει η ταλαιπωρία και η οικονομική αφαίμαξη εκατοντάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό όταν νοσούν ή έχουν την υπόνοια ότι θα νοσήσουν αφού ήρθαν σε επαφή με κρούσμα. Επίσης, κατόπιν τηλεφωνικής οδηγίας που έλαβε μέλος του σωματείου μας από τον ΕΟΔΥ, σας καλούμε να διερευνήσετε τη δυνατότητα επίσκεψης αγροτικών ιατρών στα σχολεία προκείμενου να πραγματοποιούν ράπιντ τεστ.

Διαπιστώσαμε τους τελευταίους μήνες ότι το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας προσέρχεται στα σχολεία – χώρο εργασίας του χωρίς να τους έχει χορηγηθεί και να έχουν κάνει χρήση self test. Οι εργαζόμενοι αυτοί εκτίθενται σε κίνδυνο ενώ κινδυνεύει και η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων χωρίς να ευθύνονται γι’ αυτό οι εργαζόμενοι της καθαριότητας των σχολείων. Σας καλούμε να προβείτε άμεσα στη χορήγηση των απαραίτητων self test και στους εργαζόμενους της καθαριότητας των σχολείων μας και επιπρόσθετα να φροντίσετε επιτέλους για την άμεση αναπλήρωση των εργαζομένων της καθαριότητας που νοσούν προκειμένου να τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο και να συνεχίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Τέλος, υποβάλλουμε το αίτημα εκπαιδευτικών του σωματείου μας για την αγορά και εγκατάσταση από την πλευρά σας μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα στις σχολικές αίθουσες, μέσω επιπλέον επιχορήγησης της Σχολικής Επιτροπής από τον Δήμο, όπως έχουν πράξει και άλλοι Δήμοι της χώρας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή για όλους τους εμπλεκόμενους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search