• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Για μια ακόμα φορά – η 7η(;) στις καλένδες ο διαγωνισμός για το Εργοστάσιο Απορριμμάτων

February 26, 2022 5267

 

Αλλεπάλληλα εμπόδια από το 2020 μπαίνουν στην πραγματοποίηση του πολύπαθου διαγωνισμού  για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κέρκυρα. Ομόφωνα το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ αποφάσισε την ματαίωση και την επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΑΣΑ) ΚΕΡΚΥΡΑΣ». Και όλα αυτά την ώρα που το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι, ίσως, το πιο καυτό πρόβλημα του νησιού που αποτελεί βόμβα για το περιβάλλον, την υγεία, την ποιότητα ζωής και την οικονομία του νησιού. 

Μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται: «Όταν συντρέχουν οι λόγοι για τη ματαίωση της διαδικασίας η αναθέτουσα αρχή ακυρώνει τη διαδικασία ανάθεσης δημόσιας σύμβασης για ολόκληρο το αντικείμενο της σύμβασης ή, αν οι λόγοι αυτοί συνδέονται με τμήμα της σύμβασης, για το εν λόγω τμήμα, εφόσον επιτρέπεται η κατάθεση τέτοιων προσφορών. Η αναθέτουσα αρχή διατηρεί, επίσης, το δικαίωμα, να αποφασίσει, παράλληλα με τη ματαίωση της διαδικασίας ανάθεσης σύμβασης, και την επανάληψη οποιασδήποτε φάσης της διαδικασίας σύναψης, με αντικατάσταση ή μη των όρων της ή την προσφυγή στη διαδικασία περί ή ανταγωνιστικής διαδικασίας με διαπραγμάτευση, ή περί προσφυγής στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, εφόσον, στην τελευταία αυτήν περίπτωση, πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις των άρθρων αυτών».

Από τον Σεπτέμβρη του 2020

Το έργο, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020, δημοπράτησε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας (πρώην ΣΥΔΙΣΑ) και περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, ετήσιας συνολικής δυναμικότητας 35.000 τόνων Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων (ΑΣΑ). Όπως και την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος δυναμικότητας 12.500 τόνων ετησίως. Ο διαγωνισμός τινάχθηκε στον αέρα.  Αιτία; Το τεύχος διακήρυξης βρίθει σφαλμάτων που κάνουν ορισμένους να μιλούν για διαγωνισμό που εάν δεν "στήθηκε", στηρίζεται σε όρους που συντάχθηκαν πρόχειρα και δεν προωθούν τον ανταγωνισμό. Αυτά προκύπτουν από την απόφαση της επταμελούς σύνθεσης Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών στην οποία προσέφυγε ένας από τους ενδιαφερόμενους για το έργο προϋπολογισμού 44 εκατ. ευρώ, η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΕΠΠ οι όροι της διακήρυξης περιέχουν σειρά πλημμελειών, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει την αναθέτουσα αρχή στην ακύρωση και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.

Στον Απρίλη του 2021

Να θυμίσουμε ότι ο κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (ΤΕΝΕΡΓ), κατέφυγε στην ΑΕΠΠ στις 2 Απριλίου 2021.  Ο λόγος της νέας αυτής προσφυγής ήταν οι ενστάσεις που είχε η εταιρία σχετικά με την τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση του στελεχιακού δυναμικού του αναδόχου του έργου.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά αναβλήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών για την κατασκευή του εργοστασίου απορριμμάτων της Κέρκυρας με αποτέλεσμα η διαδικασία να μετατεθεί για τις 15 Ιουλίου. Η αναβολή οφείλεται στην προδικαστική προσφυγή που κατέθεσε η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ, σύμφωνα με την οποία υπήρχε θέμα με τον σχεδιασμό του διαγωνισμού.

Και τον Γενάρη του  2022: 6η αναβολή!

Αναβλήθηκε για έκτη συνεχόμενη φορά η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών για το εργοστάσιο απορριμμάτων της Κέρκυρας στο Τεμπλόνι, μεταθέτοντας την διαδικασία για την 1η Φεβρουαρίου, την ώρα ωστόσο που ο χρόνος πιέζει μετά τις συνεχείς καθυστερήσεις που έχουν προηγηθεί για την ολοκλήρωση του έργου και την απορρόφηση της χρηματοδότησης μέσω του ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

Η αναβολή της αποσφράγισης αποφασίστηκε στη δια περιφοράς συνεδρίαση του           Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων στις 10 Γενάρη 2022, καθώς εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ.

Γιώργος Κ. Καββαδίας drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search